Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Υποθέτω ότι αναφέρεσαι σε εντός σχεδίου περιοχή και με δεδομένο το επιτρεπτό της αυθαίρετης χρήσης, έχεις αλλαγή χρήσης από κύριο χώρο σε κύριο χώρο. Αναλυτικός προυπολογισμός και προσδιορισμός του αριθμού των λοιπών παραβάσεων.

Σχετικά με το χρόνο εγκατάστασης της αυθαίρετης χρήσης, αν αυτός δεν μπορεί να προσδιοριστεί  με δημόσια έγγραφα, θα ληφθεί με βάση την εγκύκλιο 3 ως μετά το 2004. (σελ. 8  )

Η κατηγορία θα είναι η 4 δεδομένου ότι υπάρχει Ο.Α στο ακίνητο.

Επικρατούσα χρήση υπηρεσίες.

 

Υ.Γ.

δεν είναι σίγουρο ότι η ρύθμιση της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης μπορεί να δώσει άδεια λειτουργίας στη συνέχεια και αυτό γιατί σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 6

6. Η υπαγωγή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις δια−
τάξεις των νόμων 3775/2009 (Α΄ 122), 3843/2010 (Α΄ 62), 
4014/2011 (Α΄ 209) και του παρόντος, δεν συνεπάγεται 
απαλλαγή αυτών των κατασκευών από άλλες τυχόν 
προβλεπόμενες ή απαιτούμενες εγκρίσεις ή όρους που 
αφορούν στη λειτουργία της συγκεκριμένης χρήσης.
Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στο κουτακι που λεει αλλαγή χρήσης βάζω ναι ή όχι?νομίζω πως βάζω όχι αφού από κύρια χρήση κατοικία πάει σε κύρια χρήση φροντιστήριο ή κάπου κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

αν δεν προκύπτει υπέρβαση λόγω διαφοράς όρων δόμησης μεταξύ των κατηγοριών, τότε ΔΕΝ πας με τετραγωνικά (αλλά με αναλυτικό)

και κατά συνέπεια δεν έχει και νόημα ο συντελεστής "αλλαγής χρήσης".

Αυτό που σου λέει ο Παύλος όμως είναι το πιο σημαντικό.

Είναι πολύ πιθανό η άδεια κατοικίας του 1990 να έχει λιγότερα φορτία στον στατικό υπολογισμό από τα προβλεπόμενα για εκπαίδευση, 

και κατά συνέπεια το "φροντιστήριο" (αν πράγματι πληροί και τους λοιπούς όρους και μπορεί να ονομάζεται τέτοιο) να μην πάρει ποτέ άδεια λειτουργίας,

εκτός αν εσύ ή κάποιοι άλλο συνάδελφοι αποφασίσουν να σφραγίσουν στατική επάρκεια χωρίς πολλή σκέψη.

Link to comment
Share on other sites

Έχει γίνει νεα στατική μελέτη με τα προβλεπόμενα φορτία για φροντιστήρια και είναι οκ. Να ρωτήσω κάτι τελευταίο. Στο ισόγειο είναι καταστήματα και στον α όροφο για τον οποίο γίνεται η δήλωση είναι το φροντιστήριο. Συνεπώς σαν επικρατούσα χρήση βάζουμε υπηρεσίες; αρα θέλει και ηλεκτρομηχανολογικη μελέτη απο μηχανολόγο η ηλεκτρολόγο;

Link to comment
Share on other sites

απο αδιαμόρφωτο(μπαζωμένη υπερύψωση στην ο.α)σε κατοικία-ισογειο αποθήκη   εχω αλλαγή χρήσης σωστά?

δεν το κατάλαβα. αν μπορείς πιο αναλυτικά

Link to comment
Share on other sites

Σε πολυκατοικία στο ισόγειο υπάρχει γκαραζόπορτα όπου εισέρχεται κανείς σε θέσεις στάθμευσης η μία δίπλα στη άλλη, οι οποίες έχουν κανονικά χιλιοστά στην οριζόντια ιδιοκτησία που είχε γίνει.

Στο ισόγειο επίσης υπάρχει διαμέρισμα (και αυτό με χιλιοστά). Όλα αυτά φαίνονται στην κάτοψη της οικοδομικής άδειας.

Ιδιοκτήτης έχτισε το ένα γκαράζ και το ενοποίησε με το διπλανό δικό του ισόγειο διαμέρισμα ανοίγοντας πόρτα στο διαμέρισμα.

Πώς μπορεί να τακτοποιηθεί?

Βάζω υπέρβαση δόμησης κύριου χώρου τα τετραγωνικά του κλειστού γκαράζ, χωρίς αλλαγή χρήσης και χωρίς υπέρβαση κάλυψης και είμαι εντάξει?

Χωρίς αποδεικτικά στοιχεία βάζω παλαιότητα μετά το 2004?

Link to comment
Share on other sites

Σε πολυκατοικία στο ισόγειο υπάρχει γκαραζόπορτα όπου εισέρχεται κανείς σε θέσεις στάθμευσης η μία δίπλα στη άλλη ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;, οι οποίες έχουν κανονικά χιλιοστά στην οριζόντια ιδιοκτησία που είχε γίνει.

Στο ισόγειο επίσης υπάρχει διαμέρισμα (και αυτό με χιλιοστά). Όλα αυτά φαίνονται στην κάτοψη της οικοδομικής άδειας.

Ιδιοκτήτης έχτισε το ένα γκαράζ και το ενοποίησε με το διπλανό δικό του ισόγειο διαμέρισμα ανοίγοντας πόρτα στο διαμέρισμα.

Πώς μπορεί να τακτοποιηθεί?

Βάζω υπέρβαση δόμησης κύριου χώρου τα τετραγωνικά του κλειστού γκαράζ NAI, χωρίς αλλαγή χρήσης XΩΡΙΣ και χωρίς υπέρβαση κάλυψης ΜΕ ΥΚ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ) και είμαι εντάξει?

Χωρίς αποδεικτικά στοιχεία βάζω παλαιότητα μετά το 2004? ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 28.7.2011. ΙΣΩΣ ΑΝ ΤΟ Ε9 ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΣΩΣΤΑ Τ.Μ. ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ (ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ) ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ, ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ.....

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.