Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Καλησπέρα!
Μόλις έκανα μεταφορά μιας δήλωσης (που ήταν σε ολοκληρωμένη υπαγωγή) απο το 4014 στο 4178 για να εκδώσω βεβαίωση μηχανικού για μεταβίβαση ακινήτου.

Το ακίνητο βρίσκεται εντός παραδοσιακού οικισμού > 5000 κατοίκων και για το λόγο αυτό το είχα δηλώσει ως περ.24βδ αρ.24 στο σύστημα του 4014. 
Μου έκανε εντύπωση που μετά τη μεταφορά στο πεδίο "Παραδοσιακό-Διατηρητέο" είχε επιλεγεί αυτόματα "Εντός παρ. οικ./τμ. πόλης ΜΕ διαδ. Επιτρ.". Από το νόμο έχω καταλάβει ότι σε παραδοσιακό οικισμό > 5000 κατοίκων δεν απαιτείται έλεγχος από ειδική επιτροπή παρά μόνο τεχνική έκθεση από αρμόδιο μηχανικό (αρχιτέκτονα υποθέτω), έτσι δεν είναι; Για να βγάλω τη βεβαίωση θα πρέπει πρώτα να ανεβάσω στο σύστημα την τ.ε. του αρμόδιου μηχανικού;
Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα, στα δικαιολογητικά της επιτροπής για τους παραδοσιακούς οικισμούς αναφέρει στο άρθρο 12 παρ.2 στ) Αποδεικτικά δικαιώματος υπαγωγής του αιτού−
ντος.
Τί ακριβώς θέλει..τι εννοει δικαίωμα υπαγωγής?

Link to comment
Share on other sites

Αν βγαίνει άδεια νομ/σης, τότε προτίμησε το. Πάντως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Ε9 ως αποδεικτικό παλαιότητας για την κατ. 2. να επιμείνεις να σου το προσκομίσει.

Εγώ συνήθως συγκρίνω με τα πραγματοποιούμενα της Ο.Α. Καλή συνέχεια!

IOANNA στις διευκρινίσεις των τετραγωνιδίων που υπάρχει στο παράρτημα Α' αναφέρει για τον συντελεστή ύψους : ότι το αυθαίρετο ύψος που δεν καλύπτεται απο ο.α συγκρίνεται με το επιτρεπόμενο απο τους όρους δόμησης. Και σε αυτό εσύ συγκρίνεις με τα πραγματοποιούμενα?? Γιατί , παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα σε καμία πολεοδομία και σου είπαν να συγκρίνεις με της ο.α ??

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, στα δικαιολογητικά της επιτροπής για τους παραδοσιακούς οικισμούς αναφέρει στο άρθρο 12 παρ.2 στ) Αποδεικτικά δικαιώματος υπαγωγής του αιτού−

ντος. Τί ακριβώς θέλει..τι εννοει δικαίωμα υπαγωγής?

Σε μας φίλε Νίκο για το συγκεκριμένο ζητούν την δήλωση της ένταξης.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα.

 

Θέλω να υποβάλλω σε παραδοσιακό οικισμό <5000 κατ. αυθαίρετες κατασκευές, που απαιτείται η έγκριση επιτροπής του άρθρου 12.Στον ιδιοκτήτη, ο οποίος έχει συν της άλλης και πρόβλημα χρόνου για περαιτέρω εγκρίσεις μετά την υπαγωγή στο νόμο, του εξηγώ την διαδικασία ότι πρέπει να μπούμε αρχικά στο Σύστημα και περιμένουμε την επιτροπή.

Ποιά επιτροπή? Πού υπάρχει επιτροπή; Ρωτώντας και ξαναρωτώντας στην ΥΔομ Καλαμάτας, προσπαθούν ακόμη να οργανώσουν την "έρημη Επιτροπή", παρότι βρισκόμαστε στο 2ο εξάμηνο.

Βλέπετε αλλιώς έχει η κατάσταση για τους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς την εποχή της κρίσης που κυνηγούν έστω και τα αυθαίρετα, και διαφορετικά για τους υπαλλήλους που στην τελική..... ας βγάλει  άλλος τα κάστανα από τη φωτιά!!!!!

Ποιά η γνώμη σας;

Πώς πρέπει να ενεργήσουμε είτε εγώ ως μηχανικός, είτε ο πελάτης μου ως ιδιοκτήτης;   

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Φίλε  athanasanas,η επιτροπή του άρθρου 12 του Ν.4178/13 είναι η ιδια με αυτή της παρ.9 του αρθρ.24 του 4014.Είναι δυνατόν να μην είχε ποτέ οργανωθεί τόσο καιρό;Δυστυχώς ούτε εσύ ούτε ο ιδιοκτήτης μπορείτε να κάνετε κάτι αν δεν εγκριθεί η υπαγωγή από την επιτροπή.

Για ψάξτο καλύτερα,δεν έχει ακόμα συσταθεί ή απλά δεν συνεδριάζει συχνά;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σε παραδοσιακό οικισμό (<2000) έχω ένα κτίσμα 70 μ2 που χτίστηκε το 1951 χωρίς οικοδομική άδεια. Ο χαρακτηρισμός του οικισμού ως παραδοσιακός έγινε το 1978 και μεταγενέστερα κατασκευάστηκαν κολλητά στο κτίσμα ένα WC και μια κουζίνα 30 μ2 συνολικά.

 

1)Το αρχικό μου κτίσμα εφόσον είναι προ του 1955 είναι νόμιμο σωστά?

 

2) Τα αυθαίρετα κομμάτια (30 μ2) θα τα δηλώσω ως κατηγορία 5 (εφόσον δεν έχω οικοδομική άδεια και είναι μετά το 1983)?

 

3) Επειδή θα πρέπει να περάσω και επιτροπή σε περίπτωση αρνητικής γνωμοδότησης το παράβολο επιστρέφεται?

 

4) Και τέλος την τεχνική έκθεση για την επιτροπή τελικά μπορεί να την υπογράψει πολιτικός μηχανικός?

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.