Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

καλημερα, υπερβαση υψους φρεατος ανελκυστηρα κατα 50cm σε κτηριο εκτος σχεδιου πως θα την αντιμετωπιζατε? ως υπερβαση υψους του τελευταιου(2ου) οροφου ή με αναλυτικο οπως τις αποληξεις κλιμακοστασιων? ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδερφοι έχω κ εγώ μία απορία γιατί έχω μπερδευτεί με τις τόσες υποπεριπτώσεις. Σε οικόπεδο εντός οικισμού έχει ανεγερθεί κτίσμα κατ'επέκταση προϋπάρχοντος του '55 για το οποίο έχει βγει άδεια. Σύμφωνα με την άδεια το ύψος της προσθήκης είναι 3μέτρα. Στην πράξη όμως έγινε 3,70μ. Επίσης, έχει κτιστεί και αυθαίρετο τμήμα κατ'επέκταση αυτού με ύψος επίσης 3,70μ. Δηλαδή, έχουμε ένα κτίσμα ας πούμε 70τ.μ. από τα οποία τα 50τ.μ. υπάρχουν κ στην άδεια αλλά υπάρχει υπέρβαση ύψους και μία εξ ολοκλήρου αυθαίρετη επέκταση 20τ.μ. με ύψος 3,70μ.

 

Το επιτρεπόμενο ύψος στον οικισμό είναι 7,50μ.

 

1.Το τμήμα που υπάρχει στην άδεια έχει σίγουρα υπέρβαση ύψους. Ο συντελεστής υπέρβασης του ύψους υπολογίζεται συγκρίνοντας την υπέρβαση με το ύψος της αδείας (3μ) ή με το επιτρεπόμενο (7,5)?

 

2. Το εξ ολοκλήρου αυθαίρετο προφανώς είναι υπέρβαση δόμησης και κάλυψης. Σε αυτό βάζω κ υπέρβαση ύψους? Εγώ θεωρώ πως όχι.

Link to comment
Share on other sites

Και ακόμα μια απορία:

Διώροφο κτήριο με σύσταση.

Το μεν κατάστημα έχει το σωστό ύψος ΑΛΛΑ το δάπεδό του αντί να βρίσκεται στο 0,00μ βρίσκεται στο +0,50μ.

Ο δε όροφος είναι κατά 30εκ. ψηλότερος.

 

Για τον όροφο ξέρω τι πρέπει να κάνω.

Με το κατάστημα που έχει το δάπεδό του ψηλότερα τι κάνω? ΥΠΟΓΕΙΟ δεν υπάρχει.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Charlie

 

αν διαβάσεις τις παλαιότερες αναρτήσεις του thread θα δεις ότι η επικρατέστερη άποψη είναι ότι η ΥΥ πρέπει να χρεωθεί στον τελευταίο όροφο. Άρα σύμφωνα με αυτό, θα χρεωσεις ΥΥ=0,50+0,30=0,80μ

Προσωπικά έχω πολλές αμφιβολίες γι αυτό, ειδικά στην περίπτωση σου όπου έχεις σύσταση.

Το έχω θέσει και παραπάνω αλλά δεν υπήρξαν απαντήσεις - απόψεις.

 

Διότι ας πούμε ότι τα χρεώνεις όλα στον τελευταίο όροφο. Όταν στο μέλλον κληθεί κάποιος να δώσει βεβαίωση για το κατάστημα στο ισόγειο και διαπιστώσει ότι είναι σε λάθος στάθμη τι θα γίνει;; Θα ζητήσει τη δήλωση 4178 του ορόφου; κομματάκι περίεργο δε θα είναι;

 

Θεωρώ ότι όταν έχουμε οριζόντιες ιδιοκτησίες και υπάρχει διαφορά στη στάθμη, θα πρέπει να χρεώνεται ΥΥ σε όλους τους ορόφους.

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτή είναι και η δική μου άποψη. Και μάλιστα Ναι πρόκειται να δώσω βεβαίωση και για το κατάστημα. Αν τυχόν είχε υπόγειο και μάλιστα Κ.Χ. θα θεωρούσα ότι η αυθαιρεσία αφορά το υπόγειο και δεν θα πείραζα το κατάστημα.

 

Απλά συμβαίνει το περίεργο γενικά η οικοδομή να μην ξεπερνά το ύψος της άδειας (η άδεια ήταν για 3όροφο), ούτε φυσικά ξεπερνά το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής, απλά (θα μπορούσα να πει κάποιος) η θεμελίωση - συνδετήρια δοκάρια κτλ χτίστηκαν πιο ψηλά, όπως φυσικά και το δάπεδο του καταστήματος.

 

Με βλέπω να δίνω προσφορά με βάσει αυτή τη λογική. Το πρόβλημα είναι ότι την εν λόγω άδει την έχει υπογράψει συγγενής μου και έχω κατά κάποιο τρόπο ηθικό χρέος να μην του κοστίσει πολύ του πελάτη μου...

 

edit:

Και κάτι που σκέφτηκα τώρα. Το κτήριο θα πάρει μετακίνηση έτσι κι αλλιώς. Και λογικά δύο μετακινήσεις για κάθε ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

Θα μπορούσε κάποιος στην μετακίνηση κατά Χ και Υ να βάλει και την μετακίνηση κατά Ζ? Επαναλαμβάνω ότι δεν ξεπερνάμε το ύψος της άδειας ούτε το μέγιστο της περιοχής.

 

Υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστεί όλη η οικοδομή ως προς το ύψος και τη μετακίνηση με μια δήλωση? Είναι διαφορετικοί οι ιδιοκτήτες αλλά συγγενείς.

Edited by Charlie
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

Σε 4ώροφο κτίριο:

- Υπόγειο, ισόγειο & Α' όροφος με άδεια του 1974

- Β' όροφος με άδεια του 79

- Γ' (& Δ' που δεν κατασκευάστηκε) όροφος με άδεια του 80

Το περίγραμμα (κάτοψη) δεν έχει υπερβάσεις 

Ελέγχω τον Β΄όροφο, όπου σύμφωνα με την άδειά του, έχει μικτό ύψος 3,00 μ. με τελική στάθμη (μέγιστο ολικό ύψος) στα 10,40 

Στην πραγματικότητα, έχει κατασκευαστεί με μικτό ύψος 3,15 (καθαρό 3,00) και η ως άνω στάθμη της πλάκας είναι στα 10,47 περίπου (προφανώς το υπάρχον είχε κατασκευαστεί χαμηλότερο).

Υπάρχει υπέρβαση ύψους? 

Βάσει ποιού ύψους ελέγχεται το ποσοστό υπέρβασης (10,40 ή 3,00)? (για να το πάω στο 2%)

Η μεταγενέστερη άδεια (1980), "θεραπεύει" παλαιότερες "αμαρτίες" (ως προς το ύψος)?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.