Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α30] Παλιές δηλώσεις (Ν. 3843/10 & Ν. 4014/11) και Ν. 4178/13


Recommended Posts

γιατι νεα σχεδια?

νεο προστιμο και 15ευρω του τεε ποιος πληρωνει ειναι το θεμα

Ακριβώς για αυτό θα έπρεπε να υπάρχει για όλους, άσχετα από την φάση της ένταξης στον 4014, να υπαχθούν ή οχι στον νέο νόμο. Δεν μπορούν να υποχρεώσουν κάποιον να ενταχθεί, γιατί αυτό κάνουν. 

Link to comment
Share on other sites

 

Γιατί να αναγκασθώ ? Θα πρέπει να υπάρχει επιλογή ότι τα αρχεία προέρχονται από δήλωση του 4014. Ποιός πληρώνει για νέα σχέδια ?

 

Θα είναι τα ίδια σχέδια απλώς οι σημειώσεις που έχεις κάνει θ' αλλάξουν και θ' ακολουθούν τις προδιαγραφές του 4178 κι επίσης θα πρέπει ν' αναφέρεται πάνω τους ο "μοναδικός αριθμός" του ακινήτου και ο αριθμός της δήλωσης 4178.

Δηλαδή, ξανά μανά σκαρίσματα (κόστος) και ξανά μανά ανέβασμα αυτών και ακύρωση των προηγούμενων.

Φοβάμαι ότι, ακριβώς το ίδιο θα γίνει και με τα υπόλοιπα έγγραφα κ.λπ.

 

 

Και για να μην ξεχνιόμαστε ή να μας κοροϊδεύουν κι εμείς να το ...καταπίνουμε, παραθέτω ένα απόσπασμα του 4178 που αφορά κυρίως σε περαιωμένους φακέλλους 3843 και οριστικοποιημένες δηλώσεις 4014:

 

"......γ. Αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις για τις οποίες έχει περατωθεί η διαδικασία διατήρησης κατά τις διατάξεις του ν. 3775/2009 (Α΄ 122) ή του ν. 3843/2010 (Α΄ 62) ή του ν. 4014/2011 (Α΄ 209) με την επιφύλαξη των οριζομένων στην περίπτωση αα΄, εξαιρούνται οριστικά της κατεδάφισης μετά τη συμπλήρωση της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις διατάξεις του ν. 3843/2010 (Α΄ 62)....".

 

Δηλαδή, αν έχουμε ανεβάσει όλα τα απαραίτητα σχέδια κ.λπ. στις οριστικοποιημένες δηλώσεις του 4014 δεν πρόκειται να εξαναγκάσουν στο οτιδήποτε. Τελειώσαμε και πάμε για την ηλεκτρονική ταυτότητα! Μέχρι τότε να μην θελήσει ουδείς από αυτούς τους ιδιοκτήτες να εγγράψει εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητό του!

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα

 

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν για τους ημιυπαίθριους που περαιώθηκαν με τον 3843 χρειάζεται να τους ξαναδηλώσουμε με τον 4178 η απλά θα πρέπει να τους δηλώσουμε στη Ταυτότητα Κτιρίου και τέλος?

Αν πρέπει να τους δηλώσουμε πως γίνεται αυτό? Υπάρχει κάπου που να συμψηφίζονται τα πρόστιμα που έχουν ήδη πληρωθεί?

 

Επίσης τι γίνεται με τον 4014? έχω μια περαιωμένη υπόθεση σε κτίριο κοινωφελούς χρήσης που τότε όταν ρώτησα ένα συνάδελφο μηχανικό μου είπε ότι δεν χρειαζόταν στατική επάρκεια, μόνο δελτίο σεισμικής τρωτ. Τώρα πρέπει να το ξαναεισάγω στο σύστημα επειδή από ότι κατάλαβα αυτά τα κτίρια θέλουν πάλι από την αρχή στατική μελέτη?

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Τελικά ρε παιδιά τι ειναι πιο ισχυρό το ΦΕΚ το κ...κράτους που λέει αλλα για τις δηλώσεις του 4014 ή η κ...υπουργικη απόφαση του μ...λακα του Καλαφατη. ?

 

Το ίδιο πρόβλημα ίσχυε και με τον 4014 άλλα το ΦΕΚ αλλα το υπουργείο εργασίας για τις περιπτώσεις του ΙΚΑ .

Ε ρε γλέντια

Link to comment
Share on other sites

Στην χθεσινή ενημέρωση της ΕΛΕΜ ειπώθηκε ότι ΟΛΕΣ οι υπαγωγές θα περάσουν στον νέο νόμο. ΟΛΕΣ.


Αυτό γιατί το ΥΠΕΚΑ θεωρεί ότι μετά τη δημοσίευση του 4178 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ο 4014.


Και επειδή το ΥΠΕΚΑ φοβάται ότι ΟΛΟΣ ο 4014 θα βγει αντισυνταγματικός θα περάσουν ΟΛΕΣ οι υπάγωγές (ανεξαρτήτου φάσης που βρίσκονται) στον νεο νόμο για να καλυφθούν (διασφαλισθούν)  ---λενε---- οι πολίτες. 


Δες εδώ http://www.ustream.t...corded/38974247 στην χθεσινή παρουσίαση από το 00:37:00 και θα καταλάβεις.

Link to comment
Share on other sites

Λένε για μια ακόμα φορά μπούρδες!!!!!!


Ο 4178 είναι σαφέστατος!!!! Οι ολοκληρωμένες του 4014 παίρνουν εξαίρεση από κατεδάφιση με την απόκτηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας (πλην των περιπτώσεων της κατηγορίας 5, οι οποίες προφανώς θ' αγοράσουν συντελεστή δόμησης αν το επιθυμούν).


Προσοχή όμως διότι "ολοκληρωμένες υπαγωγές" σημαίνει τα πάντα έτοιμα - καμία απολύτως αλλαγή! Θα κλειδώσουν θεωρητικά τα πάντα τέλος του τρέχοντος μήνα.


Οι παπαριές που λένε είναι για να εισπράξουν το ανταποδοτικό τέλος και από αυτές!!! Και δεν πρόκειται να συμβεί αυτό!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κανονικότατα!!!!

 

Μια σημείωση μόνον:

Αν οι πληρωμές έχουν γίνει μέσω web banking τότε οι πολεοδομίες ζητούν έγγραφη βεβαίωση από τις αντίστοιχες τράπεζες ότι, όντως έχουν εξοφληθεί, διότι λέει σταμάτησε η συνεργασία τους μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και δεν μπορούν να το βλέπουν on line (χαχαχαχαχαχαχαχαχα)!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.