Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπολογισμός προστίμων (γενικά)


Recommended Posts

Μάλιστα, άρα ισχύουν τα γνωστά ΥΔΚΧ και ΥΥ.

Για κατ. 3 έχεις δίκιο είναι 15τμ το όριο αλλά και πάλι δεν φτάνει, η περίπτωση που μου έτυχε είναι 25τμ.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα ,

ερώτηση

ισόγεια κατοικία εντος οικισμού με ειδικούς όρους δομησης (ξύλινα κουφώματα, μεγιστη κλίση στεγης 22%) χτίστηκε με άδεια του 2008.

στον τελικό έλεγχο για ρευματοδότηση ζητησαν απο τον ιδιοκτητη ενημέρωση για τις όψεις( άλλαξαν διαστασεις οι μπαλκονοπορτες ) και για την διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Αδιάφορες αλλαγές και οι δύο , εγινε εύκολη ενημέρωση .

Όμως το ύψος της στέγης απο 1,10 μ. ( 22% κλίση γαρ) έγινε 1,50 μ. και τα κουφώματα είναι απο συνθετικό υλικό και όχι ξύλινα ( σε καφέ χρώμα να σημειώσω εγώ) . Α επίσης η καμινάδα δεν είναι ¨κόλουρος κώνος με τριγωνική επικάλυψη" .... 

Άντε την στέγη να την τακτοποιησω με Υπέρβαση ύψους χωρίς υπέρβαση δόμησης

Την παραβίαση των ειδικών όρων δόμησης την τακτοποιώ με αναλυτικό προυπολογισμό  ( αναλυτικός προυπολογιμός για κατασκευή συνθετικών κουφωμάτων και καμινάδας)  διότι είναι αυθαιρεσία που δεν αντιστοιχεί σε τ.μ. , επίσης στο πνεύμα της κατηγορίας 3 του άρθρου 9 περιέχονται ένα σωρό παρόμοιες περιπτώσεις , και παραβιασεις του κτιριοδομικού κανονισμού, και ότι δεν περιέχεται παέι σε αναλυτικό .  ποια η γνώμη σας ;

Link to comment
Share on other sites

Ο οικισμός είναι παραδοσιακός?

Αν ναι, τότε θα δεις το άρθρο 13 του νόμου, που κάνει λόγο για εκείνη την επιτροπή, η οποία δέχεται ή απορρίπτει την αίτηση (δήλωση) με βάση την αισθητική ένταξη του κτιρίου και επιβάλλει την εκτέλεση εργασιών για προσαρμογή στους μορφολογικούς όρους και περιορισμούς του οικισμού.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν βρίσκεσαι σε παραδοσιακό οικισμό.. όπως αναφέρει και ο Παύλος 

τότε με αναλυτικό και κατηγ 4 την υπέρβαση στέγης 

Για τα άλλα δεν αναφέρει ο νόμος κάτι γιατί την τυχόν αλλαγή υλικών-αποχρώσεων όψεων  ή  αρχιτ μορφής

(π.χ λόγω μη κατασκευής αρχιτ στοιχείων) λόγω εγκεκριμένης μελέτης από ΕΠΑΕ

 

Αλλά αν τυχόν σε έχουν επιβάλλει πρόστιμα και θέλεις να τα διαγράψεις

καλά είναι στο ίδιο φύλλο καταγραφής να τα περιγράψεις όλα μαζί (κλίση στέγης-κουφώματα-καμινάδα) και

στην τεχνική περιγραφή (στο PDF) να περιγράψεις το εμβαδό της στέγης

 

Όλα αυτά με δεδομένο ότι η Υ.ΔΟΜ ελέγχει τις δηλώσεις 4178

1. κατά την περιγραφή στο κάθε φύλλο καταγραφής

2.εμβαδό (σε σχέση με αυτό των υποβαλλόμενων σχεδίων)

3. τη χρήση ήτοι κατοικία-υπηρεσίες-τουρισμός βιοτεχνίες -πρωτογ τομέας και

4. τέλος αν απαγορεύεται η ένταξη στον 4178 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι παραδοσιακος οικισμος. Το προβλημα ειναι οτι θελω να κλεισω την ενημερωση της αδειας ως προς την αλλαγη των οψεων κ του περιβαλλοντα χωρου και εχουν κολλησει στην καμιναδα κ στα κουφωματα που δεν ειναι ξυλινα. Εντωμεταξυ ρωτησα τους υπαλληλους που κανουν την αυτοψια για την τελικη ηλεκτροδοτηση κ δεν εχουν προβλημα ουτε με τα παραθυρα ουτε με την τακτποιηση της στεγης . Τους ειπα αναθεωρηστε μου τον περιβαλλοντα χωρο κ τις διαστασεις των ανοιγματων κ αφηστε τα αλλα για τον ελεγχο της αυτοψιας.

 

ΕΠΑΕ δεν χρειαζεται.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ρωτάς για ΕΠΑΕ?

Μήπως επειδή η αρχική μελέτη  εγκρίθηκε από ΕΠΑΕ?

 

Αν πράγματι εγκρίθηκε από ΕΠΑΕ τότε δεν μπορείς να κάνεις ενημέρωση

στα σημεία της που αναφέρεσαι.

 

Θα πρέπει να δηλώσεις τις αυθαιρεσίες αν είναι προ τις 27-8-11

και μετά να ζητήσεις την ηλεκτ/ση 

Link to comment
Share on other sites

Έχω την περίπτωση ρύθμισης αυθαίρετων κατασκευών που μετά τον έλεγχο προκύπτει συνδυασμός Κατηγορίας 5 με Κατηγορία  3 ( περίπτωση ιγ αποθήκη 14 τ.μ. και ύψους 2,20 τ.μ.). Μετά τις διευκρινήσεις της εγκυκλίου 4 ..  εδάφιο 16

« Για τον υπολογισµό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι ….. που προσαυξάνουν του συντελεστή δόµησης του ακινήτου»   

είναι σαφές ότι τα 14 τ.μ της θα υπολογιστούν για τον υπολογισμό της Κατηγορίας της αυθαιρεσίας. Η απορία μου είναι αν πρέπει να συνυπολογιστούν στην συνολική υπέρβαση δόμησης  για το υπολογισμό του προστίμου για την εύρεση του ποσοστού < 50% .

Η εγκύκλιος 4 στο 34 αναφέρει ότι ομαδοποιούνται….

«Οι αυθαιρεσίες της ίδιας ή αυτής κατηγορίας που αναφέρονται στην παρούσα παράγραφο δεν παραπέµπουν στις Κατηγορίες του άρθρου 9 του ν. 4178/13, αλλά στις αυθαιρεσίες µε τα ίδια χαρακτηριστικά, π.χ. που έχουν ίδιους συντελεστές τετραγωνιδίων ή αναφέρονται ρητά στην Κατηγορία 3 ή στην παρ. 5α του άρθρου 18 του νόµου.» 

 

Ποια η γνώμη σας;  Αυτά τα 14 τ.μ. με πετάνε σε συντελεστή >50%... για αυτό και ο προβληματισμός…..

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι. Θα ήθελα τη γνώμη σας για μία τακτοποίηση που ασχολούμαι και έχω προβληματιστεί. Διώροφο κτίριο έγινε λίγο μικρότερο στη μία διάσταση (5,6 αντί 6,0μ) και μετακινήθηκε περίπου 0,50 μ ως προς τη θέση του στο διάγραμμα κάλυψης (άδεια του ‘08). Στην ισόγεια μόνο στάθμη, πέρα από τον κύριο κτιριακό όγκο -όπως αυτός ορίζεται από τον φέροντα οργανισμό (5,60 Χ 5,50) - υπάρχουν ορισμένοι χώροι που αποτελούν συνέχεια της κάτοψης  (εσωτερική και λειτουργική σύνδεση) και είναι εν μέρει εξαρτώμενοι στατικά (από τον τρόπο κατασκευής φαίνεται ότι έγιναν ταυτόχρονα κατά την κατασκευή της τοιχοποιίας και είναι με φέρουσα τοιχοποιία). Ουσιαστικά δηλαδή το περίγραμμα του ισογείου έχει γίνει διαφορετικό με την ‘ προσθήκη’ αυτών των χώρων. Επίσης υπάρχει και τρίτος χώρος που υπάρχει σε επαφή με το κτίριο και έχει εν μέρει στατική εξάρτηση. Ο προβληματισμός μου αφορά το πώς είναι καλύτερο να ρυθμιστούν τα τμήματα αυτών των χώρων που είναι εντός του περιγράμματος της αδείας:

1) Με αναλυτικό προϋπολογισμό των εργασιών για την κατασκευή τους, ταυτόχρονα με άλλες παραβάσεις στο ακίνητο που εντάσσονται με αναλυτικό;

2) Με χρέωση επιφανειών με υπέρβαση δόμησης αλλά χωρίς υπέρβαση κάλυψης επειδή είναι εντός περιγράμματος κάλυψης αδείας;

3) Με κάποιο άλλο τρόπο ενδεχομένως ;

Σημειώνω ότι ο γενικός τρόπος που σκέφτομαι να  ακολουθήσω για την ρύθμιση όσο αφορά την μετακίνηση και την αλλαγή διαστάσεων του κτιρίου είναι να τοποθετήσω το υφιστάμενο περίγραμμα και θέση πάνω στο Δ.Κ. της αδείας και ότι είναι εκτός περιγράμματος με ΥΔ και ΥΚ.  Άλλες διαφοροποιήσεις εντός περιγράμματος με αναλυτικό κτλ.

skarifima_1.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

σε οικοπεδο σε χωριο < 2000κατ  : υπαρχει  οικοδομη-κατοικια  αδεια στα μεσα του 60  απο την αστυνομια  και ισογεια αποθηκη  με  < κανονικη >  αδεια  το 80  .

1)2 δηλωσεις ?-η μια δηλωση και στα φκ τις σχετικες παλαιοτητες?

Στο ε9 δηλωνει 2 κατοικιες  στο ιδιο οικοπεδο -1 ιδιοκτησια στο συνολικο  οικοπεδο

2)μπορουμε να παμε με κυρια και μοναδικη ??

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

σε οικοπεδο σε χωριο < 2000κατ  : υπαρχει  οικοδομη-κατοικια  αδεια στα μεσα του 60  απο την αστυνομια  και ισογεια αποθηκη  με  < κανονικη >  αδεια  το 80  .υπαρχουν αυθαιρεσιες 

1)2 δηλωσεις ?-η μια δηλωση και στα φκ τις σχετικες παλαιοτητες?

Στο ε9 δηλωνει 2 κατοικιες  στο ιδιο οικοπεδο -1 ιδιοκτησια στο συνολικο  οικοπεδο

2)μπορουμε να παμε με κυρια και μοναδικη ??

Συναδελφοι παρακαλω θερμα για καποια γνωμη 

Edited by KOKARADI
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.