Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α23] Δυνατότητα έκδοσης Οικ. Αδείας


Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ . ΕΧΩ ΑΔΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ 2 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ 4 ΤΟΥ 2011 ΕΝ ΙΣΧΥ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΡΥΘΜΙΣΗ Ν4178 ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ 2016 ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ 1985.

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ 2011 ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

 

ΤΙ ΚΑΝΩ??? ΠΑΩ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ 2011 (ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ?)

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ 4178 ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ?

 

'Η να αγνοήσω την τακτοποιηση εντελως?

 

καμμια ιδεα?

Edited by patrick2008
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υπαρχει αυθαιρετο κτισμα με χρηση κατοικιας κατ επεκταση της αποληξης του κλιμακοστασιου σε δωμα πολυκατοικιας.Υπαρχει υπολοιπο δομησης και υψους.Το καθαρο υψος του αυθαιρετου ειναι 2,20μ.Υπαρχει καποιος τροπος που να μπορει να παει ¨προς εκδοση αδειας¨μεσα απο τον 4178 αντι για τακτοποιηση?(Το ελαχιστο υψος κυριων χωρων κατα ΓΟΚ ηταν 2,40)

Link to comment
Share on other sites

Εχω αντίστοιχη περίπτωση σε υφιστάμενη ισόγεια αποθήκη, όπου θέλω να βγάλω ο.α για αλλαγή χρήσης σε κατοικία, αλλα δεν εχώ το 2,65 καθαρό βάσει ΝΟΚ 

και ψάχνομαι μήπως υπάρχει κάποια σχετική εγκύκλιος κλπ κλπ αλλα δεν εχω βρεί προς το παρόν κάτι σχετικό.

Link to comment
Share on other sites

γιατί :

 

Άρθρο 4 - ΝΟΚ

6.  Σε περίπτωση αυθαίρετης κατασκευής, που τηρεί τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις ή αυτές που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της, αυτή είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί ύστερα από έκδοση ή αναθεώρηση ή ενημέρωση της άδειας δόμησης ...

Link to comment
Share on other sites

Βασικά το θέμα ειναι οτι το ένα τμήμα θέλει να το κάνει τώρα αλλαγή χρήσης όχι με τακτοποίηση, όποτε πάει με ΝΟΚ, αλλα δεν εχω το καθαρό 2.65...

Link to comment
Share on other sites

Σε ισόγεια κατοικία 110τ.μ., με άδεια του 1978, ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει προσθήκη ορόφου.

Στην αυτοψία που έκανα για να αρχίσω την έκδοση της άδεια διαπίστωσα, ότι:

Το κτίσμα με άδεια ενώ είναι ακριβώς όπως στα σχέδια έχει μετατοπιστεί κατά 0,7μ. από το πλάγιο όριο που έπρεπε να κολλάει.

Επίσης στο πίσω μέρος του έχει κατασκευαστεί ένα λεβητοστάσιο και ένα μεγάλο υπόστεγο που εφάπτονται στο πλάγιο όριο.

Τώρα όσο αφορά το λεβητοστάσιο και το υπόστεγο μπορούν και θα πάνε για νομιμοποίηση.

Το θέμα είναι η κατοικία που απέχει 0,7μ. από το πλάγιο όριο.

Αν τακτοποιηθεί ως προς την μετατόπιση για το κομμάτι που είναι εντός Δ.

Μετά μπορεί να εκδοθεί άδεια για προσθήκη κατ' επέκταση ώστε να χτιστεί το κενό έως το πλάγιο όριο.

Με αυτό τον τρόπο το μέρος που θα έχει τακτοποιηθεί ως προς το Δ, θα μπορεί πλέον να νομιμοποιηθεί, διότι με την προσθήκη έως το όριο θα έχει απαλείψει την παράβαση του Δ. Και στην συνέχεια να γίνει προσθήκη καθ' ύψος, για ένα επιπλέον όροφο.

Η πολεοδομία έχει ενδοιασμούς ως προς την λογική μου.

Διότι η τακτοποίηση ως προς το Δ του ισογείου δεν το καθιστά νόμιμο αλλά τακτοποιημένο για 30 χρόνια.

Διότι παρόλο που είναι προ του 83 δεν είναι κατηγορία 2, αλλά κατ.4, λόγω του λεβητοστασίου και του στεγάστρου.

Αυτό σύμφωνα με μια εγκύκλιο που μου έδειξαν δεν μπορεί να είναι ενιαίο στατικά με τις προσθήκες διότι μετά από 30 χρόνια το τακτοποιημένο θα πρέπει μπορεί ναι κατεδαφιστεί.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκάθαρα θεωρώ πως μπορείς να κάνεις αυτό που λες.

 

Η αμφιβολία και ο περιορισμός στην έκδοση αδειών για τακτοποιούμενα τμήματα (για 30 χρόνια) και τα θέματα περί στατικής εξάρτησης αφορούν τμήματα τα οποια τακτοποιούνται και δεν γίνεται καμία άλλη ενέργεια και παραμένουν μη σύννομα. Οπότε προκύπτει το ερώτημα τι θα γίνει σε 30 χρόνια που θα λήξει η αναστολή της κατεδάφισης και αυτά τα μη σύννομα θα πρέπει να γκρεμιστούν?

 

Κατά τα άλλα προφανώς το να κάνεις σήμερα μια τακτοποίηση για 30 χρόνια δεν μπορεί να σου απαγορεύει το δικαίωμα αργότερα (όταν θα βρείς χρήματα, θα αλλάξουν οι όροι δόμησης, θα θες για οποιονδήποτε λόγο τέλος πάντων) να νομιμοποιήσεις τα τμήματα που τακτοποίησες με την έκδοση άδειας δόμησης εφόσον αυτά καθίστανται σύννομα.

 

Ο νόμος λέει ότι πληρώνεις πρόστιμο και αναστέλλεται η κατεδάφιση για 30 χρόνια. Μετά τα 30 χρόνια δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει. (βέβαια με το ενδεχόμενο της κατεδάφισης μόνο γελάω αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

Φυσικά και μπορείς στο διάστημα αυτό που τελείς υπό αναστολή να νομιμοποιήσεις για πάντα τις αυθαίρετες κατασκευές σου (εφόσον είναι σύννομες) και απο κει και πέρα ισχύει η άδεια και στα 30 χρόνια δεν παθαίνεις τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

1. Για ότι μπορεί να νομιμοποιηθεί αρκεί η ένταξη "προς έκδοση αδείας". Αυτό ισχύει και για τη συγκεκριμένη μετατόπιση από το όριο.

2. Για να υποβληθεί η αίτηση για άδεια πρέπει ότι υφίσταται στο οικόπεδο να είναι "νομίμως υφιστάμενο". Τα νόμιμα είναι έτσι και αλλιώς, αυτά που μπορούν να νομιμοποιηθούν καλύπτονται από το "προς έκδοση" όπου καθίστανται νόμιμα και αυτά που δε μπορούν πρέπει να έχουν ενταχθεί στον ν.4178 και να έχουν εξωφλήσει τουλάχιστον το 30% του προστίμου.

3. Ο συντελεστής δόμησης στο ΔΔ της άδειας μετράει για όλα τα παραπάνω νομίμως υφιστάμενα.

4. Η στατική εξάρτηση ή επάρκεια εξετάζεται τη στιγμή που βγαίνει η άδεια. Ή προβλέπεται και υπάρχει ή επιτυγχάνεται με τα προτεινόμενα μέτρα της άδειας. Αλλιώς τα κτίσματα δεν είναι νόμιμα. Εξαιρούνται του ελέγχου τα στατικά ανεξάρτητα κτήρια που δεν περιλαμβάνουν νόμιμο ή νομιμοποιούμενο τμήμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να ρωτήσω και 'γω για μια περίπτωση που δυσκολεύομαι. Σε οικόπεδο 434 τ.μ. υπάρχει διώροφο κτίριο προ 1955 με ισόγεια κουζίνα κατασκευασμένη το 75 περίπου και αποθήκη το 2010 επίσης υπάρχει διώροφη οικία στην οποία είχε βγει άδεια το 1979 για ισόγεια αποθήκη όπου και κατασκευάστηκε το 1980 καθώς επίσης και επιπλέον όροφος κατά το ίδιο έτος προφανώς εκτός της αδείας. Θέλω να κάνω νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων αλλά με τον νόμο για οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων έχω πρόβλημα, βγαίνει πολύ πάνω από τα 240 τ.μ. που ισχύει, μπορώ να κάνω χρήση του παλαιού καθεστώτος με τον κλιμακωτό συντελεστή?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.