Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Η φόρμα συμπληρώνεται απευθείας σε ηλεκτρονικό μήνυμα (αντιγραφή & επικόλληση) και αποστέλλεται αποκλειστικά και μόνο στο n4178@central.tee.gr από το e-mail του διαχειριστή μηχανικού της δήλωσης.

Τα αιτήματα διεκπεραιώνονται σε 1-2 ημέρες από την αποστολή τους. Η υλοποίηση παρακολουθείται από τον μηχανικό μέσω του συστήματος.

Η παρούσα αίτηση αφορά αποκλειστικά και μόνο Δηλώσεις αυθαιρέτων και όχι απλές βεβαιώσεις μεταβίβασης (χωρίς πρόστιμα-παράβολα)

 

 

Σημειώσεις ανά τύπο αιτήματος:
Α1: Αφορά δηλώσεις σε παραδοσιακό οικισμό όπου η έγκριση είχε δοθεί με βάση δήλωση του ν. 4014 Συνυποβάλλεται η θετική κρίση της Επιτροπής ή η πιστοποίηση των εργασιών προσαρμογής, εφόσον δεν έχουν ήδη εισαχθεί στην πλατφόρμα του 4014
Για τις δηλώσεις του 4178/2013 η σχετική έγκριση αποστέλλεται απευθείας από την Επιτροπή
Α2: Αφορά δηλώσεις των άρθρων 13, 14 ν. 4178/2013 (παρ. 4 άρθρου 13 και παρ. 3 άρθρου 14)
Β1: Δεν ισχύει για δηλώσεις που προέρχονται από το ν. 4014
Β1 - Β2 - Β3: Αίτηση αλλαγής του τρόπου πληρωμής μπορεί να γίνει εντός του εξαμήνου υπαγωγής
Β7: Συνυποβάλλεται το έντυπο της άδειας, εφόσον δεν έχει ήδη εισαχθεί στην πλατφόρμα του 4014. Συνυποβάλλεται το pdf της δήλωσης του 4178, εφόσον η δήλωση δεν προέρχεται από μεταφορά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 186
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω περίπτωση αυθαιρέτου εντός παραδοσιακού με επιτροπή. Πέρασε από επιτροπή και ανέβασα την απόφαση στο σύστημα αλλά πάλι μου εμφανίζει το μήνυμα Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή δήλωσης σε παραδοσιακό οικισμό, διατηρητέο. Από την πολεοδομία-επιτροπή με ενημέρωσαν πως δεν ενημερώνουν αυτοί το σύστημα όπως λέει ο νόμος (τον είχαν όμως εκτυπωμένο και τονισμένο το συγκεκριμένο απόσπασμα) αλλά πως κάνω κάποιο λάθος. Τι πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ πολύ.

Καλημέρα

Δεν ξέρω αν είναι διαφορετική η αντιμετώπιση, αλλά σε περίπτωση  διατηρητέου κτιρίου , την ενημέρωση του συστήματος 4178 την έκανε οίκοθεν  η επιτροπή που ενέκρινε τις αυθαιρεσίες στο διατηρητέο, μέσα σε 1 μέρα από τη συνεδρίαση

Η ενημέρωση του συστήματος αυθαιρέτων του ΤΕΕ έγινε μετά από 1 εβδομάδα περίπου, οπότε και "άνοιξε" η δήλωση. 

Μήπως πρέπει να επιμείνεις στην επιτροπή, να το κάνουν αυτοί???

Link to comment
Share on other sites

καλημερα.αυθαιρετο  σε παραδοσιακο οικισμο ανω των 5000 κατοικων το οποιο κατασκευαστηκε μετα τη κηρυξη του οικισμου ως παραδοσιακου ,πρεπει να περασει απο επιτροπη???????διαβαζοντας το αρθρ 13 4178 παρ.2 καταλαβα οτι επιτροπη περνανε τα κατω των 5000 κατοικων και εφοσον εγιναν μετα τη κηυξη τ παραδοσιακου.σωστα??????μηπως εχει κανεις καποια επισημη ενημερωση απο τεε η helpdesk η ερωτημα προς υπεκα?????

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι

Στο Άρθρο 13 παρ. 1 του ν.4178/2013 αναφέρεται "......εφόσον προσκομίζεται τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού στην οποία αναλύεται  ότι η αυθαίρετη κατασκευή προσαρμό− ζεται και δεν αντίκειται στους γενικούς μορφολογικούς κανόνες  που τίθενται από τις  ειδικές διατάξεις." .Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα τεχνικής έκθεσης τέτοιου τύπου? Υπογράφεται από αρχ. Μηχανικό?πως ορίζεται στο σύστημα αμοιβών?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

"Αυθαίρετο  σε παραδοσιακό οικισμό άνω των 5000 κατοίκων, το οποίο κατασκευάστηκε μετά την κήρυξη του οικισμού ως παραδοσιακού, δεν χρειάζεται επιτροπή"

 

Ο πληθυσμός 5000 αναφέρεται στον πληθυσμό της τελευταίας απογραφής?

Edited by dioz
Link to comment
Share on other sites

δες και την σχετικη ΠΟΛ  για "παρεμφερες"   θεμα

[και στον 4178 υπαρχει  αναφορα στο αρθρο 19  με το ανω ή κατω απο 3000 κατοικους]

αρα, θα εχει την ιδια αντιμετωπιση και το θεμα του ερωτηματος.

 

Αθήνα 26/06/2013

Αρ. πρωτ.:

ΠΟΛ. 1151

ΘΕΜΑ: Παροχή οδηγιών για τη χορήγηση απαλλαγής α΄ κατοικίας με βάση την απογραφή του πληθυσμού του 2011.

Σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της φορολογίας κληρονομιών, γονικών παροχών (άρθρο 26 ενότ. Α και άρθρο 43 ενότ. Α του Κώδικα Διατάξεων Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών που κυρώθηκε με το N. 2961/2001 ) και μεταβίβασης ακινήτων ( άρθρο 1 παρ. 1 N. 1078/1980 ), για τη χορήγηση απαλλαγής από το φόρο λόγω απόκτησης α΄ κατοικίας αιτία κληρονομιάς, γονικής παροχής ή αγοράς, απαιτείται, μεταξύ άλλων, ο δικαιούχος να μην έχει στην κυριότητά του ακίνητο που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων. Το πληθυσμιακό κριτήριο λαμβάνεται σύμφωνα με την τελευταία ισχύουσα απογραφή κατά το χρόνο φορολογίας.

2. Με το N. 2539/1997 σχετικά με το Πρόγραμμα «Καποδίστριας» (ΦΕΚ 244 τ. Α΄/4-12-1997) συγκροτήθηκαν ανά νομό οι νέοι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης που προήλθαν μετά από κατάργηση λόγω συνένωσης δήμων ή κοινοτήτων.
Με τις με αριθ. 1131002/748/Β0013/ ΠΟΛ. 1325/16-12-1997 και 1021578/166/Α0013/ ΠΟΛ. 1039/4-3-2003 εγκυκλίους Υπ.Οικ. διευκρινίστηκε ότι για τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων της απαλλαγής α΄ κατοικίας θα λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός που είχε ο δήμος ή η κοινότητα πριν από την κατάργηση και τη συνένωσή τους, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα απογραφή, και όχι ο πληθυσμός που προκύπτει μετά τη συνένωση. Με βάση δε την προϊσχύουσα απογραφή της 18ης Μαρτίου 2001, όπως αποτυπωνόταν στον Πίνακα του Πραγματικού Πληθυσμού κατά νομό, δήμο ή κοινότητα, δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα (ΦΕΚ 715 τ. Β΄/12-6-2002), λαμβανόταν υπόψη ο πληθυσμός του δημοτικού ή κοινοτικού διαμερίσματος, το οποίο αντιστοιχούσε στον προϊσχύοντα δήμο ή κοινότητα.

3. Με το Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 τ. Α΄/7-6-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» επήλθαν περαιτέρω μεταβολές στη διοικητική διαίρεση της χώρας, ενώ στο ΦΕΚ 630 τ. Β΄/20-3-2013 δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών 2011 που αφορούν στον De Facto Πληθυσμό («Πραγματικό Πληθυσμό») της Χώρας και αποτυπώνονται κατά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και δημοτική ή τοπική κοινότητα.
Οι δημοτικές ή τοπικές κοινότητες αντιστοιχούν στα προϊσχύοντα δημοτικά ή κοινοτικά διαμερίσματα (της προηγούμενης απογραφής).
Συνεπώς, για τον έλεγχο της συνδρομής των προϋποθέσεων της απαλλαγής, με χρόνο φορολογίας την 20-3-2013 και μετά, λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας (και όχι ο πληθυσμός του ενιαίου δήμου) με βάση την ανωτέρω απογραφή. Ο πληθυσμός του δήμου θα λαμβάνεται υπόψη μόνο στις περιπτώσεις των δήμων, οι οποίοι, με βάση τον πίνακα του πληθυσμού, στερούνται περαιτέρω διοικητικής υποδιαίρεσης (σε δημοτικές ενότητες και δημοτικές ή τοπικές κοινότητες).

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Οπότε λαμβάνουμε υπόψη μας τον DE FACTO (πραγματικό) πληθυσμό του παραδοσιακού οικισμού και όχι τον CENSUS (μόνιμο πληθυσμό). Σωστά?

 

Κάποιος να το επιβεβαιώσει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.