Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α11] Οριζόντιες ιδιοκτησίες


Recommended Posts

επειδη βρισκομαι στην επαρχεια και ειμαι νεος μηχανικος δεν εχω εμπειρια με τις βεβαιωσεις σε οριζοντιες ιδιοκτησιες. γιατι ενω στην βεβαιωση αναφερει οτι δεν λαμβανονται υποψη οι κοινοχρηστοι χωροι εμεις εδω συζηταμε για τακτοποιηση αποθηκων κτλπ στον κοινοχρηστο ακαλυπτο? συγνωμη για την φλυαρια αλλα πραγματικα δεν γνωριζω.

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι δεν λαμβάνονται υπόψη οι κοινόχρηστοι χώροι στις βεβαιώσεις. Που εννοείς ότι συζητάνε για τακτοποιήσεις αποθηκών στον ακάλυπτο?

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα αφορούσε σε τακτοποίηση. Το ότι μπορείς να δώσεις βεβαίωση για μεταβίβαση ο.ι. ενώ υπάρχουν αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει καποια στιγμή να τακτοποιηθούν αυτές οι αυθαιρεσίες. Αν ας πούμε πέσει καταγγελία και έρθει η πολεοδομία για έλεγχο εννοείται ότι θα επιβάλει πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα σας, θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω θέμα: 

 

Σε διώροφη οικοδομή έχουμε τρεις συνιδιοκτήτες σύμφωνα με την επισυναπτόμενη εικόνα. Υπάρχουν οι εξής αυθαιρεσίες:

1.       Αυθαίρετη προσθήκη βοηθητικού χώρου στον κοινόχρηστο χώρο που βρίσκεται στο ισόγειο

2.       Αυθαίρετη επέκταση εξωστών στον ισόγειο όροφο της οικοδομής

3.       Αυθαίρετο κλείσιμο ημι-υπαιθρίων χώρων στον 1ο όροφο της οικοδομής.

 

Το ερώτημα είναι το εξής, μπορεί ο ιδιοκτήτης Α, που είναι συνιδιοκτήτης και των δυο ορόφων να υποβάλλει μια αίτηση για υπαγωγή στον νόμο των αυθαιρέτων Ν.4178/13 και να περιλαμβάνει όλες τις παραπάνω αυθαιρεσίες;

Να σημειώσω ότι υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας στην παραπάνω οικοδομή.

post-1811-0-33000100-1392362222_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στο νόμο ή σε κάποια εγκύκλιο (δεν θυμάμαι που) λέει ότι γίνεται αλλά δεν έχω καταλάβει πως. Έστω ότι πας να το δηλώσεις με μια δήλωση. Στα στοιχεία ιδιοκτητών τι θα μπει αφού στη μία ο.ι. το ποσοστό του Α είναι 100% και στην άλλη είναι 50%? Αν κάποιος συνάδελφος έχει καταλάβει ας μας εξηγήσει τον τρόπο.

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

Στο νόμο ή σε κάποια εγκύκλιο (δενθυμάμαι που) λέει ότι γίνεται αλλά δεν έχω καταλάβει πως. Έττω ότι πας να το δηλώσεις με μια δήλωση. Στα στοιχεία ιδιοκτητών τι θα μπει αφού στη μία ο.ι. το ποσοστό του Α είναι 100% και στην άλλη είναι 50%? Αν κάποιος συνάδελφος έχει καταλάβει ας μας εξηγήσει τον τρόπο.

 

Συνάδελφε σε ευχαριστώ γα την άμεση απάντησή σου, εάν στα ποσοστά των ιδιοκτητών, βάλω τα ποσοστά στο οικόπεδο, δλδ 75% στον ιδιοκτήτη Α και 25% στον ιδιοκτήτη Γ, πιστεύεις ότι θα λύνονταν το πρόβλημα και έτσι θα μπορούσα να κάνω την αίτηση;

Link to comment
Share on other sites

Δεν το γνωρίζω. Και γιατί να μπουν τα ποσοστά στο οικόπεδο (τα οποία θα έμπαιναν αν έκανες δήλωση μόνο για τον ΒΧ στον ακάλυπτο) και να μην μπουν τα ποσοστά του ισογείου ή αυτά του 1ου ορόφου? Δεν υπάρχει καμιά σχετική οδηγία. Επίσης με βάση τα ποσοστά προκύπτουν και κάποια δικαιολογητικά (ΥΔ συναίνεσης). Στην περίπτωσή σου για το ισόγειο και τον α' όροφο δεν χρειάζεται συναίνεση ενώ για τον ακάλυπτο χρειάζεται. Αν μπει ποσοστό 75-25 στη δήλωση πως θα ξεχωρίζει από μια άλλη δήλωση χωρίς ο.ι. όπου και οι 2 ιδιοκτήτες θα έχουν 75-25 εξ αδιαιρέτου σε όλα (άρα απαιτείται και συναίνεση σε όλα)? Γίνεται μπέρδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε letom σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, θα μπορούσα να βάλω όμως μόνο τον ιδιοκτήτη Α στην δήλωση? και έτσι να μην έχω πρόβλημα με τα ποσοστά?? εκεί πιστεύεις ότι θα χρειαζόμουν συναίνεση για τον βοηθητικό χώρο στον κοινόχρηστο χώρο ?? Βέβαια, περιμένουμε και τις απόψεις άλλων συναδέλφων.... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.