Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α23] Δυνατότητα έκδοσης Οικ. Αδείας


Recommended Posts

συναδελφοι σε περιπτωση που θελω να νομιμοποιησω τα παντα σε ενα οικοπεδο που ομως δεν μου φτανει η δομηση. μπορω να νομιμοποιησω οσα γινεται με βαση τον συντελεστη δομησης και τα υπολοιπα να μπουν ως ρυθμισμενα με προστιμο?

νομιζω πως ναι.

μια εγκυκλιος που υπαρχει αναφερει οτι ολα προσμετρωνται στη δομηση και δεν μπορουν να την υπερβαινουν αλλα αυτο αναφερεται σε ταυτοχρονη νομιμοποιηση υφισταμενων και νεα προσθηκη. αυτο ναι ειναι λογικο.

Link to comment
Share on other sites

Σωστά, ότι μπορεί να νομιμοποιηθεί το πας με Άδεια Νομιμοποίησης και τα υπόλοιπα που δεν τακτοποιούνται επειδή δεν έχεις άλλη περίσσεια δόμησης τα πας με τακτοποίηση. Βέβαια όλες τις αυθαιρεσίες τις περνάς στο σύστημα του ΤΕΕ, και αντίστοιχα σε όσες είναι για άδεια τσεκάρεις τη αντίστοιχη επιλογή , δηλ. Τύπος αυθαιρεσίας: «Προς έκδοση Οικοδ. Αδείας», ενώ σε όσες αυθαιρεσίες απλά τακτοποιούνται επιλέγεις Τύπος αυθαιρεσίας:«ρύθμιση». 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι, 

ύστερα από καταγγελία πελάτης μου "έφαγε" πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ. Όπως είναι φυσικό θέλουμε να αποφύγουμε το πρόστιμο και να πληρώσει όσο το δυνατό λιγότερα ακόμα κι αν χρειαστεί να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα κτίσματα. Τα κτίσματα είναι 2. Μια αποθήκη 22 τμ από ευτελή υλικά(ξύλο και λαμαρίνες)  κι άλλη μια για στέγαση οικόσιτων 151 τμ μεικτής κατασκευής(μεταλλικό σκελετό, ξύλο και λαμαρίνες). Και οι 2 αποθήκες είναι έννομες(εντός όρων δόμησης). Όπως κατάλαβα από αυτά που διάβασα το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να βγάλω άδεια νομιμοποίησης(οικοδομική άδεια) από το σύστημα του ΤΕΕ(4178), να την προσκομίσω στην ΥΔΟΜ και να διαγράψω το πρόστιμο(δεν ξέρω αν πρέπει να πληρώσω το παράβολο)?

 

Έχω καταλάβει σωστά?

Edited by nmachair
Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι μιλάμε για κτίσματα προ 28/7/11

Για να νομιμοποιήσεις αυτά τα κτίσματα εφενος πρέπει να επιτρέπονται οι χρήσεις τους στην περιοχή και εφετερου να είναι εντός προδιαγραφών ΝΟΚ ή ΓΟΚ

Δεν νομίζω για ευτελή κτίσματα να μπορεσεις να βγάλεις άδειά δομισης (καταρχιν χρειάζεσαι στατική μελέτη )

 

Αν τα θέματα που σου ανέφερα αντιμετωπίζονται τότε υποβαλεις δήλωση 4178 πληρώνοντας το παράβολα ανάλογα με τα τμ του προς νομιμοποίηση κτίσματος

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω είναι του '13, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να αποδειχθεί κιόλας ότι δεν είναι πριν το '11. Υπάρχει λύση σε περίπτωση του ΄13? επίσης με άδεια μικρής κλίμακας δεν θα βγαίνει άκρη? η αποθήκη η μεγάλη που έχει και την μεγάλη σημασία έχει μεταλλικό σκελετό και φαντάζομαι θα μπορεί να βγει άδεια δόμησης και σίγουρα θα χρειαστεί στατική μελέτη εκτός των άλλων! 

Link to comment
Share on other sites

Η αεροφωτογραφία που είσαι υποχρεωμένος να καταθέσεις τι θα λέει !!!

 

Αν αποδεχθείς ότι είναί το 2013 τότε προβλέπονται πρόστιμα ανέγερσης και διατηρήσης σύμφωνα με νέα δεδομένα και μετά νομιμοποίηση

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα πληροφορίες! Στο σύστημα του ΤΕΕ στο φύλλο καταγραφής δεν υπάρχει παλαιότητα μετά το 2011! Σε περίπτωση που αποδεχτώ το 2013 πώς θα γίνει η ρύθμιση? πρέπει να του βρω την πιο οικονομική λύση γιατί δεν έχει να πληρώσει και το πρόστιμο που του έβαλαν...

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπεται να γίνει ρύθμιση, αποδέχεται το πρόστιμο που του έχει επιβάλει ή ΥΔΟΜ και μετά βγαζεις άδειά νομιμοποίησης με το άρθρο 23 του ΝΟΚ (23 νομίζω)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.