Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Κοινοτικη άδεια του 1979 (επισυνάπτω την άδεια) χωρις κάποιο άλλο δικαιολογητικο (τοπογραφικό, τεχνική έκθεση) επιτρέπει την κατασκευή κατοικίας 60 τ.μ. με συγκεκριμένες διαστάσεις,(μήκος πρόσοψης 8μ. και πλευράς 7,50μ με εμβαδού 60τ.μ. και ύψος 3μ. χωρις την χρήση σκυροδέματος.

Κατασκευαστηκε κατοικία 81 τ.μ. διαστάσεων 9μ επί 9μ και βεράντα από σκυρόδεμα

Λαμβάνω υπ όψην  την κοινοτική άδεια για το υπολογισμό του προστίμου?

 

1η λυση) Ολη η κατοικία ως αυθαίρετη με συντελεστή 2 χωρίς οικοδομική άδεια με υπέρβαση δόμησής 81 τ.μ. και ελεγχεται η παλαιοτητα πριν το 1983?

2η λύση Με οικοδομική αδεια τα 60τ.μ. και, οπότε δεν υπάγονται στον Ν.4178 και δηλώνω μονο τα επιπλεον 21τ.μ. με οικοδομική άδεια με τις αντιστοιχες υπερβάσεις?

 

είμαι υπέρ της 1η λυσης

post-495-0-34494900-1396345607.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 506
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το θέμα είναι ότι αν θεωρήσεις άδεια στο ακίνητο, πρέπει να ελέγξεις και το συντελεστή πλάγιας απόστασης και δεν έχεις τέτοια στοιχεία, αφού δεν έχεις τοπογραφικό και δ. κάλυψης της εν λόγω άδειας. Άρα,χωρίς σχέδια μάλλον το πιο ασφαλές θα είναι να θεωρήσεις χωρίς Ο.Α.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ναι πολυ σωστά αναφέρεις συνάδερφε, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ττο οικόπεδο είναι μεγάλο περίπου 1300τ.μ. και το κτίριο είνι ακριβώς στο μέσον του οικοπέδου, οπότε τηρούνται και με το παραπάνω όλες οι αποστάσεις. Λογω ελλείψεως άλλων δικαιολογητικών που συνόδευαν την άδεια, η πιο ασφαλής λύση είναι η επιλογή άνευ οικοδομικής αδείας

Επίσης να υπενθυμίσω οτι η κοινοτική άδεια απαγορεύει ρητα την χρησιμοποίηση σκυροδέματος, κάτι το οποίο δεν εφαρμόστηκε, οπότε  το γεγονός αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την επιλογής της λυσης χωρίς οικοδομική αδεια

Edited by Moldovanis
Link to comment
Share on other sites

Δεν δύνασαι να γνωρίζεις αν το οικόπεδο σήμερα, ταυτίζεται με το αρχικό.

Η άδεια απαλλάσσεται λόγω... αμφιβολιών :mrgreen:

Οπότε χωρίς άδεια για να είσαι σίγουρος. Εξάλλου, αν το δεις και από οικονομικής πλευράς, περισσότερα λεφτά στο κράτος θα δωθούν, λόγω διπλασιασμού του προστίμου με το συντελεστή 2. 

Link to comment
Share on other sites

Κατα την δική μου γνώμη θα το θεωρήσεις με ο.α. Και θα χρεώσεις πρόστιμο μονο στα επιπλέον τ.μ. Εμείς τι φταίμε το ίδιο και οι πελάτες αν το κράτος ήταν ανέκαθεν μπάχαλο και έδινε την δυνατότητα εκδοσης οικοδομικής άδειας σε κοινοτάρχες και αυτές εκδιδοντουσαν χωρίς αλλα στοιχεια( τοπογραφικο κτλ) . Τώρα εφόσον θα κανεις νέο τοπογραφικο διάγραμμα θα δεις που πέφτει το σπιτι σου αν αυτό δεν παραβιάζει τις πλαγιές αποστάσεις της εποχής εκείνης τότε δεν θα βάλεις πρόστιμο αν όμως τις παραβιάζει θα χρεώσεις πρόστιμο πλαγίως αποστάσεων.

Link to comment
Share on other sites

Το οτι απαγορευει την χρησιμοποιηση σκυροδεματος κατι το οποίο δεν εχει εφαρμοστει, το παραβλέπω? Δεν εφαρμοστηκαν απο την κατασκευη οι εγκεκριμενες απο την κοινοτική άδεια διαστάσεις. Τα επιπλεον τ.μ. δεν είναι προσθήκη κατ΄ επέκταση εκ των υστέρων αλλά κατασκευάστηκε εξ΄ αρχης μεγαλύτερο το κτίριο.Δεν τηρήθηκε ουτε ο εγκεκριμένος όγκος από την κοινοτική άδεια

Edited by Moldovanis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ότι άλλαξε ο φερον οργανισμός εφόσον προβλεπόταν χωρίς χρήση οπλισμένος σκυροδέματος , αν και δεν κάνει αναφορά ο νόμος πουθενά για αυτό, ισως να ειναι ενα στοιχείο ώστε να το πας χωρίς ο.α. Αλλα το ότι έγινε το κτίριο μεγαλύτερο απο ότι προβλεπόταν εννοείται πως δεν τίθεται θέμα θα τρώγοντας πρόστιμο μονο τα επιπλέον τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι παρ ότι διάβασα και τις 22 σελίδες εδω και τις διευκρινησεις των τετραγωνιδίων του Παραρτήματος, δεν εχω βγάλει ακόμα συμπέρασμα για το πότε τσεκάρουμε ναι η οχι με ΟΑ. Η υπόθεσή μου αφορά αυθαίρετες υπερβάσεις ισόγειου βιοτεχνικού κτιρίου με ΟΑ. Η νόμιμη δόμηση της αδειας ειναι 570 μ2 και οι υπερβάσεις ειναι:

  1. 350 μ2  προσθηκες κατ' επεκταση ισογείου
  2. Αλλαγή θέσης της οικοδομής- νόμιμης και παρανομης- εντος του Δ των 15 μ. (εκτος σχεδιου)

Υπ όψιν οτι το περίγραμμα του υφιστάμενου νόμιμου κτιρίου των 570 μ2 συμπίπτει με το προβλεπόμενο στην άδεια.

Το ερώτημα: Το ρυθμίζω με ΟΑ η χωρίς ΟΑ?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

το περίγραμμα του υφιστάμενου νόμιμου κτιρίου των 570 μ2 συμπίπτει με το προβλεπόμενο στην άδεια.

ΜΕ οα και παραβιαση αποστασης Δ

Δεν καταλαβα γιατι προβληματιζεσαι

Edited by Largy
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.