Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α11] Δελτίο δομικής τρωτότητας αυθαιρέτων


Recommended Posts

Στο σώμα του ΦΕΚ λέει πως απαιτείται για κάθε αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια με επικρατούσα χρήση κατοικίας. Άρα και για τις Κατηγορίες 1 και 2

Link to comment
Share on other sites

To ΦΕΚ 405 είναι ερμηνευτικό της παρ.8 του αρ. 11 του 4178/13, τώρα αν εσύ το ερμηνεύεις έτσι κανείς δεν σε εμποδίζει να το κάνεις.

Θα δεις όμως ότι δεν στο ζητάει και το σύστημα ως δικαιολογητικό καθότι δεν απαιτείται αν διαβάσεις το αρθ. 9 για τις κατηγορίες 1+2.

Το κάθε αυθαίρετη κατασκευή δεν εννοεί κάθε κατηγορία κατά τη γνώμη μου.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Γεια σας.

Σε προυφιστάμενο του '55 νόμιμο διώροφο κτίσμα έγιναν μεταγενέστερες (το 1992) προσθήκες ξύλινων στεγάστρων ,οι οποίες έχουν υπαχθεί στον ν.4178/13 ως λοιπή παράβαση.Το σύστημα ζητάει Δελτίο Δομικής Τρωτότητας. Το ερώτημα είναι αν το δελτίο θα αφορά μεμονωμένα τα ξύλινα στέγαστρα 'η το διώροφο κτίσμα με αναφορά και στίς αυθαίρετες προσθήκες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας,

 

Να σας κάνω μία ερώτηση, σε κτίριο με ενοικιαζόμενα δωμάτια με επικρατούσα χρήση "αλλη κατοικία" και αιθαιρεσίες κατηγορίας 4, υποβάλω στον 4178 δελτίο δομικης τρωτότητας? Δεν χρειάζεται μελέτη στατικής επάρκειας, σωστά?

 

Ευχαριστω!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα σας. Στο πεδίο 13 του ΔΕΔΟΤΑ ζητάει τον αριθμό των ορόφων. Εξετάζω πολυκατοικία όπου στη μπροστινή πλευρά υπάρχει κατάστημα με πατάρι και στην πίσω βγαίνουν 2 όροφοι. Σ' αυτή την περίπτωση φαντάζομαι ως αριθμό ορόφων λαμβάνω της πίσω πλευράς δεδομένης της ύπαρξης πλάκας. Σωστά;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα.

Στο πεδίο δομημένη επιφάνεια του δελτίο τρωτότητας συνυπολογίζεται το πατάρι καταστήματος;

Επίσης, όταν υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας και τακτοποιείς μια Ο.Ι., η δομημένη επιφάνεια του δελτίου τρωτότητας μπαίνει προσεγγιστικά, έτσι; Πώς μπορεί εξάλλου να είναι κάποιος σίγουρος για τυχόν υπερβάσεις δόμησης σε όλη την οικοδομή. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.