Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α11] Δελτίο δομικής τρωτότητας αυθαιρέτων


Recommended Posts

23 ώρες πριν, danaikaterina said:

Σίγουρα για τα 2 κτίρια (2όροφο και αποθήκη). Σίγουρα όχι για τη δεξαμενή. Οι απόψεις διίστανται ως προς το αν θα πρέπει να συντάσσεται δεδοτά και για κατασκευές όπως τα στέγαστρα αν θεωρούνται ή όχι κτίσματα. Προσωπικά αν πρόκειται για σοβαρή κατασκευή μεγάλου εμβαδού κάνω δεδοτά. Για πρόχειρες ασήμαντες κατασκευές με πανιά δεν κάνω.

Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα σε όλους. Έχω μία ερώτηση της τελευταίας στιγμής!

Σε βιοτεχνικό κτίριο που έχει κατασκευαστεί ολόσωστα, έγινε διαχωρισμός σε δύο ανεξέρτητα. Απαιτείται να κάνω ΔΕΔΟΤΑ ή να κάνω μία τεχνική έκθεση ότι δεν απαιτείται μιας και η στατική μελέτη έχει εφαρμοστεί;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα. Τριώροφη οικοδομή (μια ιδιοκτησία) στην οποία ο 2ος όροφος είναι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετος. Ισόγειο και πρώτος όροφος με παραβάσεις κατηγορίας 3. Είχε ενταχθεί στο Ν.4178 και έγινε μεταφορά στον 4495. Απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@gountas, στον ν. 4178/13 σε όλα τα κτίρια κατοικίας απαιτείται ΔΕΔΟΤΑ. Δεν υπάρχει εξαίρεση, όπως επίσης και σε όλα τα κτίρια άλλης χρήσης απαιτείται ΜΣΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα, υπάρχει μία δήλωση στον Ν.4178 που αφορά διώροφο κτίριο (ισόγειο κατάστημα, διαμέρισμα στον όροφο). Η δήλωση αυτή μου μεταφέρθηκε και πρόκειται να προσθέσω κάποιες επιπλέον αυθαιρεσίες που εντόπισα. Συνολικά οι αυθαιρεσίες είναι οι εξής:

α) εξωτερικό κλειστό κλιμακοστάσιο 15 τ.μ. που οδηγεί στον όροφο

β) ισόγειος βοηθητικός χώρος 7 τ.μ.

γ) προσθήκη κατ' επέκταση στο κατάστημα, εμβαδόν 15 τ.μ. (η οροφή της προσθήκης είναι από λαμαρίνα και βρίσκεται σε ύψος χαμηλότερο της οροφής Ο.Σ. του υπόλοιπου καταστήματος)

δ) προσθήκη εξώστη πλάτους 2,95 μ. στο διαμέρισμα α' ορόφου

ε) αύξηση πλάτους ενός δεύτερου εξώστη του διαμερίσματος κατά 1,50 μ.

στ) ημιυπαίθριοι χώροι στο ισόγειο και στον όροφο

ζ) υπόστεγο στο οικόπεδο

η) συνολική αύξηση ύψους του κτιρίου κατά 23 εκ.

θ) αλλαγή χρήσης βοηθητικού/αποθηκευτικού χώρου που μετρούσε στη δόμηση, σε κατάστημα (συγκεκριμένα ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ως η κουζίνα του καταστήματος)

 

Η επικρατούσα χρήση στο ακίνητο είναι κατάστημα γιατί το ισόγειο κατάστημα έχει μεγαλύτερο εμβαδόν από το διαμέρισμα α' ορόφου.

Επειδή δεν είχα προλάβει τον Ν.4178 και δεν έχω ασχοληθεί με τα ΔΕΔΟΤΑ, σε αυτήν την περίπτωση πόσα ΔΕΔΟΤΑ και για ποιες αυθαιρεσίες χρειάζονται?

Ο ν.4495 αναφέρει ότι αν μία κατασκευή έχει υπαχθεί στον 4178 και είχε ένα τουλάχιστον ΔΕΔΟΤΑ Υψηλής προτεραιότητας, τότε χρειάζεται ΜΣΕ. Εδώ ο Νόμος εννοεί τις δηλώσεις που μεταφέρθηκαν από τον 4178 στον 4495 και αν στον 4178 ένα τουλάχιστον ΔΕΔΟΤΑ ήταν Υψηλής προτεραιότητας, τότε στον 4495 προκύπτει απαίτηση ΜΣΕ?

Η εγκύκλιος του Ν. 4495 αναφέρει ότι αν η δήλωση του 4178 δεν μεταφερθεί στο 4495, αλλά με βάση τις διατάξεις του 4495 απαιτείται ΜΣΕ, (όπως συμβαίνει και στην περίπτωσή μου), τότε πρέπει να υποβληθεί ΜΣΕ.

Συνοψίζοντας, με βάση τις αυθαιρεσίες που περιγράφω και με βάση τον ισχύοντα Νόμο, υπάρχει η υποχρέωση ΜΣΕ, αν η δήλωση παραμείνει στον 4178?

Edited by dadabook
Link to comment
Share on other sites


"...Για τις περιπτώσεις του ν.4178/13, οι οποίες δεν μεταφέρονται στον ν.4495/17, για τις οποίες καθίσταται υποχρεωτική η σύνταξη μελέτης στατικής επάρκειας από τις διατάξεις όμως του ν.4495/17, η μελέτη στατικής επάρκειας υποβάλλεται κατά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ταυτότητας του κτιρίου.
Προϋπόθεση για τη μη απαίτηση υποβολής μελέτης στατικής επάρκειας είναι η ικανοποίηση μίας μόνο εκ των αναφερομένων
περιπτώσεων της παρ. η) του άρθρου 99 και του άρθρου 2 της ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/19409/1507/2-4-2018 Υπουργικής Απόφασης"


Δλδ αν το ΔΕΔΟΤΑ σου είναι (Υ) θέλεις  ΜΣΕ λόγω  του 4495, αλλά αν δεν μεταφερθεί η δήλωση στον 4495, τότε υποχρεούσαι σε ΜΣΕ με την σύνταξη της ταυτότητας κτιρίου.
Ομως παίζει και το ενδεχόμενο να δεις αν υπάγεσαι στις εξαιρέσεις ΜΣΕ του 4495.

Edited by avgoust
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Μεταφέροντας τη δήλωσή σου στον 4495, ξεχνάς ό,τι έγινε στον 4178, ξεχνάς τα ΔΕΔΟΤΑ κ.λπ. και προσαρμόζεις τα πάντα στις απαιτήσεις του νέου νόμου!

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.