Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α11] Δελτίο δομικής τρωτότητας αυθαιρέτων


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και καλό κουράγιο.

Θα ήθελα μία διευκρίνιση σχετικά με το αν σε περίπτωση αυθαιρεσίας κατηγορία 4 που αφορά κλείσιμο εξώστη με τοποθέτηση επάλληλου παραθύρου πάνω στο στηθαίο χρειάζεται ΔΕΔΟΤΑ για όλο το κτίριο? Αν ναι μπορώ πιστεύετε με τις οδηγίες του ΦΕΚ και του forum να το συντάξω εγώ ως Αρχιτέκτων Μηχ.?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι!

 

Γνωρίζει κανείς τι δομικό τύπο κλπ βάζουμε για μια εξ' ολοκλήρου ξύλινη κατασκευή στο ΔΕΔΟΤΑ του Ν. 4178/13???

Link to comment
Share on other sites

Στην παράγραφο 12 αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι σε περίπτωση αμφιβολιών για την κατάταξη δομικού τύπου τα κτίρια κατατάσσονται στον πλησιέστερο ή στον δυσμενέστερο δομικό τύπο με σχολιασμό στις παρατηρήσεις.

Ίσως θα μπορούσε να υπαχθεί στο δομικό τύπο ΤΑ ή ΤΔ.

Καλύτερα όμως να περιμένεις κάποια διευκρινιστική για ΔΕΔΟΤΑ το επόμενο διάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Σε καταστήμα που ο ημιυπαίθριος του ρυθμίστηκε με 3843/10 υπάρχει μπαλκόνι κλεισμένο το οποιό εντάχθηκε σε ρύθμιση στον 4014 αρχικά και μεταφέρθηκε στον 4178 και έγινε ο απαραίτητος συμπψηφισμός προστίμων. Τι κάνουμε με τη μελέτη στατικής επάρκειας? Υπολογίζω και τον ημιυπαίθριο στα συνολικά τετραγωνικά?Γιατί από μόνο του το μπαλκόνι είναι στη περίπτωση κάτω από 20 τ.μ και με πετάει σε ΔΕΔΟΤΑ. Διαφορετικά έχω 40 m2 και πρέπει να πάω μάλλον με μελέτη στατικής επάρκειας...

Link to comment
Share on other sites

Το ΦΕΚ για το ΔΕΔΟΤΑ / Μελέτη στατικής επάρκειας, αναφέρει: "....β) Η μελέτη στατικής επάρκειας συντάσσεται για το σύνολο του κτιρίου και γίνεται με τις παραδοχές της υφιστάμενης μελέτης ή εφόσον δεν υπάρχει με ανιχνεύσεις και επί τόπου δοκιμές, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες προδιαγραφές σύνταξης στατικών μελετών...."

 

Δηλαδή εννοεί ότι εάν υπάρχει υφιστάμενη μελέτη (φαντάζομαι θα εννοεί εγκεκριμένη στατική μελέτη που είναι μέρος της οικοδομικής άδειας) και προκειμένου να διενεργήσουμε νέα μελέτη στατικής επάρκειας του συνόλου του κτηρίου, τότε λαμβάνουμε ως ποιότητες υλικών αυτές που αναφέρονται στην αρχική (παλιά) μελέτη και ως τοποθετημένους οπλισμούς αυτούς που δείχνουν οι παλιοί ξυλότυποι?? 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.