Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α11] Τεχνική Έκθεση Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αυθαιρέτων


Recommended Posts

σε περιτωση επαγγελματικης αποθηκης ,στην οποια μετατοπιστηκαν τα wc απαιτειται Τ.Ε.μηχανολογου?υπαρχει παραβαση κ τι ειδους  διαμερισματωσης  η αναλυτικου?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Αν τακτοποιώ μία αποθήκη (συνοδευτική κατοικίας που βρίσκεται όμως σε απέναντι του δρόμου οικόπεδο και κατά συνέπεια δε μπορώ να ισχυριστώ ότι η χρήση του οικοπέδου είναι κατοικία), η οποία έχει μόνο τοίχους και δεν έχει ρεύμα, γιατί πρέπει να βάλω τεχνική έκθεση ΗΜ εγκαταστάσεων; Ο Ν.4178/2013 αναφέρει ότι το δικαιολογητικό υποβάλλεται εφόσον υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Σκέφτομαι να υποβάλλω στο σύστημα ένα έγγραφο με τη δική μου υπογραφή που να λέει ότι δεν απαιτείται. Πιστεύετε ότι κάνω λάθος;

Edited by Kathanas
Link to comment
Share on other sites

Αν είναι μια απλή αποθήκη και όχι επαγγελματική, εγώ θα την έβαζα στην κατηγορία : Άλλες κατοικίες

 

Το ίδιο μου είχαν πει στο helpdesk. Μάλλον το ίδιο θα κάνω, παρ' όλο που μου δε μου φαίνεται απολύτως σωστό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι ήθελα τα φώτα σας! Εντός οικοπέδου υπάρχει διώροφη κατοικία και άλλη ισόγεια αποθήκη 141τμ με χρήση υπηρεσίες. Στην εν λόγω αποθήκη ΔΕΝ υπάρχει πίνακας των γειώσεων ούτε λοιπές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις μιας και η μεγάλη πλευρά της αποθήκης είναι ανοικτή προς τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Σε αυτή την περίπτωση αρκεί μία βεβαίωση μηχανικού στην οποία αναφέρεται ότι "δεν υπάρχει πίνακας των γειώσεων και λοιπές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στην ισόγεια αποθήκη" ?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τακτοποιώ μια αυθαίρετη καπνοδόχο σε ισόγειο κατάστημα σε πολυκατοικία με διαμερίσματα. Εχω βάλει κατηγορία 4 με 1 λοιπή παράβαση και χρήση "Υπηρεσίες". Η δήλωση είναι σε κατάσταση Αρχικής Υποβολής.

Υπάρχει τρόπος να αποφύγω την Η/Μ έκθεση? Είναι προφανές ότι η αυθαίρετη κατασκευή δεν επηρεάζει τις ΗΜ εγκαταστάσεις.

Δηλαδή πρέπει να βάλω δεύτερο μηχανικό, να πληρωθεί κ.ο.κ., για να ανεβάσουμε μια Τεχνική Έκθεση που θα λέει ότι δεν επηρεάζονται οι ΗΜ εγκαταστάσεις?

Link to comment
Share on other sites

leo_zen

Όπως τα λέει ο Άκης δες το απόσπασμα του νόμου. Διατηρείται δικαίωμα προθεσμίας υποβολής πέντε έτη από την ημερομηνία υπαγωγής (ημερομηνία πληρωμής του παράβολου) και πριν την ταυτότητα του κτιρίου (όταν τη δούμε να υλοποιείται).

Τώρα αν το τραβήξεις το θέμα μπορεί ίσως να πιαστείς στη διατύπωση περί αναφοράς σε κτίρια που δεν έχουν χρήση κατοικίας και όχι σε μεμονωμένη οριζόντια ιδιοκτησία καταστήματος.

Δε νομίζω πάντως το κόστος της τεχνικής έκθεσης του συναδέλφου μηχανολόγου/ηλεκτρολόγου να είναι τόσο απαγορευτικό.

 

9. Τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού για τον ηλεκτρομηχανολογικό έλεγχο του πίνακα των γειώσεων και των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αν υπάρχουν για κάθε μεμονωμένη αυθαίρετη κατασκευή, εξαιρουμένων των κατοικιών, καθώς και για αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια που δεν έχουν χρήση κατοικίας. Η ως άνω τεχνική έκθεση δύναται να υποβάλλεται εντός προθεσμίας πέντε (5) ετών από την ημερομηνία υπαγωγής και σε κάθε περίπτωση πριν τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου. 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις συνάδελφοι.

 

Είναι προφανές ότι η κατασκευή μιας καμινάδας δε συνεπάγεται καμιά αλλαγή στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του καταστήματος, και κάτι τέτοιο θα αναγράφει και η τεχνική έκθεση φαντάζομαι. 

Θέλει βέβαια να εισαχθεί συνάδελφος ΗΜ στο σύστημα κλπ.

 

Καλή συνέχεια σε όλους.

Link to comment
Share on other sites

σε διώροφο κτήριο χωρίς σύσταση ΟΙ  όπου το ισόγειο αποτελείται από 2 καταστήματα και όροφος από διαμέρισμα (επικρατούσα χρήση κατοικία) ρυθμίζονται αυθαιρεσίες αποκλειστικά με αναλυτικό προυπολογισμό. κάποιες απο αυτές αφορούν και τα καταστήματα όπως διαφοροποιήσεις όψεων, επενδύσεις τοίχων, καμινάδα και ένα wc στο ένα κατάστημα . στο ένα και μοναδικό φύλλο καταγραφής που έχω φτιάξει έχω επιλέξει την άλλη κατοικία ως χρήση οπότε δεν απαιτεί την ΤΕ Η/Μ. θεωρείται σωστό αυτό;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.