Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

+1 Σουάνις απο μένα, αν και μέλος Παράγκας σε παραδέχομαι, για το αρχικό σχεδιάγραμμα, έπρεπε να ήσουν μέλος. :smile: :-o :grin:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, διαβαζω ξαναδιαβάζω κ άκρη τελικά δε βγάζω!

Έχω περίπτωση σε παραδοσιακό οικισμό<2000 που σε οικόπεδο με Ε=720μ2 έβγαλε άδεια για μονώροφη οικοδομή με υπόγειο+στέγη κ έκανε έναν επιπλέον όροφο Ε=159+159=318μ2.
Βάσει των υπεεεεεεροχων διαγραμμάτων, αντιλαμβάνομαι ότι αφού η κατασκευή είναι ΜΗ ανεξάρτητη και με ποσοστό αυθαιρεσιών>10%, μπορώ να κάνω υπαγωγή! Ως εδω καλά!

Η αδεια έχει θεώρηση 12-12-80, ο ιδιοκτήτης λέει οτι χτιστηκε πριν το '83 (έχω μια ελπίδα ακόμη στο να μου προσκομίσει το Ε9 με δηλωθέν ετος κατασκευής προ του '83). Αλλά η αεροφωτογραφίες που υπήρχαν στην περιοχή ήταν του '77 κ του '85. Σε αυτην του '85 βεβαίως φαίνεται η στέγη, άρα είχε γίνει κ ο 2ος-αυθαίρετος όροφος.

Με το αποδεικτικό αυτό όμως δεν μπορώ να πάω κατηγορία 2. Για να επιλέξω μεταξύ 4ης κ 5ης κατηγορίας, με ποια μεγέθη θα συγκρίνω?  Τα επιτρεπόμενα του ΦΕΚ 289/4-11-11 για οικισμούς<2000 (400μ2) ή με τα επιτρεπόμενα της έκδοσης της Ο.Α. (360μ2) ή τα πραγματοποιούμενα της Ο.Α.(159μ2) ???

Ή μήπως δεν πρέπει δεν υπολογίζω καθόλου μεγέθη για κατηγορία 4 καθώς έχω Ηmax=7.5*0.2=1.5m αρα ΥΥ>20%, και επομένως πάω στην 5 κατ'ευθείαν και βγάζω άδεια νομιμοποίησης.... ?

Link to comment
Share on other sites

Αν βγαίνει άδεια νομ/σης, τότε προτίμησε το. Πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ε9 ως αποδεικτικό παλαιότητας για την κατ. 2. να επιμείνεις να σου το προσκομίσει.
Εγώ συνήθως συγκρίνω με τα πραγματοποιούμενα της Ο.Α. Καλή συνέχεια!

Link to comment
Share on other sites

Αν βγαίνει άδεια νομ/σης, τότε προτίμησε το. Πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ε9 ως αποδεικτικό παλαιότητας για την κατ. 2. να επιμείνεις να σου το προσκομίσει.

Εγώ συνήθως συγκρίνω με τα πραγματοποιούμενα της Ο.Α. Καλή συνέχεια!

Ευχαριστώ ΙΟΑΝΝΑ

Link to comment
Share on other sites

Έχει υποβληθεί και σε άλλη σελίδα αλλά δεν απαντήθηκε, μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Σε παραδοσιακό οικισμό <2000 κατοίκων, έχει κατασκευαστεί με Ο.Α. το 2005 προσθήκη καθ' επέκταση ισογείου /1ου ορόφου με εμφύτευση υποστυλωμάτων σε υπάρχουσα προ του χαρακτηρισμού ισόγεια κατοικία. Κατά την κατασκευή έγινε αύξηση των διαστάσεων προβλεπόμενου από την Ο.Α. ημιυπαίθριου χώρου και  επιπλέον  τμήμα αυτού του Η.Χ.μετατράπει σε κατοικία.Απαιτείται η έγκριση από την επιτροπή του άρθρου 12. 

Ζητείται εκτός των άλλων ως προαπαιτούμενο το παράβολο, επομένως επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης με έξοδα που δεν  μπορούν να επιστραφούν σε περίπτωση αρνητικής απάντησης απο την επιτροπή.

Πιστεύω ότι τα βασικά τα πληρώ για τη θετική απάντηση:

α) Η κατασκευή που σας περιγράφω  δεν είναι ανεξάρτητη νέα κατασκευή ώστε να εμπίπτω στην δέσμευση του 10%

β)Η αυθαίρετη κατασκευή είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στο περιβάλλον,- πέτρινο με καμάρες, ξύλινα κουφώματα, κεραμιδοσκεπή- όπως και τα υπόλοιπα παλιά σπίτια του οικισμού, για δε το λιθόκτιστο, δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις το παλιό από το καινούριο .

Μια τέτοια κατασκευή πιστεύετε ότι μπορεί να ενταχθεί?

Θα αντιμετωπίσω πρόβλημα από τους αρχιτέκτονες? Ο ιδιοκτήτης σκέφτεται  να ρισκάρει τα 2000 παράβολο και το καθυστερεί..

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή με το παρόν , το ΥΠΕΚΑ καταργεί τις Αρχιτεκτονικές Επιτροπές ελέγχου σε αυθαίρετες κατασκευές που έχουν κατασκευαστεί σε παραδοσιακούς οικισμούς?

Tελικά μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο, η διευκρίνηση αυτή γίνεται για περιπτώσεις που π.χ. βρίσκονται εκτός παραδοσιακού οικισμού και έχουν μεμονωμένα χαρακτηρισθεί παραδοσιακά. Ισχύουν δηλ. κανονικά για τους Παραδοσιακούς ό,που απαιτείται ο έλεγχος των Αρχιτεκτονικών Επιτροπών.

Διευκρινήσεις ως προς την υπαγωγή Αυθαιρέτων Κατασκευών.pdf

Edited by athanasanas
Link to comment
Share on other sites

Εργασίες επισκευής και αποπεράτωσης σε παραδοσιακούς οικισμούς

 

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=4tbNhFhO14U%3d&tabid=777&language=el-GR

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας!

Διώροφος οικοδομή μεθ'υπογείου, σε παραδοσιακό οικισμό κάτω των 5000 κατοίκων, όπου έχει γίνει επέκταση του υπογείου κατά 37τ.μ. (ξεμπάζωμα) εντός νομίμου περιγράμματος και χωρίς καμία υπέρβαση δόμησης, κάλυψης, μπορεί πάει με αναλυτικό προυπολογισμό έτσι ώστε να μην χρειαστεί επιτροπή?? Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

1) Nefeli86 δεν νομίζω ότι γλιτώνεις την επιτροπή, εκτός αν οι αυθαιρεσίες σου έγιναν πριν την κηρυξη του οικισμού σε παραδοσιακό....

 

2) Εχω πάρει έγκριση απο την επιτροπή για μία δήλωση κι έχω στείλει εδώ και δυο μερες αίτημα να μου την ξεμπλοκαρουν απτην αρχική υποβολή.

Ξαναέστειλα μεηλ σήμερα και τίποτα.... Παίρνω και τηλ. αλλά δεν πιάνω γραμμή....Το κλείσαν το μαγαζί?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.