Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συνάδελφοι καλησπέρα 

έχω μια  περίπτωση που έχει συνεχιστεί ο σκελετός μιας οικοδομής και στο δώμα με προοπτική του ιδιοκτήτη κάποια στιγμή να το μετέτρεπε σε διαμέρισμα το όποιο όμως τελικά απλά έμεινε μόνο κολώνες δοκάρια και έφτιαξε ένα στέγαστρο ξύλινο με τέντα από πάνω για να το σκεπάσει το θεωρώ ημιυπαίθριο και το πάω με αναλυτικό σωστα? υπέρβαση ύψους έχουμε? και πως την περνάω αυτήν στο σύστημα? είναι στο ίδιο ύψος με το δώμα. ευχαριστώ

Edited by Excadrix
Link to comment
Share on other sites

Δυνάμει και της εγκ. 4 περίπτωση 35 παρ 5 β σελ. 9,  θα υπολογίσεις στον ίδιο αναλυτικό προυπολογισμό, το ξύλινο στέγαστρο και τον αυθαίρετο σκελετό.Υπέρβαση ύψους δεν μπορείς να βάλεις, διότι δεν έχουν φτιάξει το σύστημα του τεε να δέχεται τέτοιο συνδυασμό.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Παύλο.. και εγώ έτσι το σκεφτόμουν με το ύψος απλά δεν ήξερα πως το συμπεριλαμβάνω αλλά αφού δεν έχει συμπεριληφθεί στο σύστημα νηπτουμε τας χείρας μας...  

Link to comment
Share on other sites

προαιρετικά θα μπορούσες να το αναφέρεις στην τεχνική έκθεση, ότι οι προς ρύθμιση κατασκευές, οι οποίες υπολογίζονται με αναλυτικό,  συντελούν σε υπέρβαση ύψους,  πλην όμως λόγω τεχνικής αδυναμίας του πληροφοριακού συστήματος δηλώσεων να δεχτεί τέτοιο συνδυασμό παράβασης,  δεν καταγράφεται και δεν υπολογίζεται στο πρόστιμο η προαναφερθείσα παράβαση. 

Link to comment
Share on other sites

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Λωρίδα αυθαίρετης κατοικίας είναι μέσα σε όμορη ιδιοκτησία.Τι λύση μπορεί να δοθεί ? Θα μπορούσε να γίνει κοινή η δήλωση των όμορων ιδιοκτητών για την κατοικία ?  

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα σας παρακαλώ την βοήθειά σας και την γνώμη σας για τα παρακάτω :
 
Το 2009 έφτιαξά σε οικόπεδο ιδιόκτητο σε εκτός σχεδίου περιοχή, μια αποθήκη από σκελετό μεταλλικό γυψοσανίδας και ξύλα OSB διαστάσεων 2Χ2 m ή οποία είναι βιδωμένη πάνω σε παλλέτες και μπορεί να μετακινηθεί.Επισυνάπτω φωτογραφία.
Κατά την διάρκεια της κατασκευής οι γείτονες φώναξαν την αστυνομία  η οποία με πήγε στο τμήμα και στην συνέχεια με άφησε γιατί οι γείτονες που έκαναν την καταγγελία ήρθαν στο τμήμα και ζητούσαν να μην συλληφθώ γι'αυτό. Τέλος πάντων, ή αστυνομία έστειλε σήμα στο ΙΚΑ και στην Πολεοδομία ώς ώφειλε- μου το είχαν πει και τότε ότι έτσι θα ενεργείσουν.
Για το ΙΚΑ μου ήρθε χαρτί τον Νοέμβριο του 2013 όπου μετά από επι τόπου αυτοψία που έκαναν στο οικόπεδο και είδαν περί τήνος ήταν η καταγγελία, δεν μου έκαναν τίποτα και ''διέγραψαν'' το περιστατικό.
 
Τώρα μου έχει έρθει χαρτί να παρουσιαστώ στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών στις 10/6/2014 να δικαστώ ως υπαίτιος του ότι:
 
Στην Αρτέμιδα Αττικής, επί της οδού Αγάπης , στις 4/10/2009 με πρόθεση προέβη, ως ιδιοκτήτης , στην κατασκευή αυθαίρετου κτίσματος ή στην εκτέλεση αυθαίρετων οικοδομικών εργασιών σε κτίσμα του και ειδικότερα με την ιδιότητάτου αυτή προέβη στην κατασκευή αποθήκης διαστάσεων 2χ2χ2 μ ύψους περίπου από ξύλο και μέταλλο σε εκτός σχεδίου περιοχή,
χωρίς προηγουμένως να εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας.
 
Για την παράβαση των άρθρων 26 παρ. 1α, 27 παρ.1 Π.Κ και άρθρου 17 παρ.8 του Νόμου 1337/1983 σε συνδ. με αρθρο 6 του Νόμου 1609/28-6/3.7.1986 όπως το άρθρο 17 αντικ. με άρθρο 3$13 Ν2242/94, σε συνδ. με αρθρ.22 Ν 1577/85  όπως το τελ. τροποπ. και συμπλ. με αρθρ. 19 Ν. 2831/2000 και το αρθρ. 17$8 αντικ. με αρθρ. 5$4 Ν.3212/2003.
 
Ισχύουν οι κατηγορίες για αυθαίρετο κτίσμα εφόσον η συγκεκριμένη αποθήκη είναι πάνω σε παλλέτες και μπορεί να μετακινηθεί?
Τι κυρώσεις μπορεί να έχω?
θα χρειαστώ δικηγόρο ή πολιτικό μηχανικό για την δίκη?
Σας παρακαλώ συμβουλέψτε με.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα κατηγορία.
yian

post-992-0-61631600-1400516616_thumb.jpg

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.Θα ήθελα να σας παραθέσω το θέμα μου γιατί έχω μπερδευτεί .

Σε εξάδιαιρέτου αγροτεμάχιο με 10 συνιδιοκτήτες  που δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις, ο ένας εξ'αυτών το  έχει 59,98 %,άρα απο μόνος του είναι πλειοψηφία. Έχει κατασκευάσει 2 υπόστεγα , το ένα αρκετά μεγάλο. Κάνω την υπαγωγή  στο όνομά του και αναφέρω τα ποσοστά και των άλλων συνιδιοκτητών.Πληρώνει το πρόστιμο εφάπαξ και κάνω στη ΔΕΗ αίτημα  επισυνάπτοντας , την υποβολή και τη βεβαίωση για σύνδεση. Η ΔΕΗ μου απαντάει : "Σύμφωνα με τις ισχύουσες υπηρεσιακές μας διαδικασίες για την ηλεκτροδότηση του εν λόγω ακινήτου, θα πρέπει ο ένας εκ των συνιδιοκτητών να εξουσιοδοτηθεί απο τους υπόλοιπους ".

Το ερώτημά μου είναι το εξής:

Από τη στιγμή που  είμαι Συνιδιοκτήτης σε ποσοστό 59,98 % του εν λόγω ακινήτου , κατά συνέπεια σύμφωνα με την 66931/3-12-2013, με αριθμό 4 εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ (Δ/νση ΟΚΚ),  δεν δικαιούμαι στην υποβολή της παρούσας αίτησης χωρίς να απαιτείται η συναίνεση  της πλειοψηφίας των λοιπών συνιδιοκτητών? (βλέπε.σελίδα 6 της εγκυκλίου § 1 δi επί του άρθρου 11 του Ν.4178/2013 .

( ΑΔΑ ΒΛ080-ΓΧΙ)

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

yian

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

δυστυχως...

 

στα αγροτεμαχια.... δεν "πας" με το 11

 

"πας" με το αρθρο 5...

 

και εχεις και προβλημα... διοτι, σε εκτος σχεδιου, θεωρησες οτι μπορεις να εφαρμοσεις το 50+1%

και εγραψες και τους αλλους συνιδιοκτητες

 

οι οποιοι  δεν σου ειχαν δοσει σχετικη εντολη...

και  "δεν  ηθελαν"

 

Δες αν μπορεις να μπεις στην εγκ. 4...παρ. 18

 

οτι δλδ φερομενος ειναι και αυτος σε βαρος του οποιου εχουν επιβληθει προστιμα..

 

δες αυτη τη συζητηση

http://www.michanikos.gr/topic/35794-Α05-Εξ΄-αδιαιρέτου-ιδιοκτησίες/?p=701450

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

στην πρόσοψη καταστήματος έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή. Η αλλαγή δεν είναι σημαντική υπό την έννοια ότι στην άδειά του φαίνεται ως υαλωτή βιτρίνα και στην πραγματικότητα είναι και πάλι υαλωτή βιτρίνα αλλά διαφορετική (καταμερισμός, τυπολογία). Επίσης παράλληλα και έμπροσθεν της βιτρίνος έχει κατασκευασθεί σιδηροκατασκευή. Η αλλαγή αυτή τακτοποιείται με το Ν. 4178 στην περίπτωση που αποδεικνύεται ότι οι κατασκευές πραγματοποιήθηκαν μέχρι 28/7/11 ; Στην περίπτωση που δεν αποδεικνύεται ή αποδεικνύεται ότι οι κατασκευές πραγματοποιήθηκαν μετά την 28/7/11 τι ενέργειες πρέπει να πραγματοποιηθεούν ; Πρόκειται για Κ.Υ.Ε. υπό αδειοδότηση και τα ερωτήματα αυτά αφορούν τη νομιμότητα του χώρου.

Edited by Antiermitianos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.