Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α23] Ειδικές διατάξεις (γενικά)


Recommended Posts

+1 και ευχαριστούμε συνάδελφε για την ενημέρωση.

Πράγματι το έχουν βάλει στις επιλογές μαζί με τις σταυλικές εγκαταστάσεις. Πιθανόν να αναρτήσουν και νέο εγχειρίδιο το οποίο θα περιγράφει τις αλλαγές στο σύστημα. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλησπέρα και καλή χρονιά

Τωρά οσόν αφορά αυθαιρεσίες οι οποίες τακτοποιήθηκαν ( κατεδαφηστηκαν) πρό του 2011 επιλέγω στα φύλλα καταγραφής το ανάλογο πεδίο αλλά σε ποία κατηγορία το δηλώνω?

και επίσης τα τετραγωνικά της κατεδαφισμένης αυθαιρεσίας τα δηλώνω ή όχι?

γιατί όταν δεν τα δήλωσα με πάει σε εβαίωση και δεν μου εμφανίζει στα οικονομικά στοιχεία το παράβολλο πληρωμής των 500 ευρώ.

Τι λέτε να κάνω (πρόκειται γαι κατάστημα).

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ήθελα κάποια διευκρίνιση σχετικά με το άρθρο 23 παράγραφο 17. Σε περιοχή εντός Ζ.Ο.Ε. που απαγορευόταν η χρήση κατοικίας βγήκε οικοδομική άδεια για γραφεία καταστήματα ολικής δομημένης επιφάνειας 100 τ.μ. το οποίο χρησιμοποιείται ως κατοικία. Σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφο 17 μπορεί να τακτοποιηθεί ως προς τη χρήση κατά παρέκκλιση του άρθρου 8 για 10 χρόνια από την ημερομηνία υπαγωγής. Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος κάτι παρόμοιο πως δηλώνονται τα 100 τ.μ. Με αναλυτικό λόγω αλλαγής χρήσης από κύρια σε κύρια για τα τετραγωνικά που έχουν προσμετρηθεί στην Ο.Α. ή με Υπέρβαση Δόμησης και Αλλαγή Χρήσης?

 

Σε περίπτωση που το νόμιμο υπόγειο (που δεν προσμετρούσε στο συντελεστή) έχει μετατραπεί σε κατοικία υπολογίζεται μόνο Υπέρβαση Δόμησης.? Η και Αλλαγή Χρήσης?

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Έχω ρωτήσει ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά δεν έλαβα απάντηση 

 

Σύμφωνα με τον Ν4178 και την εγκ 4 Άρθρο 23 Παρ17 , επιτρέπεται κατά παρέκκλιση του Άρθρου 8 του Ν4178 (που συμπεριλαμβάνει «εφόσον η χρήση τους δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές  διατάξεις για τις χρήσεις  γης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου») η δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κτισμάτων με χρήση κατοικία.

 

Από τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σε περιοχές με χρήσης βιομηχανικές ή αγροτικές αποθήκες κτλ που δεν επιτρέπεται η κατοικία μπορούν να νομιμοποιηθούν για 10 χρόνια αυθαίρετες κατασκευές με χρήση κατοικία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ Anastasioz. Το θέμα είναι αν υπολογίζεις για την αλλαγή χρήσης των τετραγωνικών της αδείας αναλυτικό, υπέρβαση δόμησης μόνο, ή αλλαγή χρήσης και υπέρβαση δόμησης. Σύμφωνα με τον ορισμό της αλλαγής χρήσης και αν λάβουμε υπόψη μας την απαγόρευση χρήσης κατοικίας (το ερμηνεύουμε ως επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης 0 για τη συγκεκριμένη χρήση) λογικά ισχύει το τρίτο σενάριο από το οποίο προκύπτει αρκετά τσουχτερό πρόστιμο γιατί εκτοξεύει τους συντελεστές πολύ παραπάνω από το να μην υπήρχε καν άδεια. Κάτι που πιστεύω δεν αξίζει λαμβάνοντας υπόψη την 10ετία που σου δίνει. Αν υπάρχουν και επιπλέον τετραγωνικά που δεν προσμετρούσαν στην άδεια, τότε θα υπολογίζαμε μόνο συντελεστή δόμησης λογικά. Εάν έχει κάποιος κάποια παρόμοια περίπτωση θα εκτιμούσα μία γνώμη. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

withnail,

 

Δες λίγο αυτό το post http://www.michanikos.gr/topic/35814-Α19-Αλλαγή-χρήσης/?p=655556 σχετικά με τον υπολογισμό της αλλαγής χρήσης κατά περίπτωση, το δικό μου πρόβλημα είναι αν προχωράμε και όχι στον υπολογισμό.

 

 

Έχω ρωτήσει ακριβώς το ίδιο πράγμα αλλά δεν έλαβα απάντηση

 

Σύμφωνα με τον Ν4178 και την εγκ 4 Άρθρο 23 Παρ17 , επιτρέπεται κατά παρέκκλιση του Άρθρου 8 του Ν4178 (που συμπεριλαμβάνει «εφόσον η χρήση τους δεν απαγορεύεται από τις πολεοδομικές διατάξεις για τις χρήσεις γης που ισχύουν στην περιοχή του ακινήτου») η δυνατότητα υπαγωγής αυθαιρέτων κτισμάτων με χρήση κατοικία.

 

Από τα παραπάνω οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σε περιοχές με χρήσης βιομηχανικές ή αγροτικές αποθήκες κτλ που δεν επιτρέπεται η κατοικία μπορούν να νομιμοποιηθούν για 10 χρόνια αυθαίρετες κατασκευές με χρήση κατοικία.

Το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι προχωράμε κανονικά στην παραπάνω περίπτωση

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με αυτήν την περίπτωση.

 

Αναφέρομαι στην παρ.6 του Άρθρου 23.

 

Κατοικία είναι ημιτελής (επιχρίσματα - χωρίς ηλεκτροδότηση) σε εκτός σχεδίου περιοχή των Μεσογείων με άδεια του 2003. Σύμφωνα με τη ΖΟΕ Μεσογείων η άδεια που εκδόθηκε δεν αναθεωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που εκδόθηκε. Αναρωτιέμαι αν μπορεί να υπαχθεί στις περιπτώσεις της παρ. 6 του Άρθρου 23. Η έκδοση νέας άδειας δεν είναι εφικτή, τουλάχιστον ως προς τα υφιστάμενα μεγέθη της οικοδομής, στην οποία πλην της άλλης υπάρχουν και υπερβάσεις. Εναλλακτικά δηλώνεται το σύνολο της κατοικίας ως αυθαίρετη και αν ναι πιο είναι το έτος κατασκευής;

 

Επιπλέον θα ήθελα τη γνώμη σας για τις υπερβάσεις που υπάρχουν πέραν της αδείας. Εφόσον πρόκειται για ημιτελή οικοδομή έχουν επιπλέον μειωτικό συντελεστή; Νομίζω ότι κάπου είχα διαβάσει κάτι σχετικό. Σε περίπτωση που η κατοικία υπαχθεί στις διατάξεις της παρ.6 να υποθέσω ότι δεν τίθεται θέμα για μειωτικό συντελεστή στις υπόλοιπες υπερβάσεις;

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

δέστε κι αυτό και μα το θεό δεν καταλαβαίνω...

μήπως μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι θέλει να πει στην παρ. 2 ??

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=VzesdCjucEI%3d&tabid=777&language=el-GR

μάλλον θα χρειαστεί ερμηνευτική εγκύκλιος της εγκυκλίου....

Link to comment
Share on other sites

Εννοεί ότι αν η 25ετία ολοκληρώνεται μέχρι την 7/2/2015, μπορεί να ενταχθεί από τώρα. Π.χ. μπορεί σε κάποια περιοχή η τελευταία αναθεώρηση χρήσεων γης να είχε γίνει τον Ιανουάριο του 1990. Σήμερα δεν έχει παρέλθει ακόμη 25ετία, αλλά μέχρι τη λήξη του 4178 (7/2/15) θα έχει παρέλθει, οπότε μπορείς από τώρα να εντάξεις το αυθαίρετο και να μην περιμένεις τον Ιανουάριο του 15.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.