Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α11] Τεχνική Έκθεση Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού αυθαιρέτων


Recommended Posts

Καλησπέρα!Το περιεχόμενο της τεχνικής έκθεσης επηρεάζει την τακτοποίηση?Η έκθεση θα προωθηθεί και σε άλλους φορείς (πολεοδομία κτλ)? Δηλαδή για παράδειγμα, αν δεν υπάρχει ΔΔΕ, προτρέπουμε τον ιδιοκτήτη να βάλει για να μην αναφερθεί στην τεχνική έκθεση?

Edited by sandra3gr
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε ότι αφορά το προηγούμενο ερώτημα με καθυστέρηση απαντώ ότι 1) εννοείται δεν είναι σαφές, 2) δε φαίνεται να επηρεάζει σήμερα αλλά πιθανόν να επηρεάζει αύριο (πάντως μηχανολόγοι που το έχω συζητήσει "φοβούνται" να καταλήξουν σε αρνητικό συμπέρασμα ότι δεν "επαρκεί" η εγκατάσταση και προτιμούν να μη πάρουν τη δουλειά δηλαδη να μη κάνουν αρνητική έκθεση). Γενικά πρόβλημα αυτή η απόλυτη ασάφεια με την έκθεση ΗΜ.

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Ξεχάστηκα να ρωτήσω και γω τώρα : κτίριο κατοικίας με βάση την άδεια που λειτουργεί ως ενοικιαζόμενα (μη κύριο κατάλυμα). Θέλει ΤΕ ΗΜ ή όχι? γιατί αν με βάση το παράρτημα Α το βάλω "άλλη κατοικία"  τότε δε θα μου βγάλει υποχρεωτική έκθεση. Βάσει της κακής διατύπωσης του νόμου όμως ό,τι δεν είναι κατοικία χρειάζεται. Απόψεις?

Link to comment
Share on other sites

Τα μη κυρία δομούνται με όρους δόμησης κατοικίας.Άρα έχεις αλλαγή χρήσης?Όχι.Άρα κατοικία δεν είναι το κτίριο σου?

 

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 21185/ΦΕΚ Β 2840/22.10.2014

Άρθρο 2

 

   Τα ΕΕΔΔ της υποπερίπτωσης γγ της περίπτωσης β' της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 ανεγείρονται με όρους δόμησης κατοικίας σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές καικτιριοδομικές διατάξεις.

 

   Η δημιουργία ΕΕΔΔ υπόκεινται στους περιορισμούς της με αρ. 2647/ΥΠΕΘΟ/538866 ΕΙΔ. 135/ΕΟΤ/14.11.1986 απόφασης του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας «Μέτρα για την ελεγχόμενη τουριστική ανάπτυξη» (ΦΕΚ Β' 797), όπως ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα,

 

Για αποθήκη <40 τ.μ. η οποία δεν χρησιμοποιείται για καμια επιχειρηματικη δραστηριοτητα, ούτε δηλωμενη στο ΟΣΔΕ, η οποία δεν ηλεκτροδοτείται και δεν διαθέτει καμια απολυτως ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση, γιατι να πρεπει να μπει τεχνικη έκθεση ηλεκτρολογουμηχανολογου,

 

Θα το δηλώνατε ως αλλη κατοικια για να ξεμπερδευατε?

 

ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παιδια καλημερα! τελικα τι γινεται με αυτες τις δηλωσεις Η/Μ προφανως δεν εχει βγει καμια οδηγια και περιμενουμε? η 5 ετια ληγει 8/2018 ετσι δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Λεβέντες να μην περιμένετε, δεν έχετε λόγο, να φροντίσετε να τις κάνετε....

Να τις αναθέσετε σε συναδέλφους Η/Μ, να πάρουν κι αυτοί την αμοιβή τους, που προφανώς έχετε φροντίσει και συμφωνήσει με τους ιδιοκτήτες, να τους βάλετε στο σύστημα κι όλα μια χαρά, ξέρουν αυτοί τι ακριβώς να κάνουν....

Link to comment
Share on other sites

Σε δήλωση που έχω σε ολοκληρωμένη υπαγωγή στο 4178, μου λείπει μόνο η Τεχνική έκθεση ΗΜ, πάω να προσθέσω τον συνάδερφο μηχανολόγο και δεν μπορώ με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ανεβάσω και την τεχνική έκθεση ΗΜ. Πρέπει να στείλω μήνυμα να μου ανοίξουν την δήλωση; Τι να κάνω;

Ευχαριστώ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.