Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαφορες περιπτώσεις αυθαιρεσιών του Ν. 4178/13


Recommended Posts

Κατοικία ως κατηγορία 1 και αποθήκη (αν κατασκευάστηκε μετά το 1975 και πριν το 83) ως κατηγορία 2. Αναλυτικός για τη στέγη, ως κατηγορία 5 αφού όπως λες έγινε το 2005.

Pavlos33 ευχαριστώ για την ανταπόκριση, μια παρατήρηση μόνο για μην περδευτεί κάποιος συνάδερφος. Σε περίπτωση που έχουμε αυθαιρεσία στο ακίνητο ή την αυτοτελή ιδιοκτησία μετά το 1983 ΔΕΝ  βάζουμε κατηγορία 2, βάζουμε την παλαιότητα (x15% για προ 1983), αλλά κάποια από τις άλλες κατηγορίες.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κατά το συντάκτη της ερωτοαπάντησης 906 στο πρόσφατο πακέτο (36) ερωτοαπαντήσεων του ΤΕΕ Πελοποννήσου, η λοιπή παράβαση κατηγορίας 5 δεν θα συμπαρασύρει το ακίνητο κατηγορίας 2 στη δυσμενέστερη κατηγορία. Με την άποψη αυτή τάσσομαι υπέρ.

Βεβαίως αν δεν έχεις πεισθεί κανείς με αυτή την τοποθέτηση μπορεί να το κάνει όπως το λες.

Η συζήτηση σχετικά με το θέμα αυτό υπάρχει εδώ---> http://www.michanikos.gr/topic/39244-%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%91%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-help-desk-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9D-417813/page-26 από το #258 και μετά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

συνάδελφοι ο φωταγωγός σε αυτόνομη διώροφη μονοκατοικία έχει κλείσει σε όλους τους ορόφους δημιουργώντας 3 φορές ΥΔ (μία σε κάθε όροφο και ισόγειο) και μία φορά ΥΚ. πως να το δηλώσω; ανά όροφο μαζί με άλλες ΥΔ του κάθε ορόφου ή τον φωταγωγό να τον βάλω μόνο του μια παράβαση με ττην τριπλή ΥΔ και μονή ΥΚ?

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια είναι με ΓΟΚ 73 ή με ΓΟΚ 85?

Αν είναι με ΓΟΚ 85 ο φωταγωγός έχει μετρήσει στη κάλυψη (δεν έχει όμως μετρήσει στο Σ.Δ), οπότε η επιφάνεια των κλεισμένων φωταγωγών στους υπερκείμενους ορόφους δεν θα χρεωθεί με Υ.Κ, διότι καλύπτεται από το νόμιμο περίγραμμα της κάλυψης.

Όμως, Υ.Δ θα χρεώσεις σε κάθε στάθμη.

Η δήλωση θα γίνει συνολικά, με βάση όλες τις όμοιες παραβάσεις που υπάρχουν στο ακίνητο, αφού λες ότι ειναι μονοκατοικία χωρίς σύσταση.

Άν πουμε οτι έχεις μόνο αυτή την αυθαιρεσία, χρειάζεσαι ένα Φ.Κ για ΥΔ με ΥΚ και ένα δεύτερο ΦΚ μόνο με ΥΔ σε κάθε στάθμη υπέρ του ισογείου.

Σημειωτέον ότι ο συντελεστής προσαύξησης υ.δ θα είναι ο ίδιος σε κάθε Φ.Κ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Aυθαίρετες κατασκευές εντός γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ), δηλώνονται στο Ν4178;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Η Γ.Γ.Υ.Π δεν εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 5 ν. 3937/11 "περιοχές προστασίας της φύσης", όπως αναφέρονται στο εδάφιο ιγ του άρθρου 2 ν. 4178/13. Συνεπώς δεν υπάρχει απαγόρευση για υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

2 ΟΙ προ 85, έχουν τις εξής αποκλίσεις από την άδεια:

1. μεγαλύτερός φωταγωγός 0,10μ (χωρίς να επηρρεάζει τμ καμίας κατοικίας

2. μεγαλύτερο ασανσέρ λόγο παχύτερων τοίχων, εσωτερικό περίπου το ίδιο

3. έχει αλλάξει λίγο το περίγραμμα της κάθε κατοικίας 0,10μ ως προς το μήκος και λίγο περισσότερο ως προς τον κοινόχρηστο (λιγότερα τμ)

 

μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν έχει καμία αυθαιρεσία αφού τα τμ είναι τα ίδια της κάθε κατοικίας και οι αποκλείσεις είναι <0,20μ? ή έστω να βάλω μια παράβαση επειδή το περίγραμμα των 2 κατοικιών ως προς τον κοινόχρηστο έχει μετακινηθεί 0,45μ?

 

post-12690-0-61288500-1448287817_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Διευκρίνηση:

magenta = ισχύον όριο κατοικίας

πράσινο  = αδείας

 

τα τμ των κατοικιών λόγο αποκλίσεων από όλες τις πλευρές είναι ίδια με της αδείας, μόνο τα κοινόχρηστα αλλάζουν. Αν πρέπει να δηλωθεί κάποια παράβαση (έστω 1 λοιπή παράβαση) πρέπει να γίνει κοινή δήλωση ανά όροφο από τους ιδιοκτήτες των ΟΙ. Αν οι ιδιοκτήτες είναι 2 για όλη την πολυκατοικία, πρέπει να δηλώσουν ανά όροφο 1 λοιπή παράβαση, δηλ. ανά 5 όροφοι, 5 λοιπές παραβάσεις?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

οικοδομή με αυθαιρεσίες στο διάγραμμα κάλυψης αναφέρει και κάνει όλους τους υπολογισμούς με οικογενειακό συντελεστή (240μ2 λόγω οικογενειακου συντελεστή ενώ σύμφωνα με τους όρους δόμησης κτίζει 120μ2). για να υπολογίσω τους συντελεστές των προστίμων θα συγκρίνω με τα μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης δηλαδή τα 240μ2 ή με τους όρους δόμησης της περιοχής που είναι 120μ2; γιατί στη δεύτερη περίπτωση όλοι οι συντελεστές θα μου βγούν >200%

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση διαχωρισμού υπόγειας αποθήκης (στην άδεια φαίνεται σαν ενιαία - κατασκευής πριν το 1983) και πώλησής της σε ξεχωριστούς ιδιοκτήτες, υφίσταται θέμα διαμερισμάτωσης; οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις δεν τροποποιήθηκαν αφού δεν υπάρχουν...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.