Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α23] Σταυλικές - κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (δικαιολογητικά, πρόστιμα κ.τ.λ.)


Recommended Posts

Δημήτρη

Μου φαίνεται παράδοξο ότι ο 4056 (βλέπε Καφ Ζ) διαχωρίζει τα αυθαίρετα ποιμ/σια σε 2 κατηγοιρίες 

και στην δεύτερη περίπτωση αναφέρεται σε αυθαιρεσίες μέχρι 28-7-11

(εκτός και αν δεν απαιτείται ειδικά για τα πρόχειρα καταλύματα σήμερα

ούτε άδεια για να τα κατασκευάσεις ούτε δήλωση ένταξης στον σημερινό Ν 4178) 

 
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ
 
1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Η νομιμοποίηση αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων
κτηνοτροφικών μονάδων διέπεται από τους όρους και τις διατάξεις:
 
1. του ν. 3399/2005 όταν έχουν ανεγερθεί πριν τις 20-03-2003. Η
διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθορίζονται με την υπ’
αρ. 244203/16-01-2006 (ΦΕΚ 75 Α΄) ΚΥΑ, όπως αυτή τροποποιήθηκε
και ισχύει και προβλέπει τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων χωρίς την
επιβολή προστίμου. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των
ενδιαφερομένων λήγει στις 30-06-2012.
 
2. του ν. 4014/2011(άρθρο 26, παρ. 2), όταν έχουν ανεγερθεί μετά τις 20-
03-2003 και μέχρι τις 28-07-2011. Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά
καθορίζοντα από το ΥΠΕΚΑ με αποφάσεις και εγκυκλίους και
προβλέπει την με ευνοϊκούς όρους νομιμοποίηση των αυθαιρέτων
(επιβολή μειωμένων προστίμων) εφόσον οι σχετικές αιτήσεις των
ενδιαφερομένων υποβληθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες μέχρι τις 30-06-
2012.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 793
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

KANA, δεν απαιτείται άδεια για κατασκευές πρόχειρες της πρώτης κατηγορίας όπως ορίζονται με το Εγκ-1464/2012 και για τους σκοπούς που ορίζει. Δηλαδή, για την εξυπηρέτηση εκτατικής μορφής κτηνοτροφίας ή μετακινούμενους κτηνοτρόφους. 

Πιθανότατα η Γεωπόνος να θεωρεί δεδομένο ότι το κτίριο που υπάρχει έγινε με τις προδιαγραφές της δεύτερης κατηγορίας και σύμφωνα με την αποφ-5888/04 όπου απαιτείται επιβλέπων μηχανικός, τυποποιημένη μελέτη από το υπουργείο και πιστοποίηση από την υπηρεσία δόμησης.

Edited by melissa
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για ποιό ερωτηματολόγιο μιλάμε?

 

Άλλο θέμα:

 

Για την νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων με το παράβολο των 300 €, στο σχετικό φύλλο καταγραφής επιλέγω τις σταυλικές εγκαταστάσεις. Τα άλλα πεδία του φύλλου καταγραφής (π.χ. υπερβαση δόμησης κλπ) τα αφήνω κενά? Επίσης στα βασικά στοιχεία, στην επικρατούσα χρήση τί βάζουμε?

 

Επισης, η λήξη ισχύος του 4178 στις 23/10 αφορά και τις σταυλικές?

 

Τέλος, τα δικαιολογητικά είναι αυτά του αρθρου 23 παρ. 13 ή βάζουμε και κάποια του άρθρου 11 ? (π.χ. εξουσιοδότηση, υπεύθυνη δήλωση κλπ.)?

Edited by msxoin
Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να συμπληρώσεις το εμβαδόν της υπέρβασης για καλύτερη εποπτεία, αλλά δεν παίζει κάποιο ρόλο  στον υπολογισμό του προστίμου.

Επικρατούσα χρήση 'Μεταποίηση πρωτογενούς τομέα'

Δεν αναφέρεται πουθενά εξαίρεση των σταυλικών.

Οπωσδήποτε εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση. Άδεια αν υπάρχει, αμοιβή μηχανικού και φωτογραφίες (δεν τις ζητάει το σύστημα αλλά καλό είνα να ανεβάσεις).

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,θέλω τα φώτα σας για μια περίπτωση μου.

Κτηνοτρόφος έχει εξ'ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαστάσεων και θέλει να τις εντάξει στο νόμο.Όλες είναι παλαιές λιθόκτιστες κατασκευές,ωστόσο σε μία εξ΄αυτών λόγω κατάρρευσης της στέγης προχώρησε σε τοποθέτηση λαμαρίνας πριν ένα χρόνο.Ποια είναι η γνώμη σας για την ορθή αντιμετώπιση? 

Link to comment
Share on other sites

Κατά την άποψή μου μπορουν να ενταχθουν ως κατηγοριας 1, ετσι όπως μας τις περιγράφεις (λιθόκτιστες, με λαμαρίνα κλπ). Βέβαια παίζουν ρόλο ύψη κλπ. Ωστόσο θα σου έλεγα να συμβουλευθεις και την δνση κτηνιατρικης της περιοχής σου.

Κατα την γνώμη μου, λόγω του ότι οι κατηγορίας 1 δεν απαιτούν οικοδομική άδεια, δεν απαιτούν και τακτοποίηση.

Από την άλλη βεβαια, στον αναθεωρημένο νόμο (http://www.minagric.gr/images/stories/docs/agrotis/kthn_egkatastaseis/fek2741_040817.pdf) αναφέρει πως

 

"Η παρούσα απόφαση εφαρμόζεται σε υφιστάμενες, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4056/2012, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με δυναμικότητα μεγαλύτερη από αυτή που καθορίζεται με τις αποφάσεις των οικείων Περιφερειαρχών για τη διατήρηση οικοσίτων ζώων, και είναι εγκατεστημένες, είτε εντός ορίων κατοικημένων περιοχών, είτε πλησίον αυτών και σε αποστάσεις μικρότερες από εκείνες που ορίζονται στους πίνακες 1 και 2 του Παραρτήματος του άρθρου 20 του ν. 4056/2012, όπως αυτές μπορούν να προσαρμοσθούν βάσει των διατάξεων των παραγράφων 3 και 7 του άρθρου 5 του ν. 4056/2012 για τη μείωση των ελαχίστων αποστάσεων"

 

Οπότε τίθεται και ζήτημα χρονολογίας, αν και πουθενά δεν δηλώνεται κάτι τέτοιο από κάποιον......................................................................

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι,θέλω τα φώτα σας για μια περίπτωση μου.

Κτηνοτρόφος έχει εξ'ολοκλήρου αυθαίρετες κατασκευές σταυλικών εγκαστάσεων και θέλει να τις εντάξει στο νόμο.Όλες είναι παλαιές λιθόκτιστες κατασκευές,ωστόσο σε μία εξ΄αυτών λόγω κατάρρευσης της στέγης προχώρησε σε τοποθέτηση λαμαρίνας πριν ένα χρόνο.Ποια είναι η γνώμη σας για την ορθή αντιμετώπιση? 

 

Επειδή θα χρειαστεί να γίνει η τακτοποίηση, το ερώτημά μου είναι αν μπορώ να προχωρήσω σε αυτήν λόγω του ότι η τοποθέτηση λαμαρίνας σε μία εκ των λοιπών αυθαίρετων κατασκευών που ανέφερα πιο πάνω έγινε πέρσι.Καθότι ο φέρων οργανισμός κατασκευάστηκε πριν το 2011 μου επιτρέπει να προχωρήσω στην υπαγωγή ανεξάρτητα που η επισκευή της στέγης έγινε μετά το 2011?

Link to comment
Share on other sites

μεταφερω το ερωτημα εδω καθως νομιζω ειναι καταλληλοτερο το θεμα..ζητω συγγνωμη απο τη διαχειρηση ...υπαρχει αυθαιρετη κτηνοτροφικη εγκατασταση απο το 1950 σε περιοχη οπου σημερα ειναι φυσικα κανονικο χωραφι....ο ιδιοκτητης θελει να εκδωσει αδεια λειτουργειας. φυσικα προυποθετει πραξη χαρακτηρισμου και τακτοποιηση αυθαιρετων... ο δασολογος (εμπλεκεται στην υποθεση) μετ απο επισκεψη στο οικειο δασαρχειο πληροφορηθηκε οτι η εν λογω εκταση στους χαρτες του 1945 φαινεται δασος. εχει ομως τη μορφη που εχει σημερα απο πολυ παλια κι επειδη και το 2007 ειχε τη σημερινη μορφη μπορει . λεει. ο ιδιοκτητης να πληρωσει καποιο αντιτιμο στο πρασινο ταμειο ωστε να καταγαφει επισημα η αλλαγη της εκτασης απο δασος που ηταν το 1945 σε αγροτικη γη που ειναι σημερα......αυτο τι σημαινει?μπορει να τακτοποιηθει κανονικα το αυαθιρετο?η θεωρειται "δασικης προελευσης'' και εξαιρειται της υπαγωγης?θεωρουμε ,ας πουμε. οτι συνεχιζιε να υπαγεται στις δαιταξεις της δασικης νομοθεσιας και αρα δεν μπορει να τακτοποιηθει?σας εχει τυχει κατι παρομοιο?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.