Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α25] Ενέργειες αρμοδίων υπηρεσιών


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και Καλή Χρονιά!

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Ο πελάτης έχει ένα σπίτι 120τμ (με άδεια) και άλλα 80τμ αυθαίρετα. Μπήκε στην ρύθμιση των αυθαιρέτων και πλήρωσε το πρόστιμο. Στο χαράτσι της ΔΕΗ προστέθηκαν τα τμ του αυθαιρέτου, όμως ο ίδιος δε θέλει να πάρει ρεύμα για τα 80τμ, οπότε θέλει να διαγραφούν από το χαράτσι. Αν ο χώρος των 80τμ είναι ανεξάρτητος από το υπόλοιπο σπίτι, τότε  γίνεται να ζητήσει να διαγραφούν από το χαράτσι τα τμ αυτά? Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με παρ. 5 αρθρ. 25 Ν4178 σε κτίσμα με περαιωμένη δήλωση Ν4014/11   και του 3843/10  (Η/Θ) που δεν είναι αποπερατωμένο ,απαιτείται έγκριση από την Υπηρεσία Δόμησης  για εκτέλεση εργασιών αποπεράτωσης .

 

Άν  έχει γίνει αναθεώρηση της άδειας για παράταση ισχύος επ' αόριστον  τον Αύγουστο 2011, απαιτείται πάλι έγκριση από την πολεοδομία για την αποπεράτωση?

 

Άν απαιτείται έγκριση , η αποπεράτωση της δηλωμένης αυθαίρετης επέκτασης υπερυψωμένου υπογείου θεωρείται επαύξηση του κτίσματος σε όγκο, και επομένως δεν εγκρίνεται η αποπεράτωση?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Έχω μια περίπτωση κτίσματος το οποίο κατασκευάσθηκε με οικοδομική άδεια για προσθήκη ορόφου και στέγης. Η προσθήκη του ορόφου έγινε κανονικά ενώ η στέγη κατασκευάσθηκε η μισή κατά το χρόνο ισχύος της άδειας. Είχαν γίνει κάποιες παραβάσεις όπως κλείσιμο Η/Μ, υπέρβαση ύψους και στο κτίριο και στο ύψος της στέγης με βάση την άδεια. Όλες οι παραβάσεις έχουν ενταχθεί στο 4014. Ο ιδιοκτήτης θέλει τώρα να αποπερατώσει την στέγη. Πήγε να το κάνει χωρίς άδεια αλλά τον κατήγγειλε ο γείτονας και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Το θέμα είναι ότι η υπάρχουσα στέγη έχει κατασκευασθεί με μεγαλύτερο ύψος από το προβλεπόμενο και το ίδιο θέλει να γίνει και για το κομμάτι που θέλει να κατασκευάσει τώρα ώστε να ολοκληρωθεί. Έχει προλάβει να βάλει είδη κάποια από τα ξύλα του φέροντα οργανισμού της στέγης. Αρχικά είχα σκεφτεί να ζητήσω έκδοση άδειας αποπεράτωσης αυθαιρέτου κατασκευής αλλά από το λίγο ψάξιμο έχω συμπεράνει ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να εκδοθεί. Από την άλλη το να εκδοθεί άδεια δόμησης πάλι δεν γίνεται αφού επιμένει να κατασκευάσει την στέγη με το ίδιο υπάρχον ύψος που έχει γίνει το ήδη κατασκευασμένο κομμάτι. Καμία ιδέα για την αντιμετώπιση του θέματος; Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ρε Λάζαρε

έχει υπέρβαση ύψους (καθαρά μόνο για τη στέγη)  σε ποσοστό  πάνω από 10%;;;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

   Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το εξής θέμα.

   Οικοπεδούχος εξέδωσε Ο.Α. χωρίς να εξαντλήσει τον συντ. δόμησης και κατασκεύασε κτίριο κατοικιών. Το κτίριο χωρίστηκε σε οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν υπερβάσεις δόμησης και οι οποίες μεταβιβάστηκαν σε τρίτους ιδιοκτήτες, χωρίς να έχουν τακτοποιηθεί (προ 4014). Σε περίπτωση έκδοσης Ο.Α προσθήκης καθ' ύψος για το υπόλοιπο του συντ. δόμησης, αυτή θα αφορά το υπόλοιπο του συντ. δόμησης καθεαυτό  ή θα πρέπει από το υπόλοιπο αυτό να αφαιρεθούν οι υπερβάσεις δόμησης των οριζοντίων ιδιοκτησιών; Να προσθέσω ότι για το υπόλοιπο συντ. δόμησης δεν υπάρχει κάποια σύσταση ιδιοκτησίας παρά μόνο αναφέρεται στο εργολαβικό και στον πίνακα χιλιοστών ότι θα το εκμεταλλευτεί ο οικοπεδούχος.

Link to comment
Share on other sites

   Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Ο λόγος για τον οποίο προσμετρούνται είναι επειδή το υπόλοιπο συντ. δόμησης δεν έχει συσταθεί σε ιδιοκτησία; Αν είχε συσταθεί, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 25 δεν θα προσμετρώνταν; 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σχετικά με την παρ.15 του αρθρ. 25. Μου είπαν από την πολεοδομία ότι δεν μπορεί ακόμα να γίνει χρήση της παραγράφου αυτής (δλδ να γίνει αλλαγή χρήσης επί ρυμοτομούμενου) καθότι λέει περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο. Γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.