Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλημέρα ..

 

αυθαιρεσία 1 :αλλαγή χρήσης με αρθρ 18 παρ 5β

αυθαιρεσία 2 : Αλλαγή σχήματος εξωτερικής σκάλας (από ευθεία που είναι στην άδεια στην πραγματικοτητα  κάνει μια στροφή στα τελευταία τρία σκαλοπάτια)

αυθαιρεσία 3: μετατόπιση ορισμένων ανοιγμάτων και προσθήκη κάποιων άλλων 

αυθαιρεσία 4: Μηδαμινή αλλαγή διαστάσεων εξωτερικών εξωστών 

 

Η ερώτηση είναι η εξής

 

η πρωτη αυθαιρεσια καλυπτεται με λοιπη παραβαση και αναλυτικο

οι υπολοιπες πανε και αυτες το ιδιο η κανουμε χρηση της κατηγοριας 3 ????

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

σούπερ....να το πω στους πελάτες που βιάζονται (ψάχνουν σπίτι 3 χρόνια και μόλις βρήκαν τέλειωσε ο 4014...χοχο) να κάνουμε κέφι....

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους.

Ερώτηση: είναι υποχρεωτικό να δηλώσω πάλι περαιωμένη δήλωση με το 4014 (με εφάπαξ πληρωμή προστίμου) με τον 4178 αν δεν χρειάζεται τώρα το χαρτί ο ιδιοκτήτης? Δηλαδή δεν επείγεται τώρα να κάνει μεταβίβαση ή οτιδήποτε. 

Δηλαδή εφόσον ο 4014 κρίθηκε αντισυνταγματικός πρέπει όλες μα όλες οι δηλώσεις να μεταφερθούν στο καινούριο σύστημα ακόμα και αν δεν τις χρειάζεται άμεσα ο ιδιοκτήτης??

και κάτι ακόμα..

σε μια δήλωση στον 4014, το ακίνητο είχε δηλωθεί ως β' κατοικία και τα πρόστιμα είχαν υπολογιστεί έτσι.

Τώρα με παίρνει και μου λέει ότι το δήλωσαν στο Ε9 σαν α' κατοικία και αν μπορώ να το αλλάξω..τί κάνω σε αυτήν την περίπτωση? 

Link to comment
Share on other sites

περιμένεις αρχές ΟΚΤ 2013

ενεργοποιείται η "μεταφορά"

και μπορείς όχι ότι είναι υποχρεωτικό για σένα !!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους, για τα αδόμητα γεωτεμάχια πρέπει να επιλεχθεί κάποια κατηγορία αυθαιρεσίας;;; Τυπώνω προσωρινή δήλωση χωρίς επιλογή κατηγορίας και το πεδίο είναι πράσινο...

Link to comment
Share on other sites

ΕΡΩΤΗΣΗ!

 

Έχω ένα χώρο 600τμ που λειτουργεί σαν εργαστήριο/έκθεση, εκτός σχεδίου, υπήρχε σαν αποθήκη ο χώρος αλλά χωρίς άδεια, πριν το 83 που αποδεικνύεται αλλά έγιναν αλλαγές πάνω του.

Συμφέρει να γίνει τακτοποίηση ως 600τμ βοηθητικοί χώροι?

Ο νόμος θα δίνει το δικαίωμα ύστερα να χρησιμοποιηθεί ως έχει σαν εργαστήριο ή να νοικιαστεί σαν γραφείο ή χώρο μη υγειονομικού ενδιαφέροντος?

Το πρόστιμο για 600τμ βοηθητικούς είναι 8200 για 600τμ κύριους 16500.. 

Είμαι μηχανικός, κατοικώ εξωτερικό και προσπαθώ να αντιληφθώ μελλοντικά αν θα δίνεται η δυνατότητα να γίνει αλλαγή από βοηθητικοί σε κύριοι και με τι πρόστιμο?

Τώρα με συμφέρει να δώσω τα λίγα αλλά μήπως θα μου δέσει τα χέρια αύριο?

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για το εξής θέμα.

Υπάρχουν παραβάσεις σε βιομηχανικό κτίριο ταυτόχρονα στο ίδιο οικόπεδο υπάρχουν μικρά βοηθητικά κτίσματα με χρήση αποθήκης και γραφείου. 

Τα μικρότερα κτίρια θα μπούν και αυτά στη κατηγορία 3γ ? 

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Δημήτρη πρωτίστως δε μιλάμε για κλειστό εξώστη αλλά για ανοικτό.
Αν φαίνεται σε μια κάτοψη 1,5 m  και έχει γίνει 2,5 m σαφώς και η υπέρβαση είναι αυθαίρετη και η πράξη επισύρει τις κυρώσεις της παρ. 1γ του άρθρου 26, είναι όμως ικανή για να επηρεάσει την δυνατότητα μεταβίβασης του ακινήτου;
Το υπουργείο με σχετική οδηγία (Ε/Α ΣΤ7) αναφέρει πως τα καθ’ υπέρβαση τμήματα εξωστών δεν λογίζονται ως υπέρβαση δόμησης κατά τον υπολογισμό του προστίμου ενώ στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια στο ακίνητο τα τμήματα αυτών που συμφωνούν με τις διατάξεις δεν θεωρούνται αυθαίρετα.

Βέβαια άλλο ο τρόπος υπολογισμού του προστίμου και άλλο η νομιμότητα κατά τους οικοδομικούς κανονισμούς.

 

Προσωπικά νομίζω πως καταλήγω περισσότερο προς την ότι πρέπει να γίνει ο έλεγχος εξωστών στην περίπτωση νομίμως υφιστάμενων οικοδομών σε αυτοτελή ακίνητα.

 

Ας έρθουμε στην περίπτωση ακινήτου που γίνεται ρύθμιση και μεταξύ άλλων έχει τοποθετηθεί στη στέγη ένας ηλιακός θερμοσίφωνας χωρίς άδεια ο οποίος δε ρυθμίζεται (χάριν οικονομίας κατά 4014).
Η βεβαίωση νομιμότητας είναι νόμιμη;

Υπόψη πως η διάταξη της παρ. 1 iii του άρθρου 3 αναφέρει πως όλες οι αυθαίρετες κατασκευές πρέπει να έχουν ρυθμιστεί γενικότερα (ασχέτως με το αν υπάρχει ή όχι υπέρβαση δόμησης) και κατασκευή κατά τον Ν.Ο.Κ. είναι κάθε ασφαλές τεχνικό έργο.

Σ’ αυτή την περίπτωση κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχει ρυθμιστεί κάθε τετραγωνικό εκατοστό εξώστη για να θεωρείται νόμιμη η βεβαίωση.

  

Ιδιοκτησιακά:

Κατά τις διατάξεις του Ο.Ν. 3741 (Άρθρο 2) αδιαίρετη είναι η ιδιοκτησία επί θεμελίων πρωτότοιχων, στέγης κ.τ.λ.. Κατά τον ίδιο τρόπο με τη θεμελίωση αδιαίρετη είναι και η ιδιοκτησία επί του φέροντα οργανισμού τουτέστιν ο εξώστης δεν είναι ταγμένος σε συγκυριότητα μόνο στην περίπτωση που δεν ενέχονται στην όλη ευστάθεια της οικοδομής.
Πάμε στο έδαφος τώρα και ας πούμε ότι δεχόμαστε την κυριότητα (χωρίς νόμιμο τίτλο) επί του νόμιμου και εμφαινόμενου κατά τη συστατική πράξη εξώστη μήκους 1,5 μέτρου. Προφανώς σε όλο τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου υπάρχει συγκυριότητα καθώς και στον υπερκείμενο αυτού αέρα τουτέστιν το καθ’ υπέρβαση τμήμα του 1 μέτρου ευρίσκεται σε περιοχή ταγμένη στην κοινή χρήση (και έχεις δικαίωμα να πιεις καφέ (αν βρεις τρόπο να ανέβεις).

Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

φίλε ζερμαν

 

δες αυτο απο τον Καρατσολη

 

και με αναφορα στο θεμα της επεκτασης εξωστη...

 

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CDwQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.teetrip.tee.gr%2FParadSinid_Karats.ppt&ei=Um0pUqW8Bquw7QbW0oGgDg&usg=AFQjCNEuTzczdRO_RsapSUpcNf7gDcmFHA&bvm=bv.51773540,d.ZGU

 

φυσικα,

η συζητηση...συνεχιζεται

 

συμπληρωματικα

 

ας δουμε ...   στον 4178 την κατηγορια 3 για τους εξωστες,

 

και το αρθρο 11 /1/δi

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.