Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α23] Σταυλικές - κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (δικαιολογητικά, πρόστιμα κ.τ.λ.)


Recommended Posts

στο ανω #296..."εχει διαφορες αποφασεις

 

η "22" αφορα

δωματιο σταυλιτη ισογειο 17.98 τμ

και δωματιο σταυλιτη οροφο 16,74

 

δες εκει τις λεπτομερειες...

 

και

αφου υπαρχει παραθυρο

 να το θεωρησεις σοφιτα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 793
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ο ιδιοκτητης μπορει να βαλει <φελιζολ>> στο παραθυρο αυτο , να προχωρησετε κ μεχρι την αδεια εγκαταστασης  κ μετα αν θελει μπορει να το κανει οτι νομιζει 

Link to comment
Share on other sites

με προβληματιζει το γεγονος οτι στον κτιριοδομικο στο αρθρο 8 αναφερει οτι χωροι κατω απο 2.00 μ δεν υπολογιζονται στην δομηση. και εγω εχω τετοια περιπτωση.

Link to comment
Share on other sites

σαν επικρατουσα χρηση και ειδος χρησης τι βαζετε στις σταυλικες εγκαταστασεις? ασε που δεν νομιζω οτι εχει ιδιαιτερη σημασια.. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει, μόλις βάλεις στο σχετικό πεδίο σταυλικές εγκαταστάσεις βγάζει 300 ευρώ πρόστιμο ότι και να βάλεις στα υπόλοιπα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γειά!!!

Πελάτης μου έχει 68 στρέμματα γης με ΟΣΔΕ στη νύφη του και μαντρι νομιμοποιημένο το '84 καθώς και μαντριά προς νομιμοποίηση με το 4178.

α) Χρειάζεται πράξη χαρακτηρισμού από το Δασαρχείο;πουθενά δεν το λέει αυτό ή κάνω λάθος;

β)τι να κάνω;

                   Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

δες στο ανω  #296

αποφασεις απο την υπερδιαυγεια

 

απο το 14 και μετα

 

ολες οι αποφασεις μιλουν για αγρο "ιδιοκτησιας" με βαση συμβολαια...

 

και αναφερουν  αναλυτικα ολα τα ..."προαπαιτουμενα..."

 

δεν εχει πουθενα εγγραφο Δασαρχειου

 

[και βεβαια,  μπορει  και ο μισθωτης να υποβαλλει αιτηση..]

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

δες αυτο

ΡΥΘΜΙΣΗ - ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των κτηνοτρόφων του Ν. Πιερίας σχετικά με τη δυνατότητα τακτοποίησης των σταβλικών τους εγκαταστάσεων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Πολεοδομία του Δήμου Κατερίνης και ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ν. Πιερίας προκειμένου οι αιγοπροβατοτρόφοι να ενημερωθούν για την ευκαιρία που έχουν να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητές τους με το μικρότερο δυνατό κόστος και χωρίς επιβολή προστίμου. Τους κτηνοτρόφους ενημέρωσαν ο Διευθυντής Πολεοδομίας του Δήμου Κατερίνης Σταύρος Κοκολάκης και η πολιτικός μηχανικός Βάσω Μάρκου.
 
Όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Θανάσης Λιακόπουλος, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα, αφού μέσω της ρύθμισης δίνεται η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να αποκτήσουν άδεια για τις σταβλικές εγκαταστάσεις τους. Αυτή η ρύθμιση θα τους δώσει και τη δυνατότητα να ενταχθούν αργότερα σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Μέχρι σήμερα η πλειονότητα των εγκαταστάσεων αυτών δεν έχει άδεια. Στην Πιερία σύμφωνα με ανεπίσημες εκτιμήσεις η ρύθμιση αφορά περίπου 1.000 μονάδες. Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης είναι μέχρι τις αρχές του 2015.

"Είναι μοναδική ευκαιρία για τους κτηνοτρόφους να τακτοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους, με το μικρότερο δυνατό κόστος γι’αυτούς και με πολλαπλά οφέλη για τους ίδιους και την ίδια την κοινωνία. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται σε μηχανικούς που θα τους κατευθύνουν ως προς τη διαδικασία" τόνισε ο κ. Λιακόπουλος.

Τι προβλέπει η ρύθμιση

Στη ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν οι αυθαίρετες κατασκευές των κτηνοτροφικών - σταβλικών εγκαταστάσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής, μέχρι 35 τ.μ., σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις εκμεταλλευόμενες νομίμως από κτηνοτρόφους, οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ).

Για τη ρύθμιση των παραπάνω αυθαιρέτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δεν καταβάλλεται πρόστιμο, αλλά μόνο παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 300 ευρώ.

Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την υπαγωγή είναι: 
- Αίτηση
- Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από τον μηχανικό τα σημεία των σταβλικών εγκαταστάσεων 
- Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35,00 τ.μ., καθώς και ο τρόπος κατασκευής αυτών και των σταβλικών εγκαταστάσεων 
- Το παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους τριακοσίων (300) ευρώ.

 

[καποια στιγμη θα βρω και νεωτερες..αποφασεις..]

 

edit

υπαρχει βεβαια το εγγραφο  262/21-1-2014 του ΓΓ Αλεξιαδη

 

 

Βρίσκεστε εδώ: iekemtee.gr arrow.pngΠρόσφατα Νέα arrow.pngΕπάγγελμα arrow.pngΕπαγγελματικός Οδηγός arrow.pngΚτηνοτροφικές – Σταυλικές Εγκαταστάσεις της παρ. 13 του άρθρου 23 του Ν. 4178/13

Κτηνοτροφικές – Σταυλικές Εγκαταστάσεις της παρ. 13 του άρθρου 23 του Ν. 4178/13

  • printButton.png
  • emailButton.png

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 09:15

Tags: Αυθαίρετα , Κατασκευές , Κτίρια , ΥΠΕΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Αθήνα, 21/01/14
Αρ. Πρωτ. 262
Κτηνοτροφικές–Σταυλικές Εγκαταστάσεις της παρ.13 του άρθρου 23 του Νόμου 4178/13 (ΦΕΚ 174/Α)
Με αφορμή την ενεργοποίηση της εφαρμογής του συστήματος του ΤΕΕ για τις κτηνοτροφικές-σταυλικές εγκαταστάσεις της παρ.13 του άρθρου 23 του Ν.4178/13 αναφέρουμε τα εξής:
1. Η προθεσμία για την υποβολή στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ της δήλωσης υπαγωγής για τις αυθαίρετες σταυλικές–κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και συνοδών κτιρίων, είναι κατά τις διατάξεις του Ν.4178/13 αυτή της γενικής χρονικής ισχύος του νόμου, δηλαδή μέχρι τις 6-2-2015.
2. Στη ρύθμιση αυτή δύνανται να υπαχθούν οι αυθαίρετες κατασκευές των κτηνοτροφικών-σταυλικών εγκαταστάσεων και συνοδών κτιρίων προσωρινής διαμονής σε δημόσιες υπό νόμιμη παραχώρηση ή ιδιωτικές εκτάσεις εκμεταλλευόμενες νομίμως από κτηνοτρόφους, οι οποίες είναι καταχωρημένες στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΟΣΔΕ).
3. Για τη ρύθμιση των παραπάνω αυθαιρέτων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων δεν καταβάλλεται πρόστιμο αλλά μόνο παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 300 ευρώ.
4. Τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την υπαγωγή είναι:
α) Αίτηση,
β) Αντίγραφο της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, με τα αντίστοιχα αποσπάσματα χάρτη, όπου θα αποτυπώνονται από τον μηχανικό τα σημεία των σταυλικών εγκαταστάσεων.
γ) Τεχνική έκθεση μηχανικού, όπου δηλώνεται ότι οι επιφάνειες του κτίσματος ή των κτισμάτων προσωρινής διαμονής δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 35,00 τ.μ., καθώς και ο τρόπος κατασκευής αυτών και των σταυλικών εγκαταστάσεων.
δ) Το παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ύψους τριακοσίων (300) ευρώ.
5. Με τις διατάξεις της παρ.13 του άρθρου 23 του Ν.4178/13 ρυθμίζονται όλες οι αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων για την εκτροφή και εκμετάλλευση παραγωγικών/αγροτικών ζώων ανεξαρτήτως μεγέθους (π.χ. κάλυψης, δόμησης κ.λ.π.), στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κατασκευές όπως αμελκτικά συγκροτήματα, silos, αποθήκες, κτίσματα γεωτρήσεων, εκκολαπτήρια, μύλοι ζωοτροφών που παράγουν προϊόντα για ίδια χρήση της μονάδας και όχι για πώληση κ.λ.π. Επίσης συμπεριλαμβάνεται αυθαίρετη αλλαγή χρήσης κτίσματος με βάση οικοδομική άδεια από σταυλική εγκατάσταση (π.χ. θάλαμος εκτροφής) σε αποθήκη για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μονάδας. Μύλος ζωοτροφών που παράγει προϊόντα αποκλειστικά και μόνο για την κτηνοτροφική εκμετάλλευση του ιδίου ιδιοκτήτη και όχι προς πώληση σε τρίτους και βρίσκεται σε ανεξάρτητο γήπεδο από την κτηνοτροφική εγκατάσταση, υπάγεται στην συγκεκριμένη διάταξη, αλλά με διαφορετική δήλωση. Διευκρινίζεται ότι ως συνοδά κτίρια προσωρινής διαμονής για τα οποία ισχύει ο περιορισμός των 35 τ.μ., θεωρούνται κτίρια που διαμένουν άτομα και όχι κτίρια που στεγάζουν σταυλικές εγκαταστάσεις. Σε ενοικιαζόμενες μονάδες με εγγεγραμμένη την κτηνοτροφική δραστηριότητα μπορεί να είναι εγγεγραμμένος ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής. Σε κάθε περίπτωση υποβάλλεται αντίγραφο ενιαίας αίτησης ενίσχυσης οποιουδήποτε έτους, μαζί με τα συνημμένα σε αυτή (φωτογραφίες Google Εarth, όπου έχουν σημειωθεί οι θέσεις των μονάδων).
6. Για τη διαγραφή των προστίμων ανέγερσης και διατήρησης από τις ΥΔΟΜ ακολουθείται η διαδικασία της εγκυκλίου 17/12 προσαρμοσμένη στις αντίστοιχες νέες διατάξεις (εγκύκλιος 4/13), λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι για τις συγκεκριμένες αυθαίρετες κατασκευές δεν καταβάλλεται πρόστιμο αλλά μόνο το παράβολο των 300 ευρώ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Προσθήκη

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ποιμνιοστασιο που οι εγκαταστασεις του αναπτύσσονται σε δύο όμορα και συνεχόμενα ιδιόκτητα αγροτεμάχια για

την ρύθμιση αυθαιρεσιών πχ ξύλινων υποστέγων στο ένα ,επέκταση του σταύλου στο άλλο κλπ χρειάζεται να γίνουν δύο δηλώσεις ?

και σε πιά κατηγορία βάζουμε τις σταυλικές εγκαταστάσεις.

δηλ 300+300 ?

Edited by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΑΜ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.