Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α23] Διαφορετική διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Θα απαντήσω στον Ιάσωνα ότι ΑΚΟΜΑ και εάν επιλέξουμε άλλο Φ.Κ. για να κλικάρουμε εκεί την "διαμερισμάτωση" ... ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ εφόσον υπάρχουν και άλλα Φ.Κ.!!!

Νομίζω ότι δεν υπάρχει τρόπος να δηλώσουμε την διαμερισμάτωση παρά ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι η ΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

ΜΙΑ είναι η ΣΟΥΠΑ και τα έχει όλα μέσα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Εχω μπερδευτει λιγο κι αν υπαρχει διαθεση για μια βοηθεια..

Εχω οικοδομη με ΟΑ χωρις σύσταση η οποια ανηκει σε εναν ιδιοκτητη.Άρα υποβαλω μια δηλωση οπως έγινε και στο Ν4014...Σωστα?

Βάσει αδειας η οικοδομη αποτελείται από ισογειο κατάστημα με υπόγειο και διόροφη κατοικία από επάνω. Στην άδεια ένα τμήμα του υπογείου φαίνεται ότι ανηκει στο καταστημα και το υπόλοιπο ειναι αποθηκες (ξεχωριστες),λεβητοστασιο και μηχανοστασιο ανελκυστηρα.

Στην πραγματικοτητα ομως όλο το υπόγειο το πηρε το κατάστημα δικο του και δεν υπαρχει λεβητοστασιο και η διόροφη κατοικια χωρίστηκε σε 2 ανεξάρτητες.

Βάζω 1 διαμερισμάτωση γαι το υπόγειο σε ξεχωριστο ΦΚ και σε άλλο ΦΚ μπορω να βάλω άλλη μια διαμερισματωση για τον δαιχωρισμό της κατοικιας σε 2?? 

Ή ο διαχωρισμος πάει με αναλυτικο (στην ουσια για 2 εξώπορτες που μπήκαν σε καθε όροφο στο κλιμακοστασιο) και το υπογειο με διαμερισματωση??

Ή και τα 2 μπορω να τα βαλω ως μια λοιπη παραβαση βασει αναλυτικου?

Να επισημανω ότι υπαρχουν κι αλλες παραβασεις στο κτιριο οι οποιες δηλωνονται σε αλλα ΦΚ.

Ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Θα απαντήσω στον Ιάσωνα ότι ΑΚΟΜΑ και εάν επιλέξουμε άλλο Φ.Κ. για να κλικάρουμε εκεί την "διαμερισμάτωση" ... ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ εφόσον υπάρχουν και άλλα Φ.Κ.!!!

Νομίζω ότι δεν υπάρχει τρόπος να δηλώσουμε την διαμερισμάτωση παρά ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι η ΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ.

ΜΙΑ είναι η ΣΟΥΠΑ και τα έχει όλα μέσα...

 

Προσοχή, η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ παράβαση και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να συμπεριληφθεί με άλλες λοιπές παραβάσεις σε έναν κοινό αναλυτικό προϋπολογισμό!!!!!

Απλώς λόγω ευκολίας του συστήματος (τι να κάνουμε έτσι το έφτιαξαν αυτοί που το έφτιαξαν) πρέπει να δηλώνεται ξεχωριστά, σε δικό της φύλλο καταγραφής (μόνη της).

 

Αυτό εννοώ κι εγώ.

Σε δικό της ΦΚ μόνη της (όχι φυσικά "κλικάροντας" στο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ, αλλά προφανώς στο λοιπές παραβάσεις και ταυτοχρόνως στο πεδίο της περιγραφής του συγκεκριμένου ΦΚ να περιγράφεται η "διαφορετική διαμερισμάτωση". Απλώς δεν θεώρησα ότι, έπρεπε να γίνω τόσο αναλυτικός.....

Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑ θα μπορούσες εν κατακλείδι (και αφού δεν κλικάρεις την επιλογή "διαμερισμάτωση") να βάλεις +1 παράβαση (πχ. 2 παραβάσεις) στο ίδιο Φ.Κ. που επέλεξες να βάλεις τις λοιπές παραβάσεις και είτε στον τίτλο του φ.κ. να αναφέρεις την πρόθεσή σου, είτε στην τεχνική σου έκθεση.

Μα εάν συνέβαινε αυτό θα μας έλεγαν.... βάλτε μία ακόμα παράβαση!

Νομίζω πάντως και μόνο η ταμπελίτσα που βγάζει το ίδιο το ΤΕΕ: διαμερισμάτωση μπαίνει μόνο όταν δεν υπάρχουν άλλες υπερβάσεις... ΜΑΣ ΚΑΤΩΧΥΡΩΝΕΙ.

 

(Σήμερα έστειλα σχετικό ερώτημα στο ΤΕΕ, εάν μου απαντήσουν θα το κοινοποιήσω).

 

Σημείωση: προφανώς ο νόμος χρεώνει χωριστό 500αρικο. Δεν είναι όμως το μοναδικό σημείο όπου άλλα γράφονται και άλλα γίνονται! Το ότι το ΤΕΕ δεν μας επιτρέπει να τσεκάρουμε το κουμπάκι, είναι δικό του πρόβλημα και οφείλει να ενημερώσει τους χρήστες του. ΔΕΝ έχουμε καμμία εξουσιοδότηση να "αναπληρώσουμε" τον νόμο με εφαρμογή της κοινής λογικής μας που λέει: ... μα θα έπρεπε να υπολογίζει ένα ακόμη 500αρικο!.. δεν βάζεις ένα 500αρικο να είσαι σίγουρος...

Σε αυτήν τη λογική γιατί δεν βάζεις τυχαία πχ 5,75τμ ΥΔΚΧ (που πχ κάνουν 500 ευρώ) σε ξεχωριστό Φ.Κ. με τίτλο: Το παρόν Φ.Κ. έρχεται να αναπληρώσει το 500αρικο που δεν μου υπολογίζει το πρόγραμμα του ΤΕΕ για την διαμερισμάτωση που έχω στον 1ο όροφο!...

Γιατί, και η επιλογή της λοιπής παράβασης από έναν ΤΥΠΟΛΑΤΡΗ είναι λάθος καθώς ο νόμος, την διαμερισμάτωση την χρεώνει με τικ στο κουμπί της και όχι αλλού.

Edited by perastikos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα!

 

Πρώτη φορά στο forum, μετά από πολύ καιρό ως απλός αναγνώστης...

Στο θέμα: έχω μια περίπτωση μεταβίβασης διαμερίσματος 4ου ορ.  με παρακολούθημα αποθήκη στο υπόγειο, και αποκλ. χρήση θέσης στάθμευσης στον ακάλυπτο. Με το διαμέρισμα όλα καλά (παραδόξως οτι φαίνεται στην Ο.Α. έχει υλοποιηθεί!). Το ίδιο και με τη θέση στάθμευσης, η οποία μνημονεύεται στον τίτλο και στην σύσταση Ο.Ι.

Τα περίεργα αρχίζουν στο υπόγειο, όπου μεν υπάρχει κάτοψη με τις αποθήκες των διαμερισμάτων, όπως φαίνεται στην συνημμένη εικόνα ΟΑ.jpg post-8772-0-74096800-1391385820_thumb.jpg, αλλά η πραγματική κατάσταση είναι όπως στην εικόνα reality.jpg (χρωματισμένη η αποθήκη που ενδιαφέρει άμεσα) post-8772-0-84267300-1391385832_thumb.jpg.  Οι αποθήκες είναι προσαρτήματα χωρίς χιλιοστά, αναφέρονται στην Ο.Ι. και υπάρχει σχετική υπογεγραμμένη κάτοψη (με λανθασμένη διάταξη).  Τώρα, πέρα από τις αποθήκες και τις διαστάσεις τους, υπάρχει μια μετακίνηση του μηχανοστασίου και κάποιος χώρος υδρομέτρων που έχει "χαθεί".

Αλλαγές χρήσης δεν έχουν γίνει.  

 

Πάω για διαμερισμάτωση με συναίνεση των συνιδιοκτητών ή πρέπει να το αντιμετωπίσω διαφορετικά;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Με Ιάσονας.
Παιδιά δυαλύουμε τον κόνωπα, που το λέει οτι η διαμερισμάτωση μπορεί να πάει με αναλυτικό μαζί με άλλες παρανομίες αν δεν ξεπερνά το 15.000.

Τα 15.000.
Αντιθέτος λέει τάδε παραβάσεις της 3, τότε με αναλυτικό...
Ομοίως η διαμερισμάτωση ως 1χ500, το περιγράφει ο Ιάσονας κάλιστα, καλά πως δηλώνεται.

___________________________________________________________________________________________________

Αρτεμη σίγουρα δεν βάζεις τίποτα με αναλυτικό.....
Γνώμη μου είναι να το ψάξεις ιδιοκτησία ιδιοκτησία. Ψάξε το μαγαζί, έχει υπέρβαση δόμησης στο υπόγειο, ενδεχομένος και αλλαγή χρήσης (?).
Και έτσι καθάριζε τα ένα ένα, τα κοινόχρηστα μη σε απασχολούνε. Πρόσεξε το θέμα πότε θέλει συναινέσεις, αν έχεις συνιδιοκτήτες.

Την διαμερισμάτωση...στο υπόγειο στη συνιστώ, αν δεν μπορείς με νέα άδεια όμως (?), αν δεν έχεις δύστροπους συνιδιοκτήτες των οποίων θέλει τη συναίνεση, επίσης το ότι κάνεις μία ανά όροφο, ενώ πχ στους δύο ορόφους έχεις μία ιδιοκτησία, τι είδους διαμερισμάτωση να βάλεις όταν- βάλε μια σε ένα όροφο και πες η μεζονέτα 100μ έγινε 2χ50. Περίγραψε την κατάσταση στην τεχνική έκθεση και περίμεν...

Κοίτα λίγο το νόμο γιατί δεν θυμάμαι, διαμερισμάτωση λέει ανα όροφο? ή το ορίζει διαφορετικά?

_______________________________________________________________________________________________________

 

Σάβα βασικά ΥΔ δεν έχεις, εγώ αυτό που βλέπω είναι μια τοιχοποιία που δεν εμφανίζεται στην Ο.Α.

 

 

 

 

Βέβαια έχεις μια τροποποίηση σχεδίων ΟΑ. Τρεις αποθήκες το έχετε οπότε συζήτησε το  μαζί τους να μοιραστείτε το 500 και τα λοιπά έξοδα της τακτοποίησης.

Edited by Arche
Link to comment
Share on other sites

Arche,

 Ευχαριστω..Δεν εχω συνιδιοκτητες...Τιποτα..Ολο το κτιριο ειναι ενος και νοικιαζει τον ενα οροφο..Λεω λοιπον να κλικαρω στην καρτελα που βαζω την υπερβαση δομησης του υπογειου 1 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ και στην καρτελα που βαζω την υπερβαση δομησης των 2ορόφων να κλικαρω αλλη μια διαμερισματωση..Σωστα??

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Δεν θα σε αφήσει να κλικάρεις διαμερισμάτωση εάν έχεις και άλλες παραβάσεις. Χρέωσέ την ως μια λοιπή παράβαση αναλυτικού.

Link to comment
Share on other sites

κατα τη γνωμη σας μπορει μια διαμερισματωση και αλλες παραβασεις με αναλυτικο να πανε συνολο ως μια λοιπη πολεοδομικη παραβαση εφοσον ο προυπολογισμος αθροιζει κατω των 15.000 ευρω?

Edited by pantsel
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.