Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γιαπί και τακτοποίηση μόνο υπογείου


panmyr

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα, έχω την παρακάτω περίπτωση….

 

Οικοδομική άδεια δυόροφο με υπόγειο του 2005, αναθεωρείται το 2009 για παράταση ισχύος μέχρι το 2013 και λόγω του ν 4030, έχει τελική ισχύς μέχρι το 2016. Ο ιδιοκτήτης έχει ολοκληρώσει τον φέροντα οργανισμό της οικοδομής (μόνο μπετά), έχει ξεμπαζώσει το υπόγειο και έχει αποπερατώσει το υπόγειο (κουφωματα, πλακάκια κτλ)

Τώρα θέλει ρεύμα και για τον σκοπό αυτό σκέφτομαι να τον βάλω στον ν 4178, να τακτοποιήσω το υπόγειο και η υπόλοιπη οικοδομή να ολοκληρωθεί, όποτε ολοκληρωθεί βάσει της οικοδομικής άδειας…..

 

Τι γνώμη έχετε;;;

 

Σε ότι αφορά τον επιβλέπων μηχανικό, ο οποίος είναι άλλος, υπάρχει θέμα και γενικά με την επίβλεψη;;;;;

 

 

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω αν σε καλύπτει αυτό (όταν διευκρινιστεί όμως-ως μέχρι στιγμής ακατανόητο!!)

 

Άρθρο 25

Ενέργειες αρμοδίων υπηρεσιών

1. Οι αυθαίρετες κατασκευές σε κτίσματα με οικοδομική άδεια κρίνονται αυτοτελώς και δεν επηρεάζουν, για κάθε συνέπεια, όπως η σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφέλειας και η δυνατότητα μεταβίβασης, τα νόμιμα τμήματα αυτών που λειτουργικά δεν τελούν σε σχέση με την αυθαίρετη κατασκευή

Link to comment
Share on other sites

...

...., έχει τελική ισχύς μέχρι το 2016. Ο ιδιοκτήτης έχει ολοκληρώσει τον φέροντα οργανισμό της οικοδομής (μόνο μπετά), έχει ξεμπαζώσει το υπόγειο ....

Αφού έχει ακόμα άδεια ανοιχτή γιατί να μη θεωρηθεί ότι υπολείπονται οι εργασίες περιβάλλοντος χώρου και τα αναγκαία μπαζώματα ώστε το υπόγειο να είναι υπόγειο και όχι ισόγειο.

Ως φέρουσα που είχε κατασκευαστεί προ 11/2011 ναι έχει δικαίωμα να τακτοποιήσει υπερβάσεις που είχαν έως τότε γίνει.

Αν όμως Η/Χ που είχε σκοπό να κλίσει αλλά δεν είχε φτιάξει ακόμα τους τοίχους οπότε να είναι κλειστός ο Η/Χ πως θα τεκμηριώνεται ότι είναι προ 11/2011?

 

Το ανάλογο εννοώ με το υπόγειο που ακόμα δεν έχει περατωθεί ο περιβάλλοντας χώρος…. (εκτός κι αν η στάθμη του υπογείου είναι πιο ψηλά από την εξαρτημένη 0,00 της οικοδομικής άδειας.

 

Υ.Γ.

Δεοντολογικά αφού είναι άλλος ο επιβλέποντας μηχανικός του έργου εσύ θα πρέπει να μιλήσεις μαζί του και να είναι σε γνώση του πελάτη σου αυτό.

Είναι και θέμα ουσίας αλλά και άγραφου κανόνα ηθικής τάξης.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Υπόγειος χώρος που  προστέθηκε σε παλαιότερη άδεια που προέβλεπε υπόγειο και ισόγειο (αλλά τακτοποιήθηκε ως: υπόγειο άδειας σε ισόγειο, ισόγειο άδειας σε όροφο και προσθήκη περιγράμματος του ισογείου της άδειας που δεν υπήρχε στην άδεια τακτοποιήθηκεως υπόγειο), έχει τακτοποιηθεί και αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο σκελετός και είναι ξεμπάζωτο, πρέπει να μπαζωθεί το περίγραμμα που προστέθηκε και έχει τακτοποιηθεί σαν υπόγειος χώρος και να τηρηθεί το +0,80 μ. (είναι σε εκτός σχεδίου περιοχή) για την διαδικασία της άδειας αποπεράτωσης;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.