Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α24] Αναστολή επιβολής κυρώσεων και είσπραξης προστίμων


Recommended Posts

με τον 4178, αρθρ. 23 παρ. 9 ισχυουν  τα παρακατω,

 

9. Για τη χρήση κατοικίας κατά τον υπολογισμό της αξίας για την επιβολή οποιουδήποτε φόρου
(φόρος μεταβίβασης, κληρονομιών, ακίνητης περιουσίας, ΤΑΠ, προσδιορισμός τεκμηρίου
διαβίωσης) για όλους τους χώρους τόσο σε υπόγειες στάθμες όσο και στους εσωτερικούς εξώστες,
και τις σοφίτες, εφαρμόζεται μειωτικός συντελεστής 50%.
 

επίσης ειχαμε αντιμετωπισει παλαιοτερα το θεμα

 

http://www.michanikos.gr/topic/32456-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1/page-2

 

 

τελος, υπαρχει και αυτο...με το οποίο επιχειρειται μια "παρερμηνεια" του 4014...αλλα και σιγουρα, ως προγενεστερο του 4178 δεν εχει καμμια ισχυ...αφου ο 4178 επαναλαμβανει τα ιδια με τον 4014...

φοροι τελη 24 παρ. 8.docx

Edited by ilias
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και ένα άλλο που άλλαξαν σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές.

άρθρο 24 παρ 8:

"Για τις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης προ τις 28.7.2011, που εξαιρούνται της επιβολής κυρώσεων με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή εξαιρέθηκαν της επιβολής κυρώσεων με βάση τις διατάξεις του ν. 4014/2011 (Α΄209), δεν οφείλονται αναδρομικά βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές (ΙΚΑ κ.λπ.) και οποιοσδήποτε φόρος, καθώς και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη, όπως το τέλος ακίνητης περιουσίας, καθαριότητας, φωτισμού και δυνητικά ανταποδοτικά τέλη"

ενώ στον 4014 έλεγε, άρθρο 24 παρ 22:

"Για τις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης που εξαιρούνται της επιβολής κυρώσεων με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου δεν οφείλονται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές και οποιοσδήποτε φόρος, καθώς και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη, όπως το τέλος ακίνητης περιουσίας, καθαριότητας, φωτισμού και δυνητικά ανταποδοτικά τέληση "

 

 

Να δούμε πως θα αντιμετωπίσει και το ΙΚΑ τις άδειες νομιμοποίησης!

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 24

Αναστολή επιβολής κυρώσεων και είσπραξης προστίμων

1. Για αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις, για τις οποίες υποβλήθηκαν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος, αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, καθώς και η είσπραξη ήδη βεβαιωθέντων προστίμων από τις Δ.Ο.Υ. και το Ι.Κ.Α., μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας εξόφλησης των προστίμων (αυτό τι σημαίνει;; μήπως ότι μετά μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα;;). Επιτρέπεται η σύνδεση των κτιρίων αυτών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και η λήψη βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης, μετά την καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου, εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ανοίγω ξεχωριστή ενότητα (από αυτή του άρθρου 23 και του άρθρου 24) γιατί από ό,τι θυμάμαι το θέμα μας είχε απασχολήσει και με τον 4014/2011.

 

Ν. 4014/2011 άρθρο 24 παρ 22

Για τις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης που εξαιρούνται της επιβολής κυρώσεων με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου δεν οφείλονται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές και οποιοσδήποτε φόρος, καθώς και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη, όπως το τέλος ακίνητης περιουσίας, καθαριότητας, φωτισμού και δυνητικά ανταποδοτικά τέλη. Τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι, τέλη και πρόστιμα δεν αναζητούνται. 

 

Ν. 4178/2013 άρθρο 24 παρ 8

8. Για τις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης προ τις 28.7.2011, που εξαιρούνται της επιβολής κυρώσεων με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή εξαιρέθηκαν της επιβολής κυρώσεων με βάση τις διατάξεις του ν. 4014/2011 (Α΄209), δεν οφείλονται αναδρομικά βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές (ΙΚΑ κ.λπ.) και οποιοσδήποτε φόρος, καθώς και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη, όπως το τέλος ακίνητης περιουσίας, καθαριότητας, φωτισμού και δυνητικά ανταποδοτικά τέλη.

 

Μπορείτε να μου πείτε, τι θέλει να πει ο ποιητής?

Link to comment
Share on other sites

στο ερώτημά σου προσθέτω και αυτό

Άρθρο 24

Αναστολή επιβολής κυρώσεων και είσπραξης προστίμων

1. Για αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις, για τις οποίες υποβλήθηκαν τα δικαιολογητικά που προβλέπονται από τις διατάξεις του παρόντος, αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, καθώς και η είσπραξη ήδη βεβαιωθέντων προστίμων από τις Δ.Ο.Υ. και το Ι.Κ.Α., μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας εξόφλησης των προστίμων (σ.σ αυτό τι σημαίνει;; μήπως ότι  μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα μετά; ;). Επιτρέπεται η σύνδεση των κτιρίων αυτών με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και η λήψη βεβαίωσης χώρου κύριας χρήσης, μετά την καταβολή τουλάχιστον της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου, εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

είχε γίνει τότε ένας χαρτοπόλεμος μεταξύ ΙΚΑ και ΥΠΕΚΑ κλπ. για να καταλήξει στο ότι δεν επιβάλλονται ούτε νέες ασφαλιστικές εισφορές.

θα ακολουθήσει άλλος ένας με αποτέλεσμα

1. να διευκρινιστεί και αυτό στο τεύχος 25 των ερωταπαντήσεων (και όχι ερωτο-απαντήσεων = love-answers)

2. να μείνει ασαφές και αφού τσιμπήσει το ψάρι να έχουν την φαεινή -αφού δε βγαίνει το ταμείο- να βάλουν και υποχρέωση εισφορών (χωρίς πρόστιμο προσαύξησης αφού δεν θάναι βεβαιωμένες)

3. να προσφύγει το ΙΚΑ κατά της διάταξης αφού με τον τρόπο αυτό και σε αντίθεση με το σχετικό άρθρο προκαλείται ζημία στα δημόσια έσοδα και τον προϋπολογισμό

 

για μένα πάντως εξακολουθεί να ισχύει η διευκρίνηση που δόθηκε τελικά για τον 4014, μέχρι νεωτέρας

 

σκέτη "ποίηση" αυτή η νομοθεσία μας

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αυτό το "δεν οφείλονται αναδρομικά βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές (ΙΚΑ κ.λπ.)" το μεταφράζω ως "οφείλονται αναδρομικά μη βεβαιωμένες ασφαλιστικές εισφορές".

 

Η αντιμετώπιση των εισφορών ήταν λανθασμένη με τον 4014/2011. Ας πούμε ότι, ναι πληρώνεις ασφ. εισφορές αλλά χωρίς πρόστιμο. Να ξεμπερδεύουμε!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

άρα συμφωνούμε στο ως άνω 2.

 

και συμφωνώ και εγώ ότι η "διευκρίνηση" του 4014 ήταν ιδιαζόντως χαριστική

αλλά αν το πουν αλλιώς (ή -αν θέλεις- σωστά και καθαρά) απ' την αρχή σιγά μην πάει κανείς για δήλωση

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το θέμα των αδειών νομιμοποίησης, στον 4178/13 στο άρθρο 23 ειδικές διατάξεις, στην παράγραφο 3, αναφέρεται ότι:

Στην περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων προ τις 28-7-2011, για τις οποίες έχει εκδοθεί με βάση την κείμενη νομοθεσία προς της ισχύος του παρόντος οικοδομική άδεια νομιμοποίησης, αν καταβληθεί το παράβολο της παραγράφου 10 του άρθρου 11 και υποβληθούν στο πληροφοριακό σύστημα τα στοιχεία νομιμότητας, δεν οφείλεται άλλο πρόστιμο και εφαρμόζεται η διαδικασία διαγραφής ανείσπρακτων βεβαιωθέντων προστίμων κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου. Αυτό σημαίνει ότι στις άδειες νομιμοποίησης που εκδόθηκαν με τον 4014/11, και για τις οποίες πληρώθηκε ήδη το παράβολο, οφείλεται εκ νέου πληρωμή του; Αν μπορεί κάποιος να δώσει μια λογική εξήγηση; Ευχαριστώπολύ

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι είναι θέμα πλατφόρμας, αλλά είπανε ότι εκρεμείς υπαγωγές του 4014, δεν οφείλουν νέο παράβολο στον 4178. Θα δούμε στη συνέχεια. Υποθέτω θα μεταφερθούν οι υποθέσεις και θα πρέπει να διορθώσουμε τυχόν λάθη και αλλαγές στη μεταφορά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.