Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Όπως πολύ ορθώς αναφέρει ο συνάδελφος.

 

 

 

 

Να μην είναι αυτό, το κριτήριο για ν' αποφασίσεις το πως θα κάνεις τη συγκεκριμένη δήλωση....

Εννοείται όχι! Υπέρβαση ύψους ορόφου (όχι συνολικό του ύψος, από που προκύπτει αυτό?)/ επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου θεωρώ ότι είναι το σωστότερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 1,6k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η οικοδομική αδεια δείχνει καθε οροφο 2.85 και συνολικο ύψος οικοδομης 12, υψος απόληξης κλιμακοστασίου 2.20. Μέγιστο επιτρεπομενο ύψος κτιριου στην περιοχη είναι 12μ. 

Στην πραγματικοτητα όμως η οικοδομη βγαινει 12,50 και στο δώμα η απόληξη του κλιμακοστασιου και το ύψος του κλ/σιου ξεκινάει βορεια απο τα 3 και φτανει νότια  στα 4.25. Εχει επίσης δημιουργηθεί διπλα στην αποληξη κατοικία, με κοινή κεκλιμένη ξύλινη στεγη με αυτήν και τα ίδια υψη.

 

Πως υπολογίζω την υπέρβαση υψους στην περίπτωση μου?

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα στα τ.μ. ενός ορόφου δίνεις την ΥΥ, χωρίς ΥΔ, για την αλλαγή από 12 σε 12,50μ., και για συντελεστή λαμβάνεις 12/12,5<20%.

Στο κουβούκλιο έχεις μέση ΥΥ 1,4μ., αλλά τα κουβούκλια πάνε με δικό τους όριο 2,2μ.; (δεν είμαι σίγουρος για αυτό, καθώς είναι κατασκευές πάνω από το δώμα).

Ο επιπλεόν όροφος με ΥΥ>40% + ΥΔ.

Οπότε πας με 3ΦΚ.

Δεν θα χρέωνα κάθε όροφο από τους από κάτω, εφόσον το κτίριο μπορεί να αντιμετωπίζεται ενιαία και οι όροφοι χωριστά, θα μπορούσαν οριακά να είναι εντός ανοχών.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε μονοκατοικία με κεκλιμένη οροφή από μπετόν , λόγω της θεμελίωσης του υπογείου σε ψηλότερη στάθμη , τμήμα της οροφής ξεπερνά το ύψος της άδειας όπως στο σχήμα
Είναι λογικό να δηλώσω με υπέρβαση ύψους ΜΟΝΟ το διαγραμμισμένο τμήμα του κτιρίου ?

ΥΠ ΥΨΟΥΣ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν θα το έκανα.

Θα έβαζα όλο το εμβαδόν του υποκείμενου ορόφου και θ' αδιαφορούσα για το παράβολο.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα,

Κάνω τακτοποίηση σε μία κάθετη ιδιοκτησία σ' ένα οικόπεδο που έχει εκδοθεί άδεια για ανέγερση ισόγειας αποθήκης. Επειδή στο οικόπεδο υπάρχει και κατάτμηση που έγινε μετά την έκδοση της άδειας επιλέγω ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια για τον υπολογισμό του προστίμου των αυθαίρετων κατασκευών. Ο ιδιοκτήτης πέρα από το ισόγειο κατασκεύασε έναν επιπλέον όροφο κατοικίας και προσβάσιμη ημιτελή στέγη. 

Στην περίπτωση αυτή που υπάρχει υπέρβαση ύψους σε σχέση με την άδεια για τους 2 ορόφους αλλά επιλέγω ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια (εφόσον αλλάζει το τοπογραφικό της άδειας μετά την κατάτμηση) πως θα υπολογιστεί η ΥΥ??Να διευκρινίσω ότι οι 2 επιπλέον όροφοι δεν παραβιάζουν το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής.

Να το αντιμετωπίσω όπως αντιμετωπίζουμε τις περιπτώσεις που δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια και δεν βάζουμε ΥΥ όταν το ύψος της αυθαίρετης κατασκευής δεν υπερβαίνει το επιτρεπόμενο (αφού χρησιμοποιώ για τον υπολογισμό του προστίμου αυξημένο συντελεστή)?

Link to comment
Share on other sites

Οπότε από τη στιγμή που κανένας όροφος δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο της περιοχής να βάλω τις επιφάνειες 1 ου ορόφου και "σοφίτας" χωρίς ΥΥ?

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σε μία διώροφη κατοικία με υπόγειο με άδεια του 1979, έχει γίνει η εξής παράβαση.

Το υπόγειο που φαίνεται στην άδεια 2μ., έγινε 2,6μ. με την μια πλευρά να εξέχει του εδάφους κατά 0,6μ.

Επειδή η άδεια είναι παλιά δεν μπορώ να ξέρω αν ανέβηκε η πλάκα της οροφής του υπογείου κατά 0,6μ., ή αν το δάπεδό του κατασκευάστηκε βαθύτερα και ξεμπαζώθηκε στη μπροστά πλευρά το έδαφος.

1.Αν υποθέσουμε ότι η πλάκα της οροφής κατασκευάστηκε ψηλότερα κατά 0,6μ. εξέχοντας από την στάθμη του εδάφους, καθιστά όλο το κτίριο ψηλότερο κατά 0,6μ. Θα κάνω αναλυτικό για την πλάκα που κατασκευάστηκε ψηλότερα και

Θα πρέπει να εφαρμόσω υπέρβαση ύψους σε κάθε όροφο στο υπόλοιπο κτίριο; ή μία φορά για όλο το κτίριο;

2.Αν υποθέσουμε ότι το δάπεδο του υπογείου κατασκευάστηκε βαθύτερα θα πρέπει να κάνω αναλυτικό για την βαθύτερη πλάκα και για το ξεμπάζωμα στην μπροστά όψη και δεν θα εφαρμόσω υπέρβαση ύψους για το υπόλοιπο κτίριο.

Τι είναι πιο σωστό;

Edited by steve100
Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι εξετάζεις ολόκληρο το κτίριο. οπότε:

 

-Αν το κτίριο έγινε ψηλότερο θα βάλεις μια φορά για όλη την κάτοψη υπέρβαση ύψους χωρίς υπέρβαση δόμησης

-Αν το υπόγειο έγινε μεγαλύτερο προς τα κάτω θα βάλεις μόνο αναλυτικό

 

Δεν έχεις τομές για να δείς τι από τα 2 ισχύει; Το καλό είναι ότι επειδή το κτίριό σου είναι παλιό ότι και από τα 2 να επιλέξεις δε νομίζω πως θα έχει ιδιαίτερη διαφορά στο ύψος του προστίμου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.