Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α23] Σταυλικές - κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (δικαιολογητικά, πρόστιμα κ.τ.λ.)


Recommended Posts

Λοιπόν, μετά από διάβασμα 15 σελίδων, θέλω να κάνω μια ανακεφαλαίωση και όπου έχω λάθος με διορθώνετε:

 

1) Βάσει Ν.4178/13, άρθρο 23 παρ.13 πλέον υπάγωνται όλες οι σταυλικές εγκαταστάσεις (*1) και συνοδά κτίρια προσωρινής διαμονής μέχρι 35τ.μ. (*2) σε δημόσιες εκτάσεις υπό νόμιμη παραχώρηση (*3) ή ιδιωτικές εκτάσεις εκμεταλλευόμενες νομίμως από κτηνοτρόφους (*4)  , οι οποίες είναι καταχωρημένες στο ΟΣΔΕ (*5) χωρίς πρόστιμο (*6).

Τα δικαιολογητικά είναι

α) Αίτηση (*7)

β) Αντίγραφο της Ενιαίας αίτησης ενίσχυσης (*8 )

γ) ΤΕ Μηχανικού (*9)

δ) Παράβολο 300€

2) Η εγκύκλιος 3/13 έδωσε σαφή διευκρίνιση σχετικά με τα 35τ.μ. ότι αφορούν τους χώρους προσωρινής διαμονής και σε >35τ.μ. γίνεται ξεχωριστό φύλλο καταγραφής και υπολογίζεται πρόστιμο κανονικά

3) Η εγκύκλιος 4/13 διευκρίνισε ότι το μέγεθος της σταυλικής εγκατάστασης που μπορεί να τακτοποιηθεί είναι άπειρο ( :)), τα είδη των εγκαταστάσεων και επεσήμανε την περίπτωση μύλου ζωοτροφών.

4) Το έγγραφο του ΥΠΕΚΑ στις 21-01-14 απλά σούμαρε τα τρία παραπάνω πράγματα. 

5) Παραμένει αδιευκρίνιστο αλλά είναι κατά την γνώμη μου σαφές ότι ΔΕΝ απαιτείται τοπογραφικό, έγκριση δασαρχείου (*3), αρχαιολογίας, χρήσεις γης, αποστάσεις από Εθνικές οδούς κλπ Αυτό είναι και το πνεύμα του νόμου άλλωστε ρε συνάδελφοι. Αν είναι να θέλει πάλι τοπογραφικά, δασαρχεία, πολεοδομίες, αμοιβές κλπ, τότε πάμε στην πρότερη κατάσταση και το κόστος εκτινάσσεται (μιλάω για την αμοιβή του μηχανικού). Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ελέγχεται μόνο οι περιπτώσεις του άρθρου 2 από εμάς. Αν είναι ασαφές αν είναι μέσα στο 50% της ζώνης απαλλοτρίωσης εθνικής οδού τότε ΔΕΝ θα το κάνουμε ή θα πάμε και θα μετρήσουμε με αντίστοιχη αύξηση της αμοιβής....

6) Δεδομένου του 5) και της άποψής μου, η αμοιβή του μηχανικού για να συγκεντρώσει τα παραπάνω στοιχεία, να κάνει μια αυτοψία ΧΩΡΙΣ να προβεί σε επιμέτρηση ή τοπογραφικό (δεν ζητείται πουθενά) και να κάνει δήλωση στο σύστημα μπορεί (και πρέπει) να είναι μικρή. Ίσως μεταξύ 300 και 500 ευρώ. 

Παρατηρήσεις:

(*1) Δεν αναγράφεται πουθενά εμβαδό, αλλά ούτε και το δηλώνουμε πουθενά όπως είπα. Ακόμα και στην Τεχνική Έκθεση, το μόνο που αναφέρεις είναι τα τ.μ. του χώρου προσωρινής διαμονής.

(*2) Είναι νομίζω σαφές μετά και τις εγκυκλίους τι περιλαμβάνεται και τι γίνεται σε >35τ.μ.

(*3) Εδώ είναι το πιο δύσκολο κομμάτι κατ' εμέ: Αυτό πρέπει να αποδεικνύεται...Και εδώ ίσως πρέπει να έχουμε το παραθυράκι που θα μας ζητήσουν δασαρχείο ή αντίστοιχο έγγραφο.

(*4) Αυτό λύνεται εύκολα με μια βεβαίωση ή το χαρτί της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης ή το μισθωτήριο κλπ (Μάλλον πρέπει να συνεργαστούμε με κάποιον γεωπόνο που έχει αναλάβει τους κτηνοτρόφους)

(*5) Του το ζητάμε και μας το φέρνει μαζί με τα στοιχεία ιδιοκτησίας και την ταυτότητά του και το ΑΦΜ του

(*6) Είναι σαφές ότι πληρώνει μόνο 300 όσα τετραγωνικά και αν έχει

(*7) Εννοείται η υποβολή στο σύστημα (φαντάζομαι...)

(*8 ) Μας το φέρνει (ως ανωτέρω)

(*9) Όπως είπα είναι πολύ απλή που περιγράφει το κτίσμα προσωρινής διαμονής και δίνει τις βασικές του διαστάσεις και το εμβαδόν καθώς και τον τρόπο κατασκευής των σταυλικών εγκαταστάσεων. Προσωπικά θα γράφω και ενδεικτικά μεγέθη.

 

Να παρακαλέσω και από εδώ όχι σχόλια off topic και γενική κουβέντα, διότι κουράζει πάρα πολύ κάποιον που διαβάζει όλο το thread από την αρχή....

Edited by Γιάννης
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 793
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η μόνη μου διαφορά είναι ότι πιστεύω ότι απαιτείται η συμμόρφωση με τις απαγορεύσεις του άρθρου 2.

(για εκείνο με τις Εθνικές οδούς).

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Συμφωνω. Μαλλον δεν το εξεφρασα σωστα... Πρεπει να το ελεγχει ο μηχανικος αλλα κατα την γνωμη μου δεν απαιτειται εγκριση απο την πολεοδομια εκτος αν υπαρχει αμφιβολια και για την ρξασφαλισση του μηχανικου και του ιδιοκτητη...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα, αν κάποιος κτηνοτρόφος κάνει χρήση του νόμου, πληρεί τις απαιτήσεις, εκτός την απόσταση και ρυθμίσει την σταυλική του εγκατάσταση μπορεί να πάρει ρεύμα, χωρίς άδεια εγκατάστασης ??? 

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ναι, αλλά ο μηχανικός και ο ιδιοκτήτης δηλώνουν υπεύθυνα ότι μπορεί να υπαχθεί και δεν υπάγεται στις εξαιρέσεις του άρθρου 2...Ποιος παίρνει την ευθύνη??

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλησπέρα, εδώ έχω κάνει εγώ ένα λάθος και συγνώμη. Όταν αναφέρω δεν πληρεί την απόσταση εννοώ από τον οικισμό για να πάρει άδεια εγκατάστασης, τις άλλες απαιτήσεις σύμφωνα με το άρθρο 2 τις πληρεί όλες. Όποτε, προχωρώ στην ρύθμιση του αυθαιρέτου και στην συνέχεια για να πάρει ρεύμα. Για να πάρει αγροτικό ρεύμα πρέπει να έχει άδεια εγκατάστασης ?? 

Link to comment
Share on other sites

Η απόσταση από οικισμό δεν είναι στο άρθρο 2. Άρα μπορεί να τακτοποιηθεί με τον 4178. Τώρα αν σε κόψει η δ/νση γεωργίας.....δεν ξέρω. Ας πει και ο συνάδελφος ssouanis την γνώμη του...

Link to comment
Share on other sites

Η πολεοδομία δεν έδινε έγκριση για εγκατάσταση στάβλου αναλόγως τα ισοδύναμα σε κάποια απόσταση από όρια οικισμού. π.χ. >50μ κλπ

Αυτό ήταν απαίτηση για την εξαίρεση από κατεδάφιση με βάση τις διατάξεις που είχαν βγει από το 2006-7. Ειλικρινά όμως τώρα δεν ξέρω τι γίνεται. Ίσως πρέπει να το κάνουμε ερώτημα....(Θα βρω πιο συγκεκριμένα τα διατάγματα για να τα έχουμε εδώ συγκεντρωμένα...)

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι τα όρια για τις αποστάσεις έχουν αλλάξει με το 4056/12 που αφορά κι μόνο τις σταβλικές εγκαταστάσεις.

Απλά θεωρώ ότι για να είμαστε καλυμμένοι καλό θα ήταν να ελέγχαμε κι αυτά.

Χωρίς τοπογραφικό βέβαια γιατί αυξάνεται κι η αμοιβή αλλά όλοι γνωρίζουμε την περιοχή μας, οπότε θα ξέρουμε χονδρικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.