Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Υπερβάσεις κάλυψης, δόμησης, ύψους (γενικά)


Recommended Posts

Επιφανεια αυθαιρετου με κυρια χρηση καθως και η επιφανεια χωρου με αυθαιρετη αλλαγη χρησης ο οποιος δεν προσμετρουσε στο σ.δ. της ο.α. (π.χ. οροφοσ μηχανολογικων αιθουσα κοινωνικων εκδηλωσεων χωροι σταθμευσης κλπ) επιλεγουμε 5α=1 στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α (ΦΕΚ 39/2014 τροποποιηση του περιεχομενου του Παραρτηματος Α του 4178/13).

Edited by nniko
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ευχαριστώ συνάδελφε. Απλά αν τσεκάρω και την επιλογή της 'αλλαγής χρήσης' εκτός απ το να βάλω τα τετραγωνικά ως χώρο κύριας χρήσης,  τότε το πρόστιμο πάει δυσανάλογα ψηλά κατά τη γνώμη μου. Γι αυτό λέω μήπως καλύπτεται η περίπτωση αυτή μόνο με την Υ.Δ.Κ.Χ.

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ τσεκαρουμε την αλλαγή χρησης για αλλαγή απο ΒΧ σε ΚΧ σε κτήρια η ιδιοκτησιες που η χρήση τους παραμένει συμφωνα με την εγκεκριμενη αδεια 
Διάβασε πιο προσεκτικά ποτέ τσεκαρεις την αλλαγη χρησης στο παράρτημα Α και στις εγκυκλίους

Edited by nniko
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το συνάδελφο. Η περίπτωση αντιμετωπίζεται ως Υ.Δ χώρου κύριας χρήσης, λόγω του ότι η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων δεν είχε προσμετρήσει στο Σ.Δ. Δεν επιλέγεται ο συντελεστής αλλαγής χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. 

όταν κάτω από το νόμιμο υπόγειο Α έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα λόγω μεγάλης κλίσης εδάφους υπόγειο Β βοηθητικής χρήσης 

το υπόγειο αυτό πάει με μειωτικό, και συντελεστή υπέρβασης δόμησης.

 

το ερώτημα είναι ως προς το συντελεστή υπέρβαση κάλυψης:

α) αν το υπόγειο αυτό έχει επεκταθεί και πέραν του νομίμου περιγράμματος παίρνει και συντελεστή υπέρβασης κάλυψης και παραβίασης πλαγίων αποστάσεων στα τετραγωνίδια των φύλλων καταγραφής?

β) αν ναι,  για το συντελεστή υπέρβαση κάλυψης συγκρίνουμε το συνολικό ποσοστό υπέρβασης με τα επιτρεπόμενα της περιοχής και για την παραβίαση πλαγίων με τα προβλεπόμενα στην οικοδομική άδεια?

 Γειά σας...μήπως υπάρχει καμιά γνώμη για την παραπάνω περίπτωση υπέρβασης υπογείου σχετικά με το συντελεστή υπέρβασης κάλυψης

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Θα ηθελα τη γνωμη σας σε μια περιπτωση που μου ετυχε. Σε οικοπεδο αρτιο κ οικοδομησιμο κατα παρεκκλιση εκτος σχεδιου κατασκευαστηκε οικια συνολικου εμβαδου 450μ2.Τα 145μ2 περιπου τακτοποιηθηκαν με τον 3843 κ τα 105μ2 τα εβαλα στον 4178.Η κατηγορια ειναι σαφεστατα η 5. Τωρα οσον αφορα την υπερβαση δομησης υπολογιζονται τα 90 μ2( αφου τα 15 ειναι λεβητοστασιο) προς τα 200μ2 επιτρεπομενα<50% σωστα;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

θα ήθελα τη γνώμη σας για κάποιες ρυθμίσεις αυθαιρεσιων που έχουν γίνει με το Ν.4178/13 σε δηλώση σε κατάσταση υπαγωγής και θέλω να σιγουρευτώ πριν τις ολοκληρώσω γιατι μου βγαίνει αρκετη διαφορά στο πρόστιμο αναλόγως πως θα δηλωθουν.

 

α. Αποληξη κλιμακοστασιου στο δώμα στην Ο.Α έχει σχεδιαστει 17 τ.μ με ύψος 2,40μ και δεν έχει μετρήσει στη δόμηση.
Στην πραγματικότητα έγινε 19 τ.μ με υψος να ξεκιναει στη χαμηλοτερη όψη 3,20 και να καταλήγει στα 4,30 με επιστέγαση ξυλινη με κεραμιδια. Στο δώμα δημιουργήθηκε επίσης κατοικια 40 τ.μ που συνορευει με το κλιμακοστασιο(δεν έχει όμως έισοδο μέσα απο αυτο αλλα βγαινοντας έξω) και χει τα ίδια ύψη με αυτο και την ιδια στέγη.
Δηλώνω ως υπέρβαση υψους και δόμησης την κατοικια στο δωμα αλλα με το κλιμακοστάσιο τι κάνω?
Δηλώνεται και αυτο ολόκληρο τα 19 τ.μ ως Υ.Δ και Υ.Υ όπως η κατοικία ή το ρυθμίζω κάπως διαφορετικα?
 
β. Σε piloti το κλιμ/σιο είχε αποτυπωθει στα σχεδια, αλλά δεν είχε μετρησει στη δόμηση. Στην πραγματικότητα η πιλοτη έκλεισε και εγίναν 2 διαμερίσματα.
Στη ρύθμιση με το νόμο υπολογίζω ως Υ.Δ. πλέον εκτος τα τετραγωνικα των 2 διαμερισματων που δημιουργήθηκαν και τα τετραγωνικα του κλιμ/σιου?
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Σε 2όροφη οικία με υπόγειο (με Οικοδομική Άδεια σε άρτιο και οικοδομίσιμο), ξεμπαζώθηκε το υπόγειο και έγινε ισόγειο. Το υπόγειο είναι συνολικά 102τ.μ. και συνολικά η δόμηση 277,23τ.μ. Στη συγκεκριμένη περιοχή μπορείς να χτίσεις μέχρι 400,00τ.μ. Σε αυτή την περίπτωση που δεν υπερβαίνονται τα επιτρεπόμενα τετραγωνικά (277,23 < 400τ.μ.) και δεν αλλάζει η κάλυψη, στο φύλλο καταγραφής επιλέγουμε "Μόνο υπέρβαση ύψους ή κάλυψης" και βάζουμε τα τετραγωνικά του υπογείου και τα εκατοστά της υπέρβασης ύψους της οικοδομής ή επιλέγουμε <50% της επιτρεπόμενης δόμησης και βάζουμε τα τετραγωνικά του υπογείου και τα εκατοστά της υπέρβασης ύψους της οικοδομής;

Link to comment
Share on other sites

Έχεις υπόγειο που δε μετρούσε στη δόμηση και τώρα μετά το ξεμπάζωμα το υπόγειο χρησιμοποιείται ως ΚΧ κατοικίας υποθέτω.

Αν ναι, τότε έχεις ΥΔ 102 μ2 < 50% με μειωτικό συντελεστή 0,30 (ξαναυποθέτω) αν το υπόγειο επικοινωνεί εσωτερικά με τον πάνω όροφο, 0,50 αν όχι, και εφόσον το υπόγειο εξακολουθεί να είναι σε στάθμη υπογείου.

Τέλος και 1ΛΠ για το ξεμπάζωμα.

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Largy said:

Έχεις υπογειο που δε μετρουση στη δομηση και τωρα μετα το ξεμπαζωμα το υπογειο χρησιμοποιειται ως ΚΧ κατοικιας υποθετω.

Αν ναι, τοτε έχεις ΥΔ 102 μ2 με μειωτικο συντελεστη 0,30 (ξαναυποθετω αν το υπογειο επικοινωνει εσωτερικα με τον πανω οροφο), εφοσον το υπογειο εξακολουθει να ειναι σε σταθμη υπογειου, και 1ΛΠ για το ξεμπαζωμα.

Στην ουσία το υπόγειο έχει γίνει ισόγειο (η στάθμη εδάφους είναι τώρα αυτή του υπογείου). Η διαφορά στην τιμή μεταξύ "μονο υπέρβαση κάλυψης ή ύφους" και "<50% της επιτρεπόμενης δόμησης" είναι το φλέγον ζήτημα επειδή εκτοξεύεται η τιμή στη 2η περίπτωση. Έχει χτίσει παραπάνω αλλά όχι παραπάνω από αυτά που δικαιείται. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.