Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α18] Διαφορετική θέση κτηρίου


Recommended Posts

Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόστιμο βγαίνει πολύ μεγαλύτερο αν το βάλεις με άδεια και αρχίσεις και το φορτώνεις με συντελεστές 1,9, 1,4 κτλ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Έχω μια πείρπτωση αυθαιρέτου που με προβληματίζει και θα ήθελα την άποψή σας:

  • εκτός σχεδίου
  • υπάρχει Ο.Α.
  • το κτίριο που έχει ανεγερθεί βρίσκεται σε άλλη θέση απ αυτή που προβλεπόταν στην ΟΑ
  • παραβιάζονται οι πλάγιες αποστάσεις από την μια πλευρά του κτιρίου ( για εκτος σχεδίου τουλάχιστον 15μ από τα όρια)
  • το κτίριο όμως είναι το ίδιο σε σχέση με αυτό που φαίνεται στα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Ερωτήσεις:

 

Ισχύει το 1δ του παραρτήματος Α? Δηλαδή, θεωρώ οτι δεν έχει ΟΑ, αφού βρίσκεται σε εντελώς άλλη θέση, και μάλιστα μη σύννομη?

 

ή

 

Υπολογίζω παραβίαση πλάγιων αποστάσεων?

 

Και επίσης:

 Στα εκτός σχεδίου, όταν το αυθαίρετο τμήμα βρίσκεται εντός των πλάγιων αποστάσεων από τα όρια του γηπέδου, θεωρείται οτι βρίσκεται εντός πρασσιάς (ή προκηπίου) ?

Δηλαδή, η αλλαγή θέσης με παράλληλη παραβίαση πλάγιων αποστάσεων σε ποιά κατηγορία αυθαιρέτου ανήκει?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Από το 1δ του παραρτήματος, δηλαδή του Ν4178, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πας χωρίς άδεια. Φυσικά τότε όλη η οικοδομή θεωρείται αυθαίρετη και δεν υπολογίζονται συν/στες για τη δόμηση, την κάλυψη και τις πλάγιες αποστάσεις.

Όσο αφορά τις πλάγιες αποστάσεις δεν είναι πρασιά, αλλά πλάγιες αποστάσεις. Δεν έχω αντιληφθεί μέχρι στιγμής περιορισμό στο νόμο για την υπαγωγή στην κατηγορία 4 για παραβίαση πλάγιων αποστάσεων, παρά μόνο αν παραβιάζει πρασιά (εντός σχεδίου).

Link to comment
Share on other sites

Έχω πελάτη ίδια περίπτωση με του/της dmx και όταν του είπα τι λέει το 1δ τρελλάθηκε και με το δίκιο του. Θέλω να πιστεύω ότι θα το αλλάξουν αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν κάποιος που έβγαλε ΟΑ και έχτισε 20 μέτρα παραπέρα να πληρώνει το ίδιο πρόστιμο με κάποιον που δεν έβγαλε καν ΟΑ. Άλλωστε στις ίδιες οδηγίες λέει ότι το κουτάκι 1 αναφέρεται στην ύπαρξη (ή μη) ΟΑ στο γήπεδο/οικόπεδο. Πως λοιπόν θα του πεις ότι θα πάει με συντελεστή 2? Εντάξει ένας επιβαρυντικός συντελεστής 1,2 ή 1,4  λόγω αλλαγής θέσης δεν είναι τόσο παράλογος αλλά 2? Του δικού μου του έχω πει να περιμένει μπας και βουν τίποτα διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου, αν έχει περιθώριο χρόνου το καλύτερο που θα κάνει είναι να περιμένει. Θυμόμαστε όλοι κάτι ήττες που φάγαμε με τις ερωτοαπαντήσεις του 4014.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!

Και εγώ πιστεύω πως το καλύτερο είναι να περιμένουμε λίγο για καμια διευκρίνηση.

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορετική θέση του κτιρίου που δεν παραβιάζει πλάγιες αποστάσεις, αλλά στο οικόπεδο μέσα σε όλες τις παρανομίες υπάρχει και αυτή του ξεμπαζώματος, πώς αντιλαμβάνεστε το πρόστιμο για την περίπτωση της αλλαγής θέσης. Δε θέλω να πιστεύω πως θεωρείται ότι το κτίριο δεν έχει άδεια γιατί θα τρελαθώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!  Έχω  περίπτωση με πελάτη παρόμοια με του dmx , δηλαδή  με Ο.Α. , εκτός σχεδίου , αλλαγή θέσης κτιρίου  και παράβαση πλάγιων αποστάσεων κατά την υλοποίηση της άδειας. Το κτίριο έχει και άλλες παραβάσεις.

Τώρα με την εξαγορά και συνένωση ενός γειτονικού οικοπέδου καλύπτονται οι πλάγιες αποστάσεις. Πρέπει να πάω με 1δ η θεωρώ ότι βρίσκεται σε νόμιμη θέση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.