Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α11] Δελτίο δομικής τρωτότητας αυθαιρέτων


Recommended Posts

Σας ευχαριστώ πολυ για την άμεση απάντηση! Δεν έχω κάνει υπαγωγή στο Σύστημα των Αυθαιρέτων οπότε δεν γνώριζα αν θα έπρεπε να συντάξω ΔΕΔΟΤΑ.

 

Pavlos33: Έχω ελέγξει αν με συμφέρει να τις βάλω μαζί και είναι καλύτερα να τις βάλω ξεχωριστά, αν και είναι ελάχιστη η διαφορά!

 

Θα υπογράψω κάποια Υπεύθυνη Δήλωση όπου θα αναφέρω ότι η χρήση των κατασκευών δεν περιλαμβάνεται στο άρθρο 1 του ΦΕΚ 405/Β/20-2-14?

Η χρήση που πρέπει να επιλέξω είναι Υπηρεσίες ή Άλλη Κατοικία?

Link to comment
Share on other sites

Στο έλεγχο πληρότητας εφόσον ζητείται ΔΕΔΟΤΑ ανεβάζεις ενημερωτικό σημείωμα ότι δεν απαιτείται βάσει της σχετικής απόφασης περί ΔΕΔΟΤΑ.

Η χρήση για την καταχώρηση στην πλατφόρμα των αυθαιρέτων είναι η 3δ (υπηρεσίες).

 

Να με συγχωρεί ο συνάδελφος διότι η απάντηση μου στηρίχθηκε στη σκέψη ότι η αποθήκη εξαιρούνταν λόγω κατηγορίας, αλλά με την κατηγορία 5 δεν θα εξαιρεθεί η αποθήκη από τη σύνταξη ΔΕΔΟΤΑ.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Περιπτωση κατα την οποια, λογω νομιμοποιησης (προς εκδοση ΟΑ) θα απαιτηθει μελετη στατικης επαρκειας, ομως λογω χρησης (κατοικια) απαιτειται μονο ΔΕΔΟΤΑ.

Εφοσον εκδοθει η ΟΑ, στο συστημα ανεβαζεται και ΔΕΔΟΤΑ ή τη θεωρημενη μελετη στατικης επαρκειας η οποια υποβληθηκε για την εκδοση της ΟΑ?

Link to comment
Share on other sites

Η έκδοση άδειας νομιμοποίησης εντός τριετίας απαιτεί μόνο την καταβολή του παράβολου. Η συνέχεια με την υποβολή μελετών στην ΥΔΟΜ κατά τα γνωστά. Όταν εκδοθεί η άδεια, γίνεται ηλεκτρονικό αίτημα για να προχωρήσει η δήλωση σε οριστική υπαγωγή αφού ανέβει στο σύστημα η  άδεια. Δεν έχεις να υποβάλεις τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, όπως όταν γίνεται υπαγωγή αυθαιρεσιών.

Link to comment
Share on other sites

μόνο την άδεια θα χρειαστείς όταν εκδοθεί.

Και λογικά αν το δεις πέρα από τις απαιτήσεις, αφού εκδίδεται άδεια δεν έχει κανένα νόημα η διαδικασία που ακολουθείται στη υπαγωγή με τα σχέδια δικαιολογητικά κλπ, διότι όλα αυτά έχουν κατατεθεί στην υπηρεσία η οποία εξέδωσε την άδεια.

Το μόνο που κάνεις όταν φτάσει η στιγμή είναι να κάνεις ηλεκτρονικό αίτημα και να ανεβάσεις την άδεια στο σύστημα, ώστε να προχωρήσει η δήλωση από κατάσταση υπαγωγής σε οριστική υπαγωγή και να μπορείς μετά να εκδίδεις βεβαίωση.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν εχεις αντιστοιχη περιπτωση, αλλα το συστημα απαιτει ολα τα αρχεια.

Πραγμα που θεωρω ορθοτατο.

Το οτι εβαλες "προς εκδοση αδειας", τι σημαινει?

Δεν πρεπει να υπαρχει στο συστημα κανενα αρχειο?

Αμοιβες, Τσμεδε, Τεχνικη Εκθεση, Φωτογραφιες, τιποτα?

 

Το ερωτημα αφορουσε το ΔΕΔΟΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις το σύστημα "απαιτεί" πληρότητα και ζητάει στοιχεία που δεν απαιτούνται από το νόμο. Για παράδειγμα ΔΕΔΟΤΑ για κατηγορία 1 και 2.  Θεωρώ λογικό να χρεώσεις κάποια αμοιβή για την υπαγωγή. Δυστυχώς από άποψη κρατήσεων, (οι οποίες σχετίζονται με τη νόμιμη αμοιβή) το σύστημα δεν σε αφήνει να βάλεις νόμιμη αμοιβή για μια ημέρα απασχόλησης. Για μηχ/κο 10-20 έτη ζητάει 4.5 ΗΜ απασχόλησης που σημαίνει περίπου νόμιμη 1500+ Ε.

Οπότε, συμφωνώ ως προς την πληρωμή τσμεδε-φεμ, αφού θα υπάρξει αμοιβή.

Στα υπόλοιπα, εφόσον δεν εμπλέκεται η διαδικασία με τα αυθαίρετα, υπό την έννοια ότι όλα εξετάζονται στα πλαίσια έκδοσης άδειας δόμησης, έχω την άποψη ότι δεν απαιτείται να ανεβάσεις τίποτε άλλο πέραν του στελέχους της άδειας νομιμοποίησης όταν αυτή εκδοθεί και είναι αυτό που αναφέρεται ρητά προκειμένου το σύστημα μέσω του διαχειριστή (ΤΕΕ) να σου επιτρέψει να προχωρήσεις σε οριστική υπαγωγή.

Το σκόπελο της πληρότητας του συστήματος, όταν αυτή παραβιάζει το νόμο τον ξεπερνάμε ανεβάζοντας ένα απλό ενημερωτικό σημείωμα περί μη απαίτησης όσων δικαιολογητικών δεν προβλέπονται.

Link to comment
Share on other sites

Κατα τη γνωμη μου, ΤΕ και λοιπα δικαιολογητικα πρεπει να ανεβουν σε καθε περιπτωση.

Ειδικα στην εκδοση ΟΑ, ας ανεβουν τα εγκεκριμενα σχεδια.

Ο αλλος που θα ανοιξει τη δηλωση, πρεπει να δει τι εχεις δηλωσει.

Αν πχ εχεις 5τμ ΥΔΚΧ, που θα ξερεις ποια 5τμ νομιμοποιησες? Θα παει στο αρχειο της ΥΔΟΜ?

Μια ΤΕ που να περιγραφει τι εχεις ενταξει στο Ν4178 δεν πρεπει να υπαρχει?

Ασε που για τις αμοιβες, πρεπει να υπολογισεις τη νομιμη, τουλαχιστον με 6,75ημερες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.