Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Καλησπέρα,


σε οικόπεδο εντός οικισμού υπάρχει μια ισόγεια κατοικία με άδεια, με Η/Χ αυθαίρετο ο οποίος έχει τακτοποιηθεί με 4014 και τμήμα του βρίσκεται εντός Δ και ένα ανεξάρτητο γκαράζ με άδεια. Το οικόπεδο έχει υπόλοιπο κάλυψης και δόμησης. ( άσχετο αλλά θέλω να πώ οτι δεν έχει υπερβεί κάποιο επιτρεπόμενο μέγεθος πέραν του Δ ο η/χ)


Ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια αλλαγής χρήσης στο γκαράζ και να το κάνει κατοικία. Μπορεί? γιατί στην πολεοδομία ένας υπάλληλος μ είπε οτι εφόσον υπάρχει Δ δεν μπορεί να βγάλει οποιοδήποτε είδος άδειας πλέον, πέραν για συντήρηση/. αποπεράτωσης του τακτοποιημένου κτλ. 


Το να έχω υπερβεί δόμηση/κάλυψη και να μην μπορώ να βγάλω άδεια το καταλαβαίνω, αλλά η αλλαγή χρήσης στο νομίμως υφιστάμενο γιατί να μην μπορεί να βγεί?


Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γνωρίζει κανείς αν με άδεια επισκευών μπορούν να αλλάξουν οι όψεις και η εσωτερική διαρρύθμιση?

Ή μετά την υπαγωγή δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τις κατόψεις/όψεις?

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την παρ.15 του αρθρ. 25. Μου είπαν από την πολεοδομία ότι δεν μπορεί ακόμα να γίνει χρήση της παραγράφου αυτής (δλδ να γίνει αλλαγή χρήσης επί ρυμοτομούμενου) καθότι λέει περιμένουν διευκρινιστική εγκύκλιο. Γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος?

 

Βγήκε η Υπουργική Απόφαση. Ενημέρωσέ τους αν δεν το έχουν υπόψη.

 

 

Γνωρίζει κανείς αν με άδεια επισκευών μπορούν να αλλάξουν οι όψεις και η εσωτερική διαρρύθμιση?

Ή μετά την υπαγωγή δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τις κατόψεις/όψεις?

 

Μπορεί, αλλά υπό προϋποθέσεις. Π.χ. αν είσαι σε πολυκατοικία χρειάζεσαι συναίνεση απ' τους συνιδιοκτήτες για την αλλαγή όψεων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Είναι μονοκατοικία, οπότε κάνω τακτοποίηση με σχέδια υφισταμένου και βγάζω άδεια επισκευών αυθαιρέτου με νέα σχέδια. Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω στο ΦΕΚ 43Β/12 (Καθορισμός δικαιολογητικών για τη χορήγηση έγκρισης εκτέλεσης εργασιών της παρ. 17 του άρθρου 24 του ν. 4014/2011)

 
Άρθρο 1 παρ 2 :
 
Οι εργασίες εκτελούνται μετά από Έγκριση Εργασιών, που χορηγείται από την αρμόδια Πολεοδομική υπηρεσία, όπως το υπόδειγμα που συνοδεύει την παρούσα, εφ’ όσον υποβληθεί αίτηση του ιδιοκτήτη με πλήρη στοιχεία ταυτοποίησης του ιδίου και της θέσης του ακινήτου συνοδευόμενη με φάκελο που περιλαμβάνει τα εξής :
........................
β. Τα σχέδια που προβλέπονται στην παρ. 2β, του άρθρου 24, του ν. 4014/11. Σε περίπτωση περαίωσης της διαδικασίας πριν την ενεργοποίηση του πληροφοριακού συστήματος του ΤΕΕ υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού ότι τα ίδια σχέδια θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πληροφοριακό σύστημα όταν ενεργοποιηθεί.

 

Συνεπώς, δέχονται τα νέα σχέδια (με τις αλλαγές) ή καταθέτεις της υφιστάμενης κατάστασης?

Δυστυχώς στην πολεοδομία ή δεν ξέρουν ή δεν θέλουν....

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι για έγκριση εργασιών επισκευής ή αποπεράτωσης με βάση τον 4014. Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει ακόμη.

 

Στην περίπτωσή σου θα βγάλεις κανονικά άδεια δόμησης με βάση τον 4030, εφόσον έχεις και αλλαγή όψεων και εργασίες διαρρύθμισης (θα πρέπει να δείξεις τα νέα σχέδια με βάση τα οποία θα γίνουν οι εργασίες).

Αν δεν είχες την αλλαγή στις όψεις, θα μπορούσες να βγάλεις έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, εφόσον δεν θίγεται ο φέρων οργανισμός.

 

Μέσα στο φάκελο θα έχεις και το έντυπο της ρύθμισης (θα πρέπει να έχει πληρωθεί το 30% του προστίμου) και τα σχέδια του 4178 που θα δείχνουν την υφιστάμενη κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.