Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλύτερα να μην τα περάσεις γιατί θεωρώ ότι ο 3843 είναι πιο ισχυρός νόμος από τους υπόλοιπους (4014-4178) , μόνο για οικονομικούς λόγους θα πρότεινα να τα περάσεις (θα αφαιρεθούν ως πληρωμένα πρόστιμα παλαιότερων)..

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επομένως, περαιωμένες δηλώσεις με 3843 ΑΝ μας συμφέρει οικονομικά, δηλαδή μικρότερο πρόστημο με 4178, ξαναπερνάμε τα όποια τετραγωνικά ξανά ως αυθαίρετα και έπειτα αφαιρούμε τα πληρωμένα?

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια περιπτωση μονορόφου ημιτελους κατοικίας Β' ορόφου που εχει αδεια αοριστου χρονου και βρισκεται στο σταδιο των δαπέδων.Εχει α)μια μικρη υπέρβαση του ιδεατου στερεου και β)εχει παρει 3,60 τ.μ. που ειναι το μηχανοστασιο του ανελκυστήρα και το εχει κανει W.C. του διαμερίσματός του
γ) το υπολοιπο του μηχανοστασιου που ήταν φρεαρ του ανελκυστήρα το εχει κανει σταση β' ορόφου(στην περιοχη απαγορευεται απο του ορους δόμησης να βγαλεις οτιδήποτε στην ταράτσα και στην αδεια του β' ορόφου δεν υπαρχει στάση ανελκυστήρα αλλα μονο μηχανοστασιο)
Εγώ σκεφτομαι να τα τακτοποιήσω ως εξής και θα ηθελα την γνωμη σας
Την αλλαγη του μηχανοστασιου σε w.c. την τακτοποιω κατηγορία 4 με έκδοση οικοδομικης αδειας εντος 3 ετων γιατι υπαρχει περισσεια συντ. δομησης
Την υπέρβαση του ιδεατου στερεου και τα υπολοιπα κοινοχρηστα σαν κατηγορία 13 σαν μια παραβαση οπως λενε οι διευκρινίσεις του Δεκεμβριου αρθρο 18
Μου βγαινει προστιμο 500 ευρώ (ενω αν εβαζα διαμερισματωση και μια παραβαση μου εβγαινε 1000 ευρω και η διαμερισματωση δεν δεχεται την εκδοση αδειας) .Αφου πληρωθει το προστιμο 500ε μπορω να δωσω βεβαίωση ?Πιστεύω ναι αφου εχει πληρωθει πανω απο 30%.
Περιμενω τις απαντησεις σας ευχαριστώ

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς γιατί φτιάχνετε νέο θέμα ενώ υπάρχουν τόσα άλλα να γράψετε και αν δεν ξέρετε που γράψτε στο γενικό θέμα υπολογισμού προστίμου.

 

Δεν κατάλαβα που γράφει ότι το ιδεατό πάει Κατηγορία 13 ? Νομίζω πάει σαν υπέρβαση ύψους μόνο με Μ2. Επίσης η  αλλαγή από φρέαρ σε στάση πάει με αναλυτικό. 

 

Έτσι από ό,τι έχω καταλάβει έχετε 

 

ΦΚ1 . Τα Μ2 εκτός ιδεατού με ΥΥ.

ΦΚ2.  3,60Μ2 ΥΔ ΚΧ. 

ΦΚ3   λοιπή παράβαση  -  αναλυτικός η αλλαγή του φρέαρ σε στάση (η οποία δεν χρειάζεται για την βεβαίωση).

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω για την υπερβαση  ύψους

αλλα τα 3,60 τ.μ. δεν ειναι υπερβαση δομησης γιατι το εμβαδον του διαμερισματος  και τα κοινοχρηστα του Β΄οροφου δεν ξεπερνουν το εμβαδον β΄οροφου της αδειας

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον με τον Τρίτση είχε φτιαχτεί άρα και αποτυπωθεί τότε μόνο ο όροφος, η πυλωτή έκλεισε μετά. Πλέον δεν χρειάζεται Α/Φ για κατασκευές - χρήσεις που βρίσκονται κάτω από περίγραμμα βεβαίας χρονολογίας, κατά την εγκύκλιο 4, οπότε πας με αυτό, αλλά εφόσον υπάρχει δημόσιο έγγραφο που τοποθετεί το κλείσιμο του χώρου μετά τον σκελετό ή πας χωρίς παλαιότητα ή ψάχνεις σε Ε9 ή σε άλλο τρόπο να αποδείξεις ότι είσαι πριν το 2004 ή πριν το 1983. 

Link to comment
Share on other sites

Είναι φανερό ότι ρίχνει το μπαλάκι σε εσενα.

Δεν νομίζω να έχει δικαίωμα επιλογής μεταφοράς.

Τι κανείς;

Πρέπει να διαβάσω πολύ καλα το σημείο εκείνο του νόμου για να καταφέρω να καταλάβω τι πρέπει και εγώ να κανω σε αντιστοιχη περίπτωση όπου δεν έχω ανεβάσει την στατική μελετη...

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.