Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Καλημέρα, θα ήθελα να σας κάνω τις εξής ερωτήσεις:

 
1) ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ Ν4178/13
Στο Ν. 4014 είχα δηλώσει ένα αυθαίρετο πατάρι ως Υ.Δ.Β.Χ. και μία αυθαίρετη τουαλέτα σε υπόγειο βοηθ. χώρο επίσης ως Υ.Δ.Β.Χ. με παλαιότητα προ 2003. Τώρα στη μεταφορά στο Ν.4178 θέλω να αλλάξω το συντελεστή παλαιότητας (διότι δεν έχω δημόσια έγγραφα) κάτι που δεν απαιτεί καταβολή επιπλέον ποσού παρότι αυξάνεται το πρόστιμο. Ταυτόχρονα όμως θέλω να αφαιρέσω τα τετραγωνικά της τουαλέτας και να μην τη συμπεριλάβω καθόλου στο νόμο (διότι αποτελεί διαφορετική διαρρύθμιση αυτοτελούς ιδιοκτησίας χωρίς να μετράει στη δόμηση). Αν το κάνω αυτό όμως τότε αναγκαστικά αναπροσαρμόζεται το πρόστιμο και πρέπει να πληρωθεί εξτρά ποσό. Αν τα αφήσω όλα τα τετραγωνικά ως έχουν μαζί και της τουαλέτας δεν πληρώνει ο πελάτης μου τίποτα αλλά ίσως είναι λάθος ο υπολογισμός του προστίμου. Τι προτείνετε να κάνω?
 
2) ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΚΤΙΣΜΑ<50τ.μ. κ' ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ
Σε μη οριοθετημένο οικισμό πελάτης μου έχει ένα πέτρινο κτίσμα (πράγμα που αποδεικνύεται από την κατασκευή του και από αεροφωτογραφία του 1960...). Δίπλα σε αυτό και σε απόσταση 1μ έχει κατασκευάσει άλλο ένα κτίσμα<50τ.μ. το 1990. Όλα (παλιό και νέο) εξωτερικά μοιάζουν πολύ διότι έχουν ίδιο ύψος και σκεπή από λαμαρίνα.
   (α) Δεν υπάρχουν αεροφωτογραφίες που να αποδεικνύουν την παλαιότητα του και προσπαθώ να βγάλω άκρη από τη ΔΕΗ. Αν δε βρω κάτι ούτε από εκεί, τι παλαιότητα βάζω?
   (β) Μπορώ να θεωρήσω το νεότερο κτίσμα σαν ισόγειο βοηθητικό χώρο που παίρνει μειωτικό συντελεστή?
   (γ) Αν ναι υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς το ύψος ? Μήπως ως προς το τι έχουν φτιάξει μέσα? Ένα τμήμα είναι αποθήκη και το άλλο τουαλέτα.
 
Μόλις μίλησα με το HELPDESK και μου είπαν τα εξής:
1) Να μην αλλάξω τίποτα παρά μόνο το συντελεστη παλαιότητας, διότι μπορώ να δικαιολογήσω τη τουαλέτα και με τετραγωνικά.
2) (α) Ως προς την παλαιότητα να δω αν μπορώ να την δικαιολογήσω μέσω Ε9.
     (β) Ναι να το θεωρήσω ισόγειο βοηθητικό χώρο.
    (γ) Δεν έχει κάποιο περιορισμό. Θεωρητικά και η τουαλέτα είναι βοηθητικός βάσει κτιριοδομικού οπότε το παίρνω όλο με μειωτικό συντελεστη.
Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

θα ήθελα τη γνώμη σας για το πως υπολογίζω την εξής αυθαιρεσία: σε υφιστάμενο κτίριο με οικ.άδεια του '81 έχει διανοιχθεί παράθυρο σε τμήμα του κτιρίου που εφάπτεται με το πλάγιο όριο του οικοπέδου. Στο κτίριο δεν υπάρχει κανενός άλλου είδους αυθαιρεσία πέραν μιας αλλαγής χρήσης του ισογείου γκαραζ σε κατάστημα. ΤΗν παράβαση του παραθύρου πως θα την υπολογίσω και σε τι κατηγορία θα την εντάξω?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

1)Για εύρεση κατηγορίας μετράμε και τα στέγαστρα, αποθήκες (κατηγ.3) γενικότερα ότι μετράει στο συντελεστή δόμησης κατα ΝΟΚ ασχέτως αν έχουμε κάνει τον υπολογισμό με αναλυτικό και τα δείχνουμε στο διάγραμμα κάλυψης;

2) Για υπολογισμό προστίμου δεν τα λαμβάνουμε υπόψιν (στέγαστρα κτλ);

Link to comment
Share on other sites

Εάν κάτι δεν υπάρχει στον πίνακα με τις τιμές, μπορούμε να θεωρήσουμε μια τιμή αγοράς κατ'αποκοπή με αποδεικτικό το τιμολόγιο (εάν υπάρχει).

Link to comment
Share on other sites

Σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο η άδεια οικοδομής περιγράφει 287 βιοτεχνικό χώρο και 287 αποθήκη ορόφου, όλα έχουν προσμετρήσει στο Σ.Δ..

Στην πραγματικότητα έχουμε 287 μέτρα κατάστημα και 287 στον όροφο κατοικία. 

 

Με λίγα λόγια αλλαγής χρήσης από κύρια σε κύρια στο ισόγειο και από βοηθητική (προσμετρημένη στο Σ.Δ.) σε κύρια στον όροφο.  

 

Για χρήση κατοικίας η επιτρεπόμενη δόμηση είναι 200 τ.μ..

 

Με αναλυτικό τα 200 και με Υ.Δ. τα 374;;;  :shock:

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.