Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Τα ύψη καθε οροφου είναι συμφωνα με την αδεια? Οταν δλδ κανεις αυτοψία βρίσκεις ότι το διαμέρισμα δεν έχει υπέρβαση αλλά η στάθμη του είναι υψηλότερα??

Σε προηγούμενες σελίδες έλεγαν ότι θα πληρώσει ο όροφος που ευθύνεται για την ανύψωση της οικοδομής. Και είναι και λογικό και οικονομικό.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εξαιρετικός nikosnatonakas , σε ευχαριστώ για την αναζήτηση!

Και οι δύο απαντήσεις συγκλίνουν στο ότι όταν υποβάλλεται μια κοινή δήλωση για το σύνολο του κτιρίου, τότε η ενδεχόμενη Υ.Υ. μπορεί να χρεωθεί στα τ.μ. της κάλυψης του κτιρίου  σε σχέση με το επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής αντί για κάθε Ο.Ι. ή αναλογικά σε κάθε όροφο.

Link to comment
Share on other sites

ΥΙΑΝ

δες κ αυτο απο το #76 στις απ απο HD

 

<<.Σε περιπτωση υπερυψωσης της σταθμης υπογειου ,με ταυτοχρονη αυξηση του υψους του κ ταυτοχρονη αυξηση του υψους του  τελευταιου οροφου(δευτερου),περα απο την παραβαση αναλυτικου για την υπερυψωση της σταθμης ,η ΥΥ στο υπογειο κ στον οροφο μπορει να υπολογιστει ενιαια βαζοντας σαν επιφανεια,αυτην του τελευταιου οροφου που ειναι ιδια με του υπογειου κ υψος  την συνολικη διαφορα ?Προκειται για ενιαια κατοικια δυοροφη κατοικια με υπογειο .

β)αν  στη πιο πανω περιπτωση ο οροφος ειναι μικροτερος απο το υπογειο ποια επιφανεια βαζω για τον υπολογισμο της ΥΥ?
ΑΠ
α)προσθετω τη διαφορα υψων σαν ΥΥ κ ΥΔ την επιφανεια τελευταιου κ συγκρινω με το 20%

β)το ιδιο κ επιφανεια βαζω το εμβαδο  τελευταιου οροφου,ανεξαρτητα αν το υπογειο ειναι μεγαλυτερο,διοτι αν ερθει καποιος κ ριξει μεζουρα απο πανω,θα μετρησει την ΥΥ συνολικα (ενιαια ιδιοκτησια) του κτιριου κ το εμβαδο του τελευταιου οροφου !!!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδια , σε εκτός σχεδίου και σε κτίριο με ισόγειο και όροφο (αυτοτελείς ιδιοκτησίες) σύμφωνα με την αδεια υπαρχει στον όροφο πλάκα και στέγη . Η πλάκα δεν κατασκευάστηκε και η στέγη αυξήθηκε σε υψος 20 cm . Είχα διάβαςει στη Λεμπέση ότι εφόσον δεν δημιουργείται πατάρι η χώρος στη στέγη αυτό πάει με αναλυτικό και όχι σαν υπέρβαση ύψους . Ποια η γνώμη σας ?

 

Λεμπέση : σε κτίρια με ΟΑ , "Υπήρχε στέγη αλλά έγινε υψηλότερη (χωρίς να δημιουργείται χώρος στέγης – σοφίτα): μπορεί να υπολογισθεί με αναλυτικό όπως και περ.7.α.*

Edited by subrosaval
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας

Αυθαίρετη κατασκευή σε δώμα έχουμε  (Υ.Κ.Χ. + Υ. Υ.)
΄Οσο αφορα το κλιμακοστασιο που ενσωματωνεται με αυτήν έχουμε εκτός  από υπέρβαση δόμησης  και υπέρβαση ύψους;

Ευχαριστώ
 

 

Παρακαλώ να γίνεται ερευνα για αντίστοιχα θέματα πριν το  άνοιγμα νέου
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
akius

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Η απόληξη κλιμακοστασιου υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό, βέβαια αν το υπολογίσεις σαν υπέρβαση δόμησης κανείς δε θα σου πει τίποτα όποτε θα δεις τι σε συμφέρει. Κατά τα αλλά όπως τα λες.

Link to comment
Share on other sites

Αν η αποληξη υπηρχε στην αδεια και στην συνεχεια ενσωματωνεται με την αυθαιρετη δομηση οροφου δεν την υπολογιζεις καθολου.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα παιδία! Θα ήθελα την άποψή σας επί του θέματος.

Ισόγεια κατοικία με υπόγειο και στέγη στην άδεια,πέρα των αυθαιρεσιών στον υπόγειο χώρο έγινε και διαμόρφωση σοφίτας. Διαμορφώθηκε δηλαδή ξύλινο δάπεδο στο ισόγειο έτσι ώστε να δημιουργηθεί σοφίτα εμβαδόν όσο και το ισόγειο. Το τελικό ύψος του του κτιρίου (με σοφίτα) υπερβαίνει το ύψος αδείας κατά 50 εκ. (4,10 μ) ωστόσο το επιτρεπόμενο στην περιοχή είναι τα 7 μέτρα. 

Την υπέρβαση ύψους την δηλώνω με αναλυτικό ή την βάζω με ποσοστό επί του επιτρεπόμενου?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.