Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α11] Σχέδια που απαιτούνται από το Ν. 4178/13


Recommended Posts

Συμφωνώ με τον Παύλο. Εφόσον το κτίριό σου είναι όλο αυθαίρετο το σωστό είναι να ανεβάσεις όλα τα σχέδια.

Το τι υποχρεούσαι να αναρτήσεις στο σύστημα είναι γενικά ανεξάρτητο από το τι απαιτείται για συμβολαιογραφική πράξη.

 

Παραπάνω μιλούσα για περίπτωση κτιρίου με άδεια όπου αν είχες πχ μια αυθαίρετη προσθήκη στο ισόγειο δεν θα απαιτούνταν να ανεβάσεις και κάτοψη στέγης εφόσον αυτή θα ήταν σύμφωνη με της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα σας

 

Ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την καταληκτικη ημερομηνια υποβολης των σχεδιων ειναι ο Φλεβαρης του 17 η μηπως πηρε καποια παραταση κ αυτο μαζι με τον νομο?

Επισης ακουγεται οτι οταν θα ενεργοποιηθει η ταυτοτητα κτιριου θα ενοποιηθουν με τον 4178 και θα ειναι αλλες οι απαιτησεις σχεδιων.

 

Γνωριζει καποιος κατι νεοτερο?

 

Ευχαριστω πολυ!

 

 

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 60069/2014:

Άρθρο 2

"Αντικαθίσταται η παράγραφος 1 του άρθρου 2 της αριθμ. 2254/30−09−2013 (Β΄/2184) απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως ισχύει ως εξής: «1. Ο μηχανικός υποχρεούται σε εικοσιτέσσερις (24) μήνες μετά την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν. 4178/2013 να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.» Άρθρο 3 Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της"

 

Επομένως εφόσον η καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής μετά την τελευταία παράταση είναι η 8/10/2016 η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών πάει 2 χρόνια μετά άρα 8/10/2018.

 

Όσον αφορά την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου και τις απαιτήσεις της νομίζω πέρα από φήμες κανείς δεν ξέρει σίγουρα. Αν κάνω λάθος ας ενημερώσει κάποιος που έχει παραπάνω πληροφορίες.

Edited by danaikaterina
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Pavlos33

Σε ευχαριστώ πολύ.

Εγώ νομίζω, ότι αφού για την περίπτωση αυθαίρετης προσθήκης στέγης σε νόμιμη οικοδομή, όπου το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό με βάση το Αρθ-18 παρ.5.α και αφού δεν απαιτείται υποβολή κάτοψης πάλι με την ίδια διάταξη ("δεν υποβάλλονται τα δικαιολογητικά iii, iv και v της παρ.6 του άρθρου 11 του παρόντος"), γιατί να απαιτείται και σε περίπτωση παντελώς αυθαίρετου κτίσματος;

Με αυτό το σκεπτικό δεν έχω υποβάλει κάτοψη στέγης.

Με ενδιαφέρει η απόψή σου.

Ευχαριστώ και πάλι

 

 

danaikaterina

Σε ευχαριστώ και εσένα

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

 

Εγώ νομίζω, ότι αφού για την περίπτωση αυθαίρετης προσθήκης στέγης σε νόμιμη οικοδομή, όπου το πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό με βάση το Αρθ-18 παρ.5.α και αφού δεν απαιτείται υποβολή κάτοψης πάλι με την ίδια διάταξη ("δεν υποβάλλονται τα δικαιολογητικά iii, iv και v της παρ.6 του άρθρου 11 του παρόντος"), γιατί να απαιτείται και σε περίπτωση παντελώς αυθαίρετου κτίσματος;

Με αυτό το σκεπτικό δεν έχω υποβάλει κάτοψη στέγης.

 

Στην περίπτωση παντελώς αυθαιρέτου κτιρίου, η στέγη δεν θα υπολογιστεί ξεχωριστά με αναλυτικό. Αφού τακτοποιείται ο κλειστός χώρος του ορόφου, εξυπακούεται ότι η τακτοποίησή του συμπεριλαμβάνει και την οροφοκάλυψη με κεραμοσκεπή.

Δεν ξέρω γιατί επιμένεις τόσο για κάτι που και απλό είναι και μόνο από λόγους πληρότητας φακέλου καλό θα είναι, είτε απαιτείται είτε όχι, να υποβληθεί η κάτοψη στέγης.

Επιπλέον, θα δεις σε περιπτώσεις του νόμου, όπου δεν απαιτείται να υποβληθεί σχέδιο, όμως το βρίσκουμε μπροστά μας, διότι θα ζητηθεί σε δεύτερο χρόνο κατά τη σύνταξη συμβολαίου μεταβίβασης, οπότε εξυπηρετώντας τον πελάτη μας, για να μην τον πηγαίνουμε "μπαλάκι" ανάμεσα σε συμβολαιογράφο και μηχανικό το ετοιμάζουμε, έστω και αν με το γράμμα του νόμου δεν απαιτείται, κοστολογώντας βεβαίως σε κάθε περίπτωση την αμοιβή μας.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Υπάρχουν οι απόψεις μας, οπότε καλείσαι να αποφανθείς.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε περίπτωση που γίνεται τακτοποίηση σε κτίριο προ του 1975 (κατ 1) και υπάρχει μεταγενέστερη αυθαιρεσία που υπολογίζεται με αναλυτικό (κατ 4) το σύστημα ζητάει όλα τα σχέδια λόγω της κατηγορίας 4?

 

Το ερώτημα είχε ξανατεθεί από άλλους συναδέρφους παλιότερα αλλά από ότι βλέπω δεν απαντήθηκε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, έκανα σήμερα αυτοψία σε ένα αυθαίρετο, ουσιαστικά πρόκειται για κατοικία με ο.α. και αυθαίρετη αποθήκη και δυστυχώς βρήκα κ μία διάσταση κατά 0,4μ μεγαλύτερη (οπότε ΥΔ και ΥΚ)..... Βασικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν απαιτείται σύνταξη εξαρτημένου τοπογραφικού παρά μόνο να δείξω πάνω στα σχέδια της αδείας τις αυθαιρεσίες! 

Το πρόβλημά μου είναι το εξής:

Στην περιοχή έχει γίνει πράξη εφαρμογής και έχω τις συν/νες του οικοπέδου. Βάζοντας το οικόπεδο από το τοπογραφικό τις αδείας πάνω στο σχέδιο από την Πράξη εφ. παρατηρώ ότι δεν ταυτίζονται!!! Πρόκειται για ένα τετράπλερο οικοπέδο με κτίριο στη κολλημένο στη μία γωνία του. Ε αυτή η γωνία στην πραγματικότητα είναι πιο μεγάλη.... Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση? Προφανώς πρέπει να δείξω πάνω στα εγκεκριμένα σχέδια το πραγματικό κτίριο, ΟΜΩΣ στο διάγραμμα κάλυψης και στο τοπογραφικό θα φαίνεται σαν να μπαίνει το κτίριο στο διπλανό οικόπεδο! Ενώ απλά δεν είχε αποτυπωθεί σωστά το οικόπεδο τότε, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα με το εμβαδόν (αρτιότητας κλπ).

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έβαζα ΚΑΙ το νέο τ.δ (δίπλα στο εγκεκριμένο της Ο.Α)

και βάσει αυτού θα υπολόγιζα επιτρεπόμενα και εγκεκριμένα κατηγορία κλπ

(και μην ξεχάσεις να επισυνάψεις στο τ.δ και απόσπασμα σχεδίου-λόγω μεταβολής καθεστώτος) 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.