Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

λες εχεις 40 τμ κατοικια

τα 26 ειναι στο συμβολαιο ως τι? αποθηκη?

τα υπολοιπα που τα βρηκε? απο αλλη αποθηκη/κοινοχρηστο? ή επεκταση υπογειου εκτος οα?

Link to comment
Share on other sites

Η κατασκευή προϋπήρχε των οριζόντιων. Η υπόγεια κατοικία είναι 40 τμ. Η αποθήκη 3. Στο συμβόλαιο λέει ότι η συγκεκριμένη έχει ποσοστό 117/οοο. Η οποία λέει ότι αντιστοιχεί σε 26τμ.¨όμως η απορία μου είναι αν πολλαπλασιάσω το 311 που είναι η επιτρεπόμενη δόμηση με το ποσοστό που του αντιστοιχεί το 117, η δόμηση που του αντιστοιχεί είναι 36 και όχι 26 που του αποδίδει στο συμβόλαιο...συγνώμη αν δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά..

Edited by fenia30
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα!

Σε συσταση του 1975 η επιφανεια του οικοπεδου παρουσιάζεται 11.000 τμ και στην οποια οριστηκαν οριζόντιες ιδιοκτησίες και ποσοστα (με αδεια που ποτε δεν εφαρμοστηκε). Το 1983 ιδιοκτητης Ο.Ι. βγάζει αδεια " ΙΣΟΓΕΙΟ  95 τμ ΜΕΤΑ PILOTIS" και παρουσιαζει τοπογραφικο 8750 τμ.  Εχει ποσοστο 5,50 %.

Κλεινει την πυλωτη, που τη βρίσκω 99 τμ και εχω υπερβαση καλυψης 4 τμ (+ 5 τμ μια εξωτερικη σκαλα ανοδου). Πως θα βρω την Υ.Δ κα Υ.Κ..; με ποιο εμβαδο και με ποιο τύπο (αυθαιρετα/επιτρεπομενα χ χιλιοστα);

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Έχω 4όροφη πολυκατοικια, οπου έκαστο από τα 2 αδέρφια έχει 2 ορόφους στο όνομα του με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας.

Ειχα σκοπο να τακτοποιήσω κατι μικρο αυθαιρεσιες που είχε ο καθένας σε 2 ξεχωριστές δηλώσεις.

 

Ο προβληματισμός μου όμως ειναι με τους κοινόχρηστους χώρους.

Πιο συγκεκριμένα εξωτερικα έχει γινει μια διαφορετικη διαμορφωση των αυλων και των χωρων σταθμευσης και στο υπογειο εκει που ο καθενας ειχε απο 2 θεσεις εσωτερικου παρκινγκ, τωρα οι 2 θεσεις του ενος εχουν γινει 2 αποθηκες και θεωρητικα ο καθενας εχει τωρα απο 1 θεση παρκινγκ και μια αποθηκη.

Πως θα το χειριστω αυτό αν κανω 2 ξεχωριστες δηλωσεις?

Link to comment
Share on other sites

Γενικά, για τα κοινόκτητα, 3η δήλωση, από κοινού.

Αλλά πρόσεξε μήπως θέσεις parking και - κυρίως - αποθήκες αναφέρονται σαν παρακολουθήματα οπότε πρέπει να μπουν στις δύο δηλώσεις των ΟΙ

Link to comment
Share on other sites

Όσον αφορά εσωτερικες θεσεις παρκινγκ και αποθηκες (υπογειο)...οι αποθηκες δε φαινονται πουθενα. Αναφερονται στην ΟΙ μονο οι 4 θεσεις παρκινγκ, 2 του καθενος. Οι 2 που εχει ο ενας ομως, εγιναν αποθηκες. Οποτε ατυπα ειπαν οτι ο καθενας θα εχει στο υπογειο απο 1 θεση παρκινγκ ακι μια αποθηκη. Κατα τα αλλα ολοι οι κοινοκτητοι και κοινοχρηστοι χωροι ειναι 50-50%.

Link to comment
Share on other sites

με βαση την  αδεια...εχεις στο  υπογειο 4 ΘΣΑ

πηρε ο καθενας απο 2

θα δεις

α] αν ειναι "υποχρεωτικες"  θεσεις του 1221..

β] αν στη συσταση ειναι ΟΙ με χιλιοστα

γ] αν ειναι παρακολουθηματα  μια ΘΣΑ σε  καθε διαμερισμα,  χωρις χιλιοστα, οπότε καθε ενας  εχει τα δικα του...ανεξαρτητα τι ειπαν μεταξυ τους..."ατυπα"

 

δ] αν τηρηθηκε το περιγραμμα της κατοψης της ΟΑ, καθε ΘΣΑ ή αποθηκης.

μετα

τα λεμε

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Αυθαίρετη αποθήκη σε υπόγειο , η οποία έχει χιλιοστά επί του κτιρίου , θεωρείται ανεξάρτητη από το διαμέρισμα και πάει με ξεχωριστή δήλωση έτσι δεν είναι ?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχει χιλιοστά πάει ανεξάρτητη από το διαμέρισμα. Τώρα, για ξεχωριστή δήλωση, ναι υποχρεωτικά αν είναι κατ.1, προαιρετικά αν είναι άλλη κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα έγκειται στον υπολογισμό του % υπέρβασης , καθώς έχει 1/000 επί του οικοπέδου και βγαίνει στην κατηγορία >200% ....

Το helpdesk λέει να συνυπολογισθούν τα 0/000  του διαμερίσματος αλλά δεν βλέπω την  λογική αφού είναι αυτοτελής ιδιοκτησία !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.