Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α20] Συμψηφισμός καταβληθέντων προστίμων


Recommended Posts

νομίζω πως το ποστ 115 του Ιάσονα είναι η πιο πιθανή απάντηση.Η παρ 1 του άρθρου 20 αναφέρει οτι γινεται συμψηφισμός, άτι που ήδη εχει γίνει

Link to comment
Share on other sites

Συμψηφισμός γίνεται! Έκπτωση δεν θα πάρεις!

 

Κάπου λέει ότι τα ποσά προς συμψηφισμό αφαιρούνται από τις τελευταίες δόσεις......

Μήπως οι μάγκες δεν πρόκειται να δώσουν την έκπτωση του 10%;;;;;;;

Κι αυτό παίζει ως σενάριο.....

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έκανα σφάλμα στην αρχή?Όταν βρίσκεσαι στο σταδιο να επιέξεις σχήμα πληρωμής, πριν καν εκδοθεί το παράβολο σου δίνει 5 επιλογές το σύστημα

 

1) Μηνιαία τακτική δόση

2) 6μηνιαία τακτική δόση

3) Εφάπαξ δόση με έκπτωση 20%

4) 1η 30% (έκπτωση 10%) , Υπολ. 1Μ

5) 1η 30% (έκπτωση 10%) , Υπολ. 6Μ

 

Διάλεξα την επιλογή 1). Μήπως η σωστή επιλογή ήταν η 4? Είχα την εντύπωση οτι οι επιλογές 4 και 5 είναι για να βγει βεβαίωση με το 30%, κάτι που δεν το χρειάζομαι εγώ για την δήλωση αυτή

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σε δήλωση με μεταφορά απο 4014 είχαν πληρωθεί 3283,47 Ε .Κάνω συμψηφισμό με 4070,60 Ε που είχαν πληρωθεί με Ν3843..Συνολικά είχαν πληρωθεί δηλαδή 7354,07 Ε.Βρίσκομαι σε κατάσταση Υπαγωγής και έχει βγάλει πρόστιμο 8191,92 Ε (επίσης αναφέρει παράβολο 1000 απο 500 και ανταποδοτικό 25 από 15)...Εντούτοις αν πατήσω πάλι υπαγωγή με πάει σε οριστική..Δεν εμφανίζει υπόλοιπο προς πληρωμή, ούτε ανεξοφλητες δόσεις..Καταλαβαίνει κάποιος συνάδελφος τι συμβαίνει??(Εικάζω οτι προφανώς η δ'ηλωση ειναι οκ ..και δεν θα ζητηθούν παραπάνω χρήματα,διαφορετικά με βλέπω στο ΤΕΕ να αναιρώ τον συμψηφισμο...)Αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχη περίπτωση ας απαντήσει..Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Τελικά η έκπτωση γίνεται στο σύνολο του προστίμου..(μπαίνουν δηλαδή και τα κατεβληθέντα με προηγούμενους νόμους)

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση. Υπάρχει υπεύθυνη δήλωση προς την πολεοδομία από τον μηχανικό για διαγραφή παλαιότερου προστίμου μιας και έχει το ακίνητο μπει στον Ν4178?

Link to comment
Share on other sites

συναδελφοι μου ετυχε περπιτωση που στο δωμα της οικοδομης ο εργολαβος ειχε κατασκευασει ενα αυθαιρετο διαμερισμα, το διαμερισμα δεν εχει δικα του χιλιοστα. Επι πολλα χρονια ο εργολαβος  το δηλωνε στην εφορια , το Ε9 του και το νοικιαζε. Καποια στιγμη ειχει γινει καταγγελια στην πολεοδομια για το παραπνω διαμερισμα και η πολεοδομια εριξε προστιμο ανεγερσης διατηρης στον εργολαβο ως φερομενος ιδιοκτητης , ο οποιος τα πληρωνε επι πολλα χρονια. Σημερα μετα απο δικαστηριο που εκαναν οι ιδιοκτητες των διαμερισματων της οικοδομης προς τον εργολαβο , το δικαστηριο τον κυρηξε εκπτωτο δικαιωματων του επι του συγκεκριμενου διαμερισματος , το οποιο πλεον ανηκει αναλογικα στους ιδιοκτητς διαμερισματων της οικοδομης. Η πολεοδομια εφοσον βγηκε η παραπανω δικαστικη αποφαση εκανε τροποποιηση στην εκθεση αυτοψιας και αλλαγη ονοματων οφειλετων βαζοντας πλεον κατα αναλογια ολους τους διοκτητες διαμερισματων της οικοδομης.

Οι παραπνω ιδιοκτητες θελουν τωρα να ρυθμισουν με τον 4178 για να γινει αφεκ του προστιμου, η ερωτηση μου ειναι αν τα ποσα που εχει πληρωσει ως τωρα ο εργολαβος στο δημοσιο μπορουν να συμψηφισθουν με το προστιμο οτυ 4178 , εφοσον η δηλωση θα γινει σε διαφορετικα ονοματα αυτα των ιδιοκτητων των διαμερισματων.

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορούν, διότι αφορούν στο ακίνητο κι όχι στους "φερόμενους" ιδιοκτήτες αυτού.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτηση. Υπάρχει υπεύθυνη δήλωση προς την πολεοδομία από τον μηχανικό για διαγραφή παλαιότερου προστίμου μιας και έχει το ακίνητο μπει στον Ν4178?

Κάθε πολεοδομία έχει τις δικές της αιτήσεις, οπότε για καλύτερα πήγαινε από εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Ναι μπορούν, διότι αφορούν στο ακίνητο κι όχι στους "φερόμενους" ιδιοκτήτες αυτού.

Kαι εγώ συμφωνώ με την άποψη αυτή και το έχω πράξει σε 2 περιπτώσεις.Η πολεοδομία δέχτηκε την αίτηση, αλλά ακόμα δεν έχει εκδώσει την βεβαίωση αναστολής προστίμων γιατί δεν έκανε το βήμα που αναφέρεις να τροποποιήσει την έκθεση αυτοψίας ως προς τους φερόμενους ιδιοκτήτες. Δηλαδή είχα ένα αυθαίρετο με έκθεση αυθαιρέτου στον αρχικό ιδιοκτήτη, ο οποίος πλήρωνε κανονικά τα πρόστιμα διατήρησης. Στο ενδιάμεσο πούλησε το αυθαίρετο σε άλλον ιδιοκτήτη, αλλά τα πολεοδομικά πρόστιμα εξακολουθούσαν να βεβαιώνονται στο όνομα του 1ου ιδιοκτήτη, αλλά τα πλήρωνε ο 2ος ιδιοκτήτης με ειδική ρήτρα στο συμβόλαιο αγοράς, στο οποίο αναφερόταν οτι ο αγοραστής θα βαρύνεται απο οποιοδήποτε πολεοδομικό πρόστιμο. Η πολεοδμία ισχυριζόταν οτι δεν μπορεί να αλλάξει τον φερόμενο ιδιοκτήτη ωστε τα πρόστιμα να βαρύνουν τον νέο ιδιοκτήτη. Η τακτοποίηση έγινε στο όνομα του νέου ιδοκτήτη, συμψήφισα τα προστιμα, η πολεοδομία δέχτηκε τον συμφηφισμό αλλά δεν μπορεί να εκδώσει βεβαίωση αναστολής προστίμων μέχρι να σταλούν αναλυτικές οδηγίες για αυτές τις περιπτώσεις. από τότε δεν έχουν βεβαιωθεί ξανά πρόστιμα αλλά η αίτηση παραμένει παγωμένη

Edited by Moldovanis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.