Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α23] Διαφορετική διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους

Θα ήθελα την συμβουλή σας σε κάποια ερωτήματα , πιο πολύ ως επιβεβαίωση για μένα ώστε να κοιμάμαι πιο ήσυχος τα βράδια :)

 

Έχουμε όροφο 2 διαμερισμάτων του ίδιου ιδιοκτήτη ο οποίος έχει διαμερισμάτωση. (έχει δώσει το ένα δωμάτιο από το ένα διαμέρισμα στο άλλο και υπάρχει ξεκάθαρη μεταβολή των μηχανολογικών) παράλληλα στο ένα διαμέρισμα έχει κλείσει και ένα μπαλκονάκι 2 τετραγωνικών και λόγο της διαμερισμάτωσης τα ανοίγματα στην όψη και των διαμερισμάτων είναι σε διαφορετικές θέσεις από τα σχέδια και διαφορετικές διαστάσεις.

 

Ο ιδιοκτήτης θέλει να μεταβιβάσει το διαμέρισμα με την αυθαιρεσία του μπαλκονιού στην κόρη του και θέλει να το τακτοποιήσει.

 

1) Αν τακτοποιήσω το διαμέρισμα μόνο του λόγω της διαμερισμάτωσης θα πρέπει να κάνω αποτύπωση και στο δεύτερο? 

2) Εφόσον υπάρχουν μικροπαραβάσεις στο δεύτερο μπορούν να τακτοποιηθούν στην ίδια αίτηση και τα δυο διαμερίσματα?Αν όχι την διαμερισμάτωση θα την αναφέρω και στις δυο αιτήσεις?

3) Το 2ο διαμέρισμα με ποιον τρόπο θα είναι καλυμμένο ως προς την διαμερισμάτωση αν τακτοποιηθεί μόνο το 1ο?

4) Την διαμερισμάτωση μπορώ να την δηλώσω σε μια καρτέλα που θα περιλαμβάνει : κατηγορία 4 Υ.Δ λόγω του μπαλκονιού , 1 λοιπή παράβαση λόγω των ανοιγμάτων και τσεκαρισμένο το κουτάκι της διαμερισμάτωσης?και εφόσον δηλωθεί έτσι το 2ο διαμέρισμα είναι καλυμμένο ως προς την διαμερισματωση? 

 

ευχαριστώ πολύ και κουράγιο στο 2014 :)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1) Αν τακτοποιήσω το διαμέρισμα μόνο του λόγω της διαμερισμάτωσης θα πρέπει να κάνω αποτύπωση και στο δεύτερο? OXI

2) Εφόσον υπάρχουν μικροπαραβάσεις στο δεύτερο μπορούν να τακτοποιηθούν στην ίδια αίτηση και τα δυο διαμερίσματα? NAI Αν όχι την διαμερισμάτωση θα την αναφέρω και στις δυο αιτήσεις? MONO MIA ΦΟΡΑ

3) Το 2ο διαμέρισμα με ποιον τρόπο θα είναι καλυμμένο ως προς την διαμερισμάτωση αν τακτοποιηθεί μόνο το 1ο? Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΟΡΟΦΟ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΝΕΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ 4178 ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ)

4) Την διαμερισμάτωση μπορώ να την δηλώσω σε μια καρτέλα που θα περιλαμβάνει : κατηγορία 4 Υ.Δ λόγω του μπαλκονιού ΠΡΟΣΕΧΕ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ , 1 λοιπή παράβαση λόγω των ανοιγμάτων ΜΗΠΩS ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3;;;; και τσεκαρισμένο το κουτάκι της διαμερισμάτωσης? ΒΑΛΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΦΚ και εφόσον δηλωθεί έτσι το 2ο διαμέρισμα είναι καλυμμένο ως προς την διαμερισματωση? ΝΑΙ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Για διαμερισμάτωση ισογείου με καταστήματα (ένα ενιαίο στην άδεια αλλά 2 στην πραγματικότητα) απαιτείται στατική μελέτη και τεχνική έκθεση μηχανολόγου;;

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Διπλοκατοικία με άδειες το 60 και το 62 του ίδιου ιδιοκτήτη .

Εχουμε στις άδειες 2 διαμερίσματα στον όροφο . Το 1964 έχει σύσταση με ένα διαμέρισμα στο ισόγειο και 2 στον όροφο , που κάποια στιγμή έγινε και αυτό ένα .

Το 2012 έκανε 4014 με διαμερισμάτωση γιά τον όροφο .

Αν δεχθούμε ότι σύμφωνα με τις άδειες είναι ένας ιδιοκτήτης , όπως και μέχρι τώρα , και το κτίριο ενιαίο προφανώς οι αλλαγές είναι εσωτερικές .

Αν πρέπει να πάω διαμερισμάτωση , το θέμα είναι ότι στις άδειες δεν υπάρχει ως συνήθως κάτοψη δώματος , όπου υπάρχει η απόληξη και το δώμα .

 

Μπορώ να πάω κατηγορία 1 και να βάλω και διαμερισμάτωση , η απλά δηλώνω το δώμα στην κατηγορία 1 και δεν έχω διαμερισμάτωση , απλά δηλώνω την ενοποίηση στην τεχνική έκθεση ?

 

Ακόμα έχω 2 πέργκολες με τέντα στο δώμα . Τι γίνεται με αυτές ? Βάζω και κατηγορία 3 ?

 

Κάνοντας δοκιμή στο σύστημα , μου λέει αν βάλω το δώμα κατηγορία 1 δεν βάζω διαμερισμάτωση ,αν δεν είναι η μόνη παράβαση , αλλά λοιπή παράβαση

 

Τώρα που το ξαναβλέπω , δεχόμενος ότι δεν χρειάζεται διαμερισμάτωση , λογω αδείας πριν το 69 , μπορώ να βάλω το δώμα σαν αποθήκη , άλλωστε τέτοια χρήση έχει και την πέργκολλα και να πάω γιά όλα κατηγορία 3 ?

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

να κάνω κι εγώ μία ερώτηση! Αν σε έναν όροφο πολυκατοικίας, ο οποίος ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη και είναι οριζόντια ιδιοκτησία, έχουν αλλάξει τα διαμερίσματα και συγκεκριμένα αντί να κατασκευαστούν τρία όπως ήταν στην άδεια, έχουν γίνει δύο, χωρίς να αλλάζει το συνολικό περίγραμμα και χωρίς να υπάρχει υπέρβαση δόμησης, αυτό αποτελεί διαφορετική διαμερισμάτωση; (Υπάρχει άδεια του 1990) Χρειάζεται δήλωση ή το δηλώνουμε μόνο όταν είναι δυσμενέστερο, δηλαδή αν ίσχυε το αντίθετο;   

Edited by freri nikoletta
Link to comment
Share on other sites

Έχω ΟΑ με 2 υπόγειες αποθήκες Α=50 τμ και Β=6 τμ που στην πραγματικότητα έγιναν Α=40 και Β=16, δηλαδή η Α μίκρυνε κατά 10τμ τα οποία πήρε η Β. Είναι ξεχωριστές Ο.Ι. με δικά τους χιλιοστά. Προφανώς είναι περίπτωση διαφορετικής διαμερισμάτωσης. Οι ιδιοκτήτες είναι διαφορετικοί. Πρέπει να τακτοποιηθούν και οι 2 αποθήκες (άρα 2 δηλώσεις) ή μόνο η αποθήκη Β που μεγάλωσε εις βάρος της Α?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.