Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Θα ψάξεις στο φάκελο της άδειας (αρχείο ΥΔΟΜ)

Αν δεν υπάρχει (η κάτοψη, ή και ο φάκελος), πας για ανασύσταση.

Τα σχέδια της σύστασης, δεν μας καλύπτουν, δεδομένου ότι πολλές φορές άλλη διαρρύθμιση υπάρχει στη μελέτη, κι άλλη στα σχέδια σ.ο.ι..

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 496
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάνο

αν

α. αποδεδειγμένα είναι Ο.Α πριν το 1975 

β. αποδεδειγμένα αποτελεί Ο.Ι

γ. η επικρατούσα χρήση είναι κατοικίες και

δ. λόγω ενιαίου φορέα όλες οι αυθαιρεσίες είναι προ του 75

το δηλώνεις ως προ του 75 (κατηγ 1)

χωρίς να χρειάζεσαι ανασύσταση φακέλου Ο.Α

που θα μπορεί μελλοντικά να γίνει  ενόψει της ταυτότητας του κτιρίου

από τα σχέδια εκάστου συν/τη αν όλοι ακολουθήσουν αυτή την τακτική.

 

υ.γ

τα σχέδια της σύστασης μπορείς να τα βάλεις για να μην ξανακάνεις σχέδιο κάτοψης

και δεν είναι υποχρεωτικά όπως διευκρινίζεται στην εγκ

 

Εγκ 3  Παρ. 6α,  iv : Στην περίπτωση που η πραγματική κατάσταση συμφωνεί με τα σχέδια της σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, είναι δυνατή η υποβολή της κάτοψης που επισυνάπτεται στη σύσταση και δεν απαιτείται να προβεί ο μηχανικός στη σύνταξη νέου σχεδίου κάτοψης.

Εγκ 4   Παρ. 6.α.iv : Διευκρινίζεται ότι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης στο σχέδιο κάτοψης το οποίο προσαρτήθηκε στην πράξη σύστασης διηρημένων ιδιοκτησιών, στις περιπτώσεις αυτοτελών οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών δεν πιστοποιεί τη νομιμότητα της ιδιοκτησίας κατά τις πολεοδομικές διατάξεις, αλλά από τη διατύπωση της διάταξης παρέχεται η δυνατότητα υποβολής του συγκεκριμένου σχεδίου στο πληροφοριακό σύστημα και δεν απαιτείται η σύνταξη νέου σχεδίου κάτοψης.

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε πολυκατοικία  με ΓΟΚ 85 και βεβαιωμένη απώλεια φακέλλου ( Πολεοδομία Αθήνας ) χρειάζεται  να γίνει έλεγχος για μεταβίβαση.

 

Απαιτείται ολική αποτύπωση του κτιρίου ή μερική που αφορά τον όροφο ?

Link to comment
Share on other sites

Σε πολυκατοικία  με ΓΟΚ 85 και βεβαιωμένη απώλεια φακέλλου ( Πολεοδομία Αθήνας ) χρειάζεται  να γίνει έλεγχος για μεταβίβαση.

 

Απαιτείται ολική αποτύπωση του κτιρίου ή μερική που αφορά τον όροφο ?

 

Θα γινει ανασύσταση φακέλου?

Link to comment
Share on other sites

Σε κάποιες πολεοδομίες δέχονται μερική ανασύσταση ως προς το διαμέρισμά σου

που είναι και το λογικό γιατί αλίμονο αν για μια βεβαίωση ενός διαμερίσματος (που πιθανόν να είναι και νόμιμο) να πρέπει να αποτυπώσεις ολόκληρη 5όροφη πολυκατοικία επειδή από υπαιτιότητα της υπηρεσίας χάθηκε ο φάκελος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Αντιμετωπίζω περίπτωση πολυκατοικίας προ του 1975 με απωλεσθέντα φάκελο οικ. άδειας.

Στο υπόγειο υπάρχει διαμερισματωση, καθώς και κάποιες ελάχιστες υπερβάσεις σε κατοικία ορόφου.

Μετά απο ανασκαφές σε υπόγεια ιδιοκτητών βρέθηκαν πρωτότυπα σχεδια, αλλα όχι η κάτοψη ισογείου και το τοπογραφικό. Όμως βρέθηκαν τα αντίστοιχα προσαρτημενα στην σύσταση χωρίς δυστυχώς σφραγίδα της πολεοδομίας. Προκειμένου να κάνω τη δήλωση των αυθαιρεσιών προχώρησα σε αίτηση μερικής ανασύστασης του φακέλου της οικ. αδ. ως προς τα αρχιτεκτονικά, αλλα μου ζητήθηκε να κάνω νεο τοπογραφικό και κάτοψη ισογείου. Προφανώς δεν θέλω να μπλέκω με τοπογραφικά κτλ και θα ήθελα με κάποιο τρόπο να γίνει δεκτό τουλάχιστον το τοπογραφικό της σύστασης, το οποίο ειναι προφανές οτι ειναι αντίγραφο του αντίστοιχου της άδειας και εχει όλους τους υπολογισμούς, αλλα η υπογραφή ειναι άλλου μηχανικού απο αυτόν που εξέδωσε την αδεια (αν και αχνοφαίνεται η σφραγίδα του πρώτου - υπέγραψε πάνω σε φωτοτυπία; ).

Συμφωνείτε με την άποψη της υπηρεσίας ή θεωρείτε οτι όφειλε να δεχθεί τα αντίγραφα των σχεδίων, τα οποία συμφωνούν με το στέλεχος αλλα και όλα τα υπόλοιπα σχεδια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by panosz
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή εχω μπερδευτεί.

Έχω άδεια του 1983 κατά την οποία ο ιδιώτης-πελάτης έχει στην κατοχή του

ένα έντυπο, ένα τοπογραφικό και μία όψη. 

Στην ΥΔΟΜ η άδεια δηλώνεται ώς επισήμως χαμένη.

Πως κινούμαι? Διοτι με το τοπογραφικό μόνο και το περίγραμμα είναι δύσκολο

να βγάλω άκρη καθώς δεν έχω υψόμετρα και η αυθαιρεσία αφορά προσθήκη

υπογείου (κεκλιμένο έδαφος και έβγαλε όροφο από κάτω). Κανω ανασύσταση με βάση τι?

Τι ακριβώς αποτυπώνω? Κανω τον τρελό και δουλεύω με αυτά που έχει ο πελάτης ασχετα

αν δεν υπάρχει άδεια στην ΥΔΟΜ?

Link to comment
Share on other sites

Κάνεις την ανασύσταση ή θεωρείς οτι δεν έχεις οικοδομικη άδεια και τακτοποιείς όλο τα ακίνητο.

Κατά την άποψή μου, σωστό είναι να κάνεις την ανασύσταση.

Για την ανασύσταση έχεις δεδομένα την θέση, το ύψος και την κάλυψη του κτηρίου από το τοπογραφικό την όψη και το έντυπο-(στέλεχος; ). Αποτυπώνεις τα πάντα, βλέπεις τι δεν ταιριάζει στα δεδομένα σου και προσδιορίζεις τις αυθαιρεσίες.

 

Πληροφορίες από τον 4178/13 άρθρο 11 παρ 6γ: 

Στις περιπτώσεις απώλειας του φακέλου της οικοδομικής άδειας, βεβαιωμένης από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης και προκειμένου να διερευνηθεί η νομιμότητα του υφισταμένου κτιρίου είναι δυνατή η υποβολή στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης φακέλου αποτύπωσης κτιρίου, ανεγερθέντος με βάση οικοδομική άδεια πριν τις 28-7-11 που έχει απολεσθεί. Για να γίνει αποδεκτός ο φάκελος από την οικεία Υπηρεσία Δόμησης πρέπει να περιλαμβάνει τοπογραφικό διάγραμμα, διάγραμμα κάλυψης κατά τις προδιαγραφές του ΠΔ/3-9-83 κατόψεις αποτύπωσης όλων των ορόφων, τομή, φωτογραφίες όλων των όψεων, υπεύθυνη δήλωση μηχανικού, ότι στο διάγραμμα κάλυψης οι υπολογισμοί και ο έλεγχος του υφισταμένου κτιρίου έχει γίνει σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς δόμησης που ίσχυαν κατά το χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας, για την οποία υποβάλλεται ο φάκελος αποτύπωσης, καθώς και κρατήσεις και εισφορές κατά τις κείμενες διατάξεις. Τα σχέδια κατατίθενται εις διπλούν και θεωρούνται από την αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης. Η μία σειρά σχεδίων χορηγείται στον ενδιαφερόμενο και ο φάκελος συμπληρώνει την απωλεσθείσα οικοδομική άδεια στο αρχείο της Υπηρεσίας Δόμησης.

 

εγκ 54373/3/13 - Παρ. ΣΤ40) Παρ. 6γ : Οι εισφορές και κρατήσεις αφορούν µόνο στην αµοιβή αποτύπωσης

 

εγκ. 66391/4/13 - 25) Παρ. Α6.γ. : Στις περιπτώσεις που µετά την αποτύπωση της υφιστάµενης κατάστασης κατά τη σύνταξη του διαγράµµατος κάλυψης προκύψουν αυθαίρετες κατασκευές, αυθαίρετα τµήµατα κτιρίου κ.λ.π., αυτά διαγραµµίζονται ή/και αναφέρονται ευκρινώς στο διάγραµµα κάλυψης µε ειδική µνεία στην υπεύθυνη δήλωση µηχανικού, σχετικά µε την υπαγωγή των τυχόν αυθαιρέτων στις διατάξεις του Ν.4178/2013. Ακολουθεί η κατάθεση εις διπλούν στην αρµόδια Υπηρεσία ∆όµησης και η θεώρησή τους. Η µία σειρά σχεδίων χορηγείται στον ενδιαφερόµενο και ο φάκελος συµπληρώνει την απωλεσθείσα οικοδοµική άδεια στο αρχείο της Υπηρεσίας ∆όµησης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπαγωγής στο ν. 4178/13 συµπληρώνεται ο φάκελος µε τα σχετικά δικαιολογητικά.

Edited by melissa
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.