Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α11] Μελέτη στατικής επάρκειας αυθαιρέτων


Recommended Posts

Ναι, απλώς εγώ αναφέρομαι σε περίπτωση που η ΜΣΕ έχει ήδη υποβληθεί. Άρα μάλλον καταλήγουμε στο εξής, αν δεν κάνω λάθος:

Πρώτη περίπτωση: Αν έχει υποβληθεί ήδη η ΜΣΕ δηλώσεως 4178, τότε δεν χρειάζεται να γίνει κάτι. Δηλαδή ακόμη και αν απητούντο ενισχύσεις, αυτές δεν είναι υποχρεωτικές.

Δευτέρα περίπτωση: Αν δεν έχει υποβληθεί η ΜΣΕ, τότε (λόγω της από το 2018 επελθούσης Υ.Α), όταν υποβληθεί η ΜΣΕ (κατά μέγιστον μέχρι την έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητος), θα πρέπει αυτή η μελέτη να συνοδεύεται και από μελέτη επεμβάσεων αν αποδειχθεί ότι το κτήριο δεν επαρκεί στατικώς.

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Ο χρόνος υποβολής της ΜΣΕ δεν επηρεάζει την υποχρέωση εκπόνησης μελέτης ενίσχυσης (αν προκύψει ανεπάρκεια) και υλοποίησής της.

ΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507/2018, άρθρο 4:

Στις περιπτώσεις που διαπιστωθεί στατική ανεπάρκεια ο ιδιοκτήτης υποχρεούται μέσα σε διάστημα τριών (3) ετών να προβεί στην εκπόνηση μελέτης επεμβάσεων και την υλοποίηση των απαραίτητων εργασιών που προκύπτουν από την μελέτη.

[...]

Μέχρι την υλοποίηση των εργασιών ενίσχυσης η εξ ολοκλήρου αυθαίρετη κατασκευή ή η αυθαίρετη προσθήκη δεν μισθώνεται και δεν λαμβάνει άδεια λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό νομίζω (από νομικής πλευράς) ισχύει μετά την εφαρμογή της Υ.Α, δηλαδή για όσες ΜΣΕ εξεπονήθησαν (και εκπονούνται) μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ. Για όσες ΜΣΕ είχαν εκπονηθεί και  ανεβεί στο ηλεκτρονικό σύστημα πρό εκδόσεως του συγκεκριμένο ΦΕΚ έχω την εντύπωση ότι δεν ισχύει. Δηλαδή το ΦΕΚ δεν έχει αναδρομική ισχύ για τα πρό του 2018 (αλλιώς θα το έγραφε πιστεύω)

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

@Ψυχίατρος καλημέρα και καλή Κυριακή! Ευχαριστώ για την (τεχνική, και ουχί ψυχιατρική 🤪 ) υποστήριξη χθες. Αν μπορείς δες ένα αρχείο που ανέβασα στα downloads όπου συνώψισα τα όσα εγράφησαν στην χθεσινή μας ανταλλαγήν απόψεων. Δεν ξέρω αν είναι σωστό το αρχείο που ανέβασα, γι' αυτό και εσημείωσα σχετικώς ότι ανεβαίνει στα downloads για σχολιασμό.

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.