Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α18] Υπερβάσεις κάλυψης, δόμησης, ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Ενδεχομένως από λάθος ή άγνοια του μελετητή. 

Φαίνεται στη στάθμη του εξεταζόμενου αυθαιρέτου να υπάρξει προεξοχή προβόλου πέραν της όψης?

 

Ναι. Επρεπε το κομματι που ειναι εκτος προβολου να το ονομασει ΕΞΩΣΤΗ και εκεινο που ειναι κατω απο τον προβολο να το ονομασει ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...

Γειά σας. έχω την εξής απορία. έχουμε ένα συγκρότημα κτηρίων στο οποίο υπάρχον πολλά αυθαίρετα και η συνολική δομημένη επιφάνεια υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο. η αρχική οικοδομική άδεια προέβλεπε να κατασκευαστούν έστω 8000τ.μ. χώρων κ.χ. τελικά κατασκευάστηκε ένα εντελώς διαφορετικό συγκρότημα που από την αποτύπωσή του είναι οι χώροι κ.χ είναι 10.000τ.μ. η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση χώρων κ.χ. είναι 9.000τ.μ. όταν θέλω να βγάλω αναθεωρημένη άδεια για τα 9.000τ.μ. και τα υπόλοιπα να τα δηλώσω προς ρύθμιση με ποιο κριτήριο θα επιλέξω και θα δηλώσω "προς έκδοση αδείας"  και "προς ρύθμιση"?, όταν δεν υπάρχει καμιά ταύτιση με την αρχικώς προβλεπόμενη κατάσταση κτηρίων (περιγράμματα, διάταξη, κτλ)?

υγ. ας πουμε την περίπτωση ότι για όλα θα μπορούσε να εκδοθεί άδεια.

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

..... όταν θέλω να βγάλω αναθεωρημένη άδεια για τα 9.000τ.μ. και τα υπόλοιπα να τα δηλώσω προς ρύθμιση με ποιο κριτήριο θα επιλέξω και θα δηλώσω "προς έκδοση αδείας"  και "προς ρύθμιση"?, όταν δεν υπάρχει καμιά ταύτιση με την αρχικώς προβλεπόμενη κατάσταση κτηρίων (περιγράμματα, διάταξη, κτλ)?

....

 

Ανάποδα το πας. Δεν μπορείς να βγάλεις Άδεια Δόμησης για κάτι που έχει δομηθεί. Αλλα βγάζεις άδεια Νομιμοποίησης.

 

Η σειρά είναι

Υποβολή στον 4178/13

Περιγράφεις ότι μπορεί να νομιμοποιηθεί και συμπληρώνεις τα φύλα υπολογισμού όλα όσα δεν θα μπορούν να νομιμοποιηθούν.

Πατάς το κουμπάκι προς έκδοση άδειας και θα σου βγάλει μονο το αρχικό παράβολο ως πρόστιμο.

Καταθέτεις την άδεια Νομιμοποίησης. Δείχνεις ότι μπορεί να νομιμοποιηθεί με βάση τα πολεοδομικά μεγέθη που έχεις.

Ότι δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί τα σημειώνεις αναλυτικά ότι έχουν υπαχθεί στον 4178 κλπ κλπ….

Όταν τελειώσεις με την νομιμοποίηση προχωρείς σε διαδικασία οριστικής υποβολής του 4178 κλπ κλπ

 

(το ερώτημα σου αφορά έργο που έχεις ή απλά ερώτημα για εκτίμηση με πρόβλημα αυτού του τύπου?)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπερα συναδελφοι. το θεμα που θετω ξανασυζητηθηκε ειδα για λιγο στη σελιδα 98 αλλα επειδη δε το κατανοησα καλα επανερχομαι. Αν εχω προσθηκη κατ' επεκταση σε διαμερισμα (χωρις να ξεπερναω το υψος της αδειας του διαμερισματος) εκτος του ιδεατου στερεου εκτος απο υπερβαση δομησης εχω και υπερβαση υψους?

Link to comment
Share on other sites

παραβίαση του ι.σ δεν λαμβάνεται καθόλου σαν παράβαση στον 4178

(ενώ με τον 4014 λαμβάνονταν)

 

Τώρα επειδή το ύψος του καθ' επέκταση είναι όσο και του νομίμου 

δεν υπολογίζεις Υ.Υ

(όπως αναφέρεται ρητά  ή στο τροπ/νο παράρτημα α' ή σε κάποια εγκ)

Link to comment
Share on other sites

Οταν μετρατε εξωτερικες διαστασεις περιμετρου ενος διαμερισματος (κτηριου, ο.τι θελετε) στο οποιο εχει προστεθει μεταγενεστερα εξωτερικη θερμομονωση, το παχος της μονωσης το αφαιρειτε απο το συνολικο μετρηθεν. θεωρωντας το επιστρωση, παραλληλα με το επιχρισμα η οχι?

 

Νομιζω στο ΝΟΚ μεχρι 7εκ δεν προσμετρωνται στη δομηση, by the way.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Υπάρχει η παρακάτω περίπτωση. Τα κόκκινα επίπεδα είναι με βάση την οικοδομική άδεια, ενώ τα πράσινα, όπως έχει κατασκευαστεί. Στο υπόγειο επίπεδο υπήρχε βάση αδείας ένας ξεχωριστός χώρος υπογείου ύψους 3m στην πίσω μεριά της οικοδομής, με βάση το διαμορφωμένο έδαφος. Το έδαφος όμως ουδέποτε διαμορφώθηκε έτσι, καθώς έγιναν τοιχεία στην πίσω μεριά και το υπόλοιπο ισοπεδώθηκε, με αποτέλεσμα όλο το υπόγειο να είναι εκτός. Επιπλέον, από εκεί που ήταν σε 2 επίπεδα, έγινε σε 1 επίπεδο, και μάλιστα χαμηλότερα σε σχέση με την Ο.Α., όπως φαίνεται στο μοντέλο. Η μόνη στάθμη που συμφωνεί (με μια μικρή απόκλιση) είναι η ±0.00. Ερωτήσεις:

 

1. Πώς δηλώνεται το υπόγειο που έγινε πλέον Χ.Κ.Χ.; Σαν 2 τμήματα, με διαφορετική υπέρβαση ύψους, ανάλογα με το πραγματοποιηθέν; Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρει τον μειωτικό συντελεστή; Εάν -για παράδειγμα- διαμορφωθεί (τώρα) ο περιβάλλον χώρος σύμφωνα με την Ο.Α.; Θα θεωρηθεί πως παίρνει μειωτικό συντελεστή το σύνολο του "υπογείου" σαν "χώρος σε υπόγεια στάθμη", ή όχι;

 

2. Γενικά, η υπέρβαση ύψους σε αυτές τις περιπτώσεις, πώς δηλώνεται; Βλέπουμε πως έχουμε Υ.Υ. σε κάθε επίπεδο. Δηλώνεται σε ξεχωριστό Φ.Κ. για κάθε επίπεδο; Στο τελευταίο επίπεδο (ενσωματωμένη στέγη στην πλάκα, με στέγη υποχρωτική βάση όρων δόμησης) υπάρχει υπέρβαση από την Ο.Α. στον κορφιά, αλλά περιμετρικά το ύψος της στέγης είναι μικρότερο, έχει δλδ λίγο μεγαλύτερη κλίση. Τι κάνουμε;

 

3. Καθώς έχει αρκετό περιθώριο στη δόμηση, μήπως θα ήταν καλύτερο να βγει άδεια νομιμοποίησης του κατωτέρου επιπέδου; Βέβαια, χωρίς τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος σύμφωνα με την άδεια, δεν με παίρνει με τίποτα το ύψος. Είναι μήπως υποχρεωτική η άδεια νομιμοποίησης στην περίπτωση αυτή, επειδή υπάρχει επαρκές υπόλοιπο δόμησης;

 

post-1497-0-22498700-1464162335_thumb.png

Edited by thanar
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.