Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Πιστεύω ότι εάν δεν υπάρχει σύσταση, τότε εξετάζεις ολόκληρο το κτήριο ως κατασκευή. Συνεπώς είτε λες ότι δεν έχει αυθαιρεσία (εάν το θεωρήσουμε ως εσωτερική διαρρύθμιση καθ' ύψος) είτε το τακτοποιείς με αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλημέρα.

 

Σε  ισόγειο άδειας  του 1965 έγινε εμφύτευση  υποστηλωμάτων και προσθήκη του ισογείου κατ'επέκταση και 2 ορόφων καθύψος.

Κατασκευάστηκε νέα πλάκα ισογείου πάνω από την υφιστάμενη 30 εκ.. Στά σχέδια της τομής  δεν φαίνεται η νέα πλάκα (άρα η υπέρβαση ύψους) ,ενω στον ξυλότυπο εμφανίζεται η λεπτομέρεια με την νέα πλάκα  πάνω από την υφιστάμενη.

 

Για την υπέρβαση ύψους στο υφιστάμενο ισόγειο  να χρησιμοποιήσω τον συντελεστή 20% στην επιφάνειά του ή μπορώ να υπολογίσω το πρόστιμο με αναλυτικό υπολογισμό;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Με κυνηγάνε οι στεγες γμτ.... : 

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Α .

 

Σε αυτοφερόμενη κεραμοσκεπή διαμερίσματος τελευταίου ορόφου , βάσει σχεδίων έχω 2,5μ καθαρό διαμερίσματος , ταβάνωμα , + 1,80 m στέγη. Στην πράξη , έχει καταργηθεί το ταβάνωμα και ο όγκος της στέγης έχει ενσωματωθέι στο διαμέρισμα . Εξωτερικά , δεν υπάρχει αλλαγη ύψους. 

 

Αυτό περνιέται ως ΥΥ ή με αναλυτικό ?

 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Β

 

Πάλι σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου. Στην εγκεκριμένη τομή υπάρχει πλάκα μπετόν και πάνω σε αυτήν κεραμοσκεπή. Στην πράξη , η πλάκα ΔΕΝ κατασκευάστηκε αλλά έγινε αυτοφερόμενη  κεραμοσκεπή  με τον όγκο της να ενσωματώνετε και εδώ στο διαμέρισμα  , χωρίς αύξηση του εξωτερικού ύψους. 

 

ΥΥ ή με αναλυτικό ?

 

Και στις δυο περιπτωσεις τα διαμερίσματα έιναι οριζόντιες ιδιοκτησίες και δεν έχουν κατασκευαστεί εσωτερικά πατάρια κλπ.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Και για τις δυο περιπτώσεις θα έβαζα Υ.Υ. Με την μη κατασκευή των οριζόντιων διαχωριστικών (ταβάνι ραμποτέ κλπ) το εγκεκριμένο ύψος της οριζόντιας ιδιοκτησίας μεγάλωσε.Άρα αυτό θα πρέπει να το ποσοτικοποιήσουμε μέσω προστίμου με χρήση συντελεστή 0,2 ή 0,4 (χωρίς υπέρβαση δόμησης). 

Για τη δεύτερη περίπτωση, μια ακόμη παράβαση είναι ότι δεν κατασκευάστηκε η πλάκα Ο.Σ. Αυτό όμως αφορά μεταβολή στατικών, κάτι που δεν ξέρω αν ρυθμίζεται (ή αν έχει νόημα να ρυθμιστεί) στον παρόντα νόμο. 

Link to comment
Share on other sites

 

Από Help Desk:

  • υπέρβαση ύψους (και γενικά) διάστασης μέχρι 2% με max τα 20cm: δεν μας νοιάζει

:shock: :shock:

Είναι μεγάλο λάθος αυτό.

Προφανώς και είναι αυθαίρετο, προφανώς και χρειάζεται τακτοποίηση.

Το ότι ΔΕΝ επηρεάζει στην έκδοση βεβαίωσης μεταβίβασης είναι κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλάβω... το ύψος του ισογείου σου, αυξήθηκε τελικά?

Το ύψος του ισογείου είναι σήμερα 3,20μ. (ισόγειο πρό 1975)+ 0,30μ  (νέα πλάκα). Αυτό που δεν άλλαξε είναι το καθαρό ύψος του υπάρχοντος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε 2οροφη κατοικια με υπογειο  με 34,75τμ/οροφο ,η οποια εχει μικρη μετατοπιση απο την ΟΑ  κ δημιουργει ΥΔ+ΥΚ= 1,20τμ/οροφο

Συνολικη επιτρεπομενη δομηση 70τμ κ πραγματ/νη 69,50τμ 

 

1.η θεμελιωση εγινε 40 εκ ψηλωτερα κ το υπογειο (δεν υπολογιζοταν στο σδ) οπως  κ οι οροφοι ψηλωσαν κατα 10εκ

αρα

στο υπογειο (μετατραπηκε σε κατοικια) εχω ΥΔΒΧ >50%(κατα τον νομο κ οχι κατα την εγκ4) =35,95τμ + 5,00τμ(επεκταση εκτος περιγραμματος)

σε καθε οροφο εχω ΥΔΚΧ=1,20<50%

 

πως υπολογιζω την ΥΥ???λαμβανωντας υποψιν οτι ολα τα ΦΚ πρεπει να εχουν το ιδιο ποσοστο ΥΔ

α)50%<ΥΔΒΧ=35,95 τμ <100%   (λογω υπογειου το οποιο  δημιουργει κ το μεγαλο ποσοστο  ΥΔ )  

 

β)50%<ΥΔΚΧ=35,95 τμ <100%  (οσο η καλυψη )

  με αυτο το τροπο βαρυνεται υπερμετρα η ΥΥ ,που αν το υπογειο δεν ειχε μετατραπει σε κατοικια,τοτε η ΥΔ θα ηταν μικροτερη του 50%

 

γ)αν δεν ειχαν ψηλωσει οι οροφοι κ απλα ειχε ανεβει η σταθμη θεμελιωσης ..τι θα με εποδιζε να χρεωσω την ΥΥ στο υπογειο σαν ΒΧ?

δ)τα 10 εκ /οροφο μπορουν να μπουν σαν κατ3,λογω αποκλισης<5% της διαστασης?τωρα διαβασα τα προηγουμενα post

 

 

η επεκταση του υπογειου δεν παιρνει ΥΥ...σωστα?

τα 10 εκ που ψηλωσε το υπογειο δεν παιρνουν ΥΥ ΒΑΣΕΙ ΕΓΚ 4 η ισως αναλυτικος?

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

στους οικισμούς τα υψόμετρα δεν λαμβάνονται από το κράσπεδο του πεζοδρομίου ή το δρόμο.

Για παράδειγμα στους οριοθετημένους οικισμούς: 

"4.α. Το μέγιστο ύψος των κτηρίων ορίζεται σε 7,50 μ. και μετράται σε κάθε σημείο της τομής του περιγράμματος αυτών με το φυσικό έδαφος. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος των προβολών των κτηρίων σε κατακόρυφα επίπεδα, διερχόμενα από την τομή του περιγράμματος αυτών με το έδαφος, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ανωτέρω οριζόμενο."

 

Από την περιγραφή των αυθαιρεσιών έχουμε δυο πιθανότητες. Η μια είναι το κτίριο να θεμελιώθηκε ψηλότερα κατά 30 εκ. Η δεύτερη είναι να μη μπαζώθηκε ο περιβάλλων χώρος.

Αν υποθέσουμε ότι έχουμε την οικοδομή θεμελιωμένη ψηλότερα.Στη περίπτωση αυτή έχουμε υπέρβαση ύψους για το υπόγειο (δες και τροποποιημένο παράρτημα νόμου στην περίπτωση 5 μετά τον αστερίσκο).

Αναφέρεις ότι η μια αποθήκη του υπογείου δεν κατασκευάστηκε και ουσιαστικά λαμβάνοντας χώρο από την όμορη αποθήκη, η σημερινή κατάσταση είναι μια κατοικία. 

Αν το υπόγειο δεν είχε χωριστεί σε οριζόντιες ιδιοκτησίες, διαμερισμάτωση δεν θα έβαζα. Θεωρώ ότι υπάγεται στα πλαίσια της εσωτερικής διαρρύθμισης.

Η αλλαγή χρήσης από χώρο Β.Χ σε χώρο Κ.Χ έχει τις προϋποθέσεις να λάβει μειωτικό συντελεστή.(τροποποιημένο παράρτημα περίπτωση 5 (2).

Άρα, ως προσωπική αντιμετώπιση της κατάστασης, θα έβαζα

1 ΦΚ:  Υ.Υ υπογείου με καταγραφή επιφάνειας  αφαιρούμενης της επιφάνειας της αλλαγής χρήσης

1 ΦΚ:  ΥΔ (με μειωτικό συντελεστή) με ταυτόχρονη Υ.Υ στην επιφάνεια η οποία έγινε κατοικία.

Παυλο σε σχεση με το προηγουμενο ερωτημα που εθεσα κ βλεποντας στην απαντηση σου εδω ,οτι βαζετε ΥΥ,σε ποιες περιπτωσεις εφαρμοζεται αυτο που αναφερεται στην εγκ4.33) αρθ18 τελος παραγραφου β) <<δεν εφαρμοζεται συντελεστης ΥΥσε περιπτωση αυθαιρετου υπογειου η υπερβασης υψους νομιμου υπογειου>>?

Edited by nikosantonakas
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε 3οροφη οικοδομή όπου τα ύψη των ορόφων είναι τα ίδια απλά δεν έχει γίνει το μπαζωμα περιμετρικα και η οικοδομή ενώ κατέβαινε απο το Διαμορφωμένο έδαφος .1.20 και απο το ΦΕ 0.30 χτίσθηκε στο επίπεδο του δρόμου δηλαδή στο ΦΕ. Εχω υπέρβαση ύψους? Εάν ναι σε ποιον όροφο? και πώς υπολογίζεται? μόνο σαν ΥΥ χωρίς υπέρβαση δόμησης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.