Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α23] Διαφορετική διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Ερώτηση: Σε 4οροφη οικοδομή με άδεια προ του '83 ο ιδιοκτήτης κατά την φάση της κατασκευής αποφάσισε να τον Γ και Δ όροφο να τους ενώσει με εσωτερική σκάλα, οπότε δημιούργησε μια μεζονέτα. Ως εδώ καλά( κατ.3 αναλυτικός κτλ)

Όμως στον 4ο όροφο έκλεισε το κλιμακοστάσιο και δημιουργήθηκε δωμάτιο στο οποίο καταλήγει και ο ανελκυστήρας.. 

Πως αντιμετωπίζω αυτή την αυθαιρεσία?

 

Edited by Waverider
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 3 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι,

σε ένα υπόγειο έχουν κατασκευαστεί στο λεβητοστάσιο λιγότερα τετραγωνικά από ότι στην άδεια (2,40μ2). Σε άλλο κοινόχρηστο χώρο έχει μεγαλώσει το δωμάτιο εις βάρος μιας αποθήκης και η απόθήκη έχει αυξηθεί κατά 1,60μ2 σε χώρο που δεν υπήρχε στην αρχική άδεια (κάτω από το περίγραμμα του ισογείου). Επιπλέον έχουμε αλλαγή της φοράς της σκάλας (δηλ. κατεβαίνει στο υπόγειο από δεξιά ενώ στην άδεια ήταν από τα αριστερά). 

Έχω θεωρήσει την αύξηση των μ2 στην αποθήκη κατηγορία 4 με υπερβαση δόμησης μειωτικών συντελεστών 1,60.

Προφανώς δεν μπορώ να τα συμψηφίσω με τα λιγότερα τετραγωνικά που έχει το υπόγειο σε σχέση με την άδεια γιατί μειώθηκε κοινόχρηστος χώρος. 

Οι παραπάνω αλλαγές στους κοινόχρηστους χώρους ( σκάλα και μετατόπιση τοίχου) πρέπει να δηλωθούν ως διαφορετική διαμερισμάτωση ή από τη στιγμή που δεν έχουμε αλλαγή τετραγωνικών δεν χρειάζεται;

 

Link to comment
Share on other sites

διαμερισματωση δεν υπαρχει μεταξυ ΟΙ και κοινοχρηστων

αλλα μονον μεταξυ ΟΙ

 

[για  τα υπολοιπα θα μας πουνε οι συναδελφοι]

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα παρακαλώ την άποψή σας σχετικά με το παρακάτω.

Τακτοποιώ διαμέρισμα (με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας) στο οποίο υφίστανται 2 παραβάσεις:

α) Διαφορετική διαμερισμάτωση, διότι σύμφωνα με την οικοδομική άδεια, στο ισόγειο οικοδομής, μεταξύ άλλων, προβλεπόταν να γίνει κατάστημα με αποθήκη στο πίσω μέρος ως ένας ενιαίος χώρος. Από την κατασκευή της οικοδομής το κατάστημα και η αποθήκη αποτελούν 2 ξεχωριστούς χώρους με τοιχοποιία στο μεταξύ τους όριο. Η πρόσβαση στην αποθήκη γίνεται από τον κοινόχρηστο διάδρομο, κάτι που προβλεπόταν και στην οικ. άδεια (1 λοιπή παράβαση).

β) Αλλαγή χρήσης, διότι η αποθήκη (η οποία είχε μετρήσει στη δόμηση - οικ. άδεια το 1981) λειτουργεί εδώ και χρόνια ως κατοικία (1 λοιπή παράβαση). 

Η ερώτηση αφορά στην κάτοψη που θα πρέπει να ανέβει στο σύστημα. Οι όποιες αλλαγές σχεδιαστούν πάνω στην εγκεκριμένη κάτοψη ισογείου / σε νέα κάτοψη, θα αφορούν μόνο στην εν λόγω Ο.Ι. κατόπιν αποτύπωσης αυτής ή θα αφορούν σε όλο τον όροφο κατόπιν πλήρους αποτύπωσης αυτού; Σε περίπτωση μόνο της αλλαγής χρήσης θα εστίαζα μόνο στην Ο.Ι. που τακτοποιώ. Τι συμβαίνει όμως τώρα που παράλληλα υπάρχει και διαφορετική διαμερισμάτωση, με την οποία ουσιαστικά συστάθηκε η εν λόγω Ο.Ι.; Ρωτάω περισσότερο γιατί στην παρ. 10 του άρθρου 23 του Ν.4178/2013 αναφέρεται ότι σε περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης, η οποία έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων (εδώ ναι), ο μηχανικός υποχρεούται να υποβάλλει κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Σημειώνω ότι δεν υπήρξε συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών Ο.Ι του ισογείου για κοινή υπαγωγή στο Ν.4178/2013 της διαφορετικής διαμερισμάτωσης ισογείου (αντίστοιχη πρόβλεψη για κατάστημα-αποθήκη ως ένας ενιαίος χώρος προβλεπόταν στην οικ. άδεια και σε άλλο τμήμα του ισογείου, όπου επίσης, πλέον, αποτελούν 2 ξεχωριστούς χώρους με τοιχοποιία στο μεταξύ τους όριο), ούτε η συναίνεσή τους για πρόσβασή μου σε μη κοινόχρηστους χώρους, ώστε να γίνει πλήρης αποτύπωση ισογείου. Θεωρείτε ότι μπορώ να σχεδιάσω πάνω στην εγκεκριμένη κάτοψη ισογείου τις όποιες αλλαγές αφορούν μόνο στην εν λόγω Ο.Ι. χωρίς να ασχοληθώ με το υπόλοιπο τμήμα του ισογείου;

Link to comment
Share on other sites

ειχες στην αδεια εναν κυριο χωρο με αποθηκη

Σημερα ειναι δυο χωροι ανεξαρτητοι η δε αποθηκη εγινε κατοικια. [για τους διπλανους δεν λες...αρα δεν ασχολουμαστε]

Επομενως, πρεπει να εχει καθε χωρος τα δικα του χιλιοστα,

Κατ' αρχας, λοιπον,  βλεπουμε τι λενε τα συμβολαια, πώς μεταβιβασθηκαν και σε ποιον ανηκουν

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Το συμβόλαιο της Ο.Ι. που με ενδιαφέρει αναφέρει αποθήκη με χιλιοστά. Το εμβαδόν της στο συμβόλαιο ταιριάζει σχεδόν με το μετρηθέν εμβαδόν της. Για το κατάστημα δε γνωρίζω. Προφανώς θα είναι άλλη Ο.Ι. με τα δικά της χιλιοστά.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο τμήμα του ισογείου, όπως αναφέρω στο προηγούμενο ποστ, υπάρχει άλλη μια παρόμοια περίπτωση ενιαίου χώρου καταστήματος-αποθήκης που μετατράπηκε επίσης σε 2 ξεχωριστούς χώρους, φαντάζομαι άλλες 2 Ο.Ι. με τα χιλιοστά τους.

Link to comment
Share on other sites

εχεις διαμερισματωση, αφου εκοψες στα δυο εναν χωρο.

Εχεις συμβολαιο και κατοψη.

Δεν ασχολεισαι με αλλαγες ηλεκτρομηχανολογικων [που και βεβαια εχεις...]

Μιλας και με το καταστημα για απο κοινου αιτηση..

[Μαλλον  εχεις και μια αλλαγη απο βοηθητικο σε κυρια χρηση]

 

Link to comment
Share on other sites

Έχω προχωρήσει σε οριστική υπαγωγή των αυθαιρεσιών διαφορετικής διαμερισμάτωσης και αλλαγής χρήσης για τη συγκεκριμένη Ο.Ι.. Συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος δεν υπήρξε για κοινή δήλωση. Δεν το ήθελε ο πελάτης μου. 

Η απορία μου είναι σχετικά με την κάτοψη που θα πρέπει να ανεβεί στο σύστημα και αν αυτή θα εστιάζει μόνο στην Ο.Ι. και τις αυθαιρεσίες σε αυτή και μόνο ή εάν απαιτείται πλήρης αποτύπωση ισογείου λόγω διαφορετικής διαμερισμάτωσης σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.