Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α18] Διαφορετική θέση κτηρίου


Recommended Posts

Έχω ένα αυθαίρετο που στην ουσία είναι μεγαλύτερο το οικόπεδο από αυτό της οικοδομικής άδειας (που δεν με καλύπτει το 5%), οπότε και το χτίσμα έχει μεγαλώσει ανάλογα (χωρίς παραβάσεις). Μπορώ να το εντάξω σαν διαφορετική θέση κτιρίου ή πρέπει να το βάλω προς έκδοση αδείας μαζί με τα παραπάνω τετραγωνικά?

Link to comment
Share on other sites

Μετρωντας διαμερισμα πολυκατοικιας δε βρηκα αυθαιρεσιες που να παραβιαζουν δομηση και καλυψη, μονο υψος

Μετρωντας περιμετρικα και τις αποστασεις απο τα ορια του οικοπεδου βρηκα πως φερεται να ειναι τοποθετημενο 20εκ πιο αριστερα μεσα στο ιδιο το οικοπεδο. Δηλαδη η αποστασεις πλευρικα επρεπε να ειναι 3,40 και ειναι δεξια 3,60 και αριστερα 3,20

 

Το διαμερισμα ειναι απο τη δεξια μου πλευρα.

Προσωπικα επειδη τα ορια του οικοπεδου, με τα τοιχεια περιφραξης κλπ να μην ξερουμε σε ποιον ανηκουν, δεν το εδωσα σημασια, αν και ειχα ηδη κατηγοριας 3 παραβασεις

 

Στην περιπτωση που ημουν απο την αριστερη πλευρα, πως θα επρεπε να "τιμωρησω" την εισοδο κατα 20εκ στο πλευρικο οριο απο τη στιγμη που δεν ειχα λοιπες υπερβασεις?  :confused:

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον δεν μέτρησες σωστά..... θες να ξαναδοκιμάσεις εκεί γύρω στο μεσημέρι που είναι κι ο ήλιος ψηλά;;;;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Προφανως με το post αυτο θελεις να πεις πως αυτες οι αποκλισεις ειναι ασημαντες...?

 

Δε νομιζω πως αξιζει τιμωρια διαμερισματος με 500€ επειδη ολη η οικοδομη ειναι τοποθετημενη 20εκ πιο εκει....

 

Που στην τελικη ποιος ξερει τα ακριβη ορια του οικοπεδου?

Link to comment
Share on other sites

χωρις να ελεγξεις με γεωδαιτικο οργανο την τοποθετηση του κτιριου με βασει το τοπογραφικο της αδειας η χωρις να συνταξεις νεο τοπογραφικο, δυστυχως δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα για αυτες τις μικρες αποκλισεις.οποτε τις αγνοεις

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι να ζητήσω τη γνώμη σας για περίπτωση αλλαγής θέσης?

 

καταρχάς συμφωνώ ότι με το θέμα της αλλαγης θέσης έχουν "ξεφύγει" λίγο ..θέλω να πιστέυω ότι θα ακολουθήσει καμιά εγκύκλιος στο μέλλον ..

 

έχω περίπτωση- και είναι και πολύ δικού μου ανθρώπου δυστυχώς- όπου έχω κτίσμα ισόγειας κατοικίας μετά υπογείου χώρου με άδεια σεισμοπλήκτου ΥΑΣΒΕ του 79. Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για υπηρεσία που έχτιζε μαζικά τότε με την ανοικοδόμηση μετά το σεισμό του 78 στη Θεσ/νίκη. Οι μελέτες ήταν τυποποιημένες τότε, υπήρχαν κάποια μοντέλα και διάλεγες κάποιο από αυτά. Η υπηρεσία πια υπάρχει πιο πολύ σαν αρχείο πια..

Το σπίτι σε χωριό του Λαγκαδά.. έχει εφαρμόσει ακριβώς τη μελέτη.. εκτός από:

1) το σπίτι έχει στρίψει λίγο και μετακινηθεί κανά μέτρο  και έχει πάει παραλληλα με τον εφαρμοσμένο δρόμο(γιατί το δ.ρυμοτομίας, ένα αρχαίο.. έχει λίγο διαφορετικές χαράξεις, αλλά στα χωριά όπως πολλοί γνωρίζετε κάνανε αυτό που βόλευε και όχι τί λέει ο χάρτης..), δλδ μέρος του (πάνωαπό το μισό) πατάει στην κάλυψη του τοπογραφικού. Άλλο θέμα τώρα , αυτό το τοπογραφικό ρε παιδιά είναι από εκείνα τα παλιά που ονομάζονται "σχέδιο κάλυψης", δείχνει ένα οικόπεδο χωρίς συντεταγμένες, που-επειδή το μετρήσαμε,είναι και λίο λάθος..έχει αποκλίσιες δλδ..ούτε διαστάσεις γράφει απόστασης απο το μπροστά όριο (δλδ τί? θα βασιστούμε στο κλιμακόμετρο??), μόνο μία δίνει 2,5 μ από ένα πλάγιο όμορο όριο. Ο δρόμος που δίχνει μπροστά είναι περίπου και όχι ολόσωστος με βάση το δ.ρυμ/μίας της περιοχής... ότι να ναι δλδ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ: πρέπει να λάβω τώρα εγώ ευλαβικά τη δέσμευση θέσης κτιρίου υπό αυτές τις συνθήκες και να πώ ότι έχω αλλαγής θέσης με βάση την άδεια? και άντε να το πώ!... έλα όμως που

2) το υπόγειο έχει μετατραπεί σε κατοικία, και ένα μέρος του που ήταν ανοικτό με στύλους(λόγω κλίσης οικοπέδου) έχει κλείσει πια... δλδ έχω και παράβαση ΥΔ  και

3) υπάρχει περίπτωση λόγω στροφής για λίγο να μπαίνει και μέσα στο Δ πλάγιου ορίου που αν δεν απατώμαι είναι 2,5 ή 2μ απόσταση για τα χωριό Λαχανά (που μας ενδιαφέρει)

 

πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η περίπτωση- η νομιμοποίηση είναι πολύ μπλέξιμο λόγω δυσκινησίας της πολεοδομίας Λαγκαδά να ανιτμετωπίσει σπίτια από την ΥΑΣΒΕ γιατί, ούτε τα δ/τα ρυμ έχουν εφαρμοστεί και γενικά γίνετια το ότι ναναι με τη γραφειοκρατία επειδή είναι διαφορετικές υπηρεσίες... έχω μιλήσει με πολεοδομία και είναι χάος αυτή η πιθανότητα.. βέβαια δέχομαι γνώμες και πάνω σε αυτό!!

 

ευχαριστώ και μόνο για τον προβληματισμό σας..

 

τελικά θα τολμήσει κανείς να βάλει στον 4178 αλλαγή θέσης συνδυασμένη με άλλη παράβαση?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι!

θα ήθελα τη βοήθεια σας σε μια υπόθεση αυθαιρέτου όπου, μια ισόγεια κατοικία 60,00μ2

έχει οικοδομική άδεια για αποθήκη 50.00μ2 και η οποία στην οικοδ. άδεια  κολλάει στα δεξιά όρια οικοπέδου,

ενώ στην μπροστινή όψη απέχει 2,50μ (πρασιά)

 

στην πράξη απέχει από τα δεξιά όρια 0,80εκ. και στην μπροστινή όψη απέχει 6.00μ

η ερώτηση μου είναι, τι θα κάνω για την αλλαγή της θέσης του κτιρίου?

θα πάω (60,00 -50,00 = ) 10,00μ2 υπέρβαση δόμησης, κάλυψης με παραβίαση πλαγίων αποστάσεων?

η θεωρώ ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια?

 

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικώς θα το δήλωνα σαν να μην έχει ΟΑ (κυρίως διότι οι αποκλίσεις είναι ..."τεράστιες" για το μέγεθός του) και ταυτοχρόνως θα δικαιολογούσα τη συγκεκριμένη άποψη στην τεχνική μου έκθεση.

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος λέει ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την άδεια, αν το κτίριο έχει ανεγερθεί σε άλλη μη νόμιμη θέση και δε συμπίπτει σε κανένα σημείο με τα προβλεπόμενα από την οικοδομική άδεια. Το πρώτο ισχύει, είσαι σε μη νόμιμη θέση λόγω της παραβίασης πλαγίων αποστάσεων. Το δεύτερο όμως δεν ισχύει. 'Εχω και γω παρόμοια περίπτωση που το κτίριο μετακινήθηκε στη μία μόνο διεύθυνση κατά 5 μέτρα περίπου (χωρίς να παραβιάζει βέβαια πλάγιες αποστάσεις ή πρασιά) και την έλαβα υπ' όψιν μου την οικοδομική άδεια. Είναι όπως το ερμηνεύσει κανείς. Και φυσικά κάνεις αυτό που λέει ο Ιάσωνας: το δικαιολογείς επαρκώς στην τεχνική σου έκθεση.

Edited by liv25k
Link to comment
Share on other sites

εχω διοροφη  οικοδομη που κτιστηκε στο σημειο που προβλεποταν απο την ο.α


 


απλα με νεα καταμετρηση του οικοπεδου, προεκυψε οτι το οριο της ιδιοκτησιας δεν ηταν εκει που προβλεποταν με τοπογραφικο του 91.στο παλιο τοπογραφικο φαινεται η οικοδομη να κολλαει στο οριο.


στο νεο τοπογραφικο απλα εχει αλλαξει το οριο του οικοπεδου και εχει μετακινηθει κατα 60 εκ με αποτελεσμα η οικοδομη να μην κολλαει πλεον στο οριο.


δεν εχει γινει καμια προσθηκη και καμια μετατροπη της οικοδομης απο το 1998 που βγηκε η αδεια. θα δηλωσω καποια παραβαση στον 4178 και εαν ναι ποια ακριβως?υποψιν οτι το νεο εμβαδον του οικοπεδου βρισκεται μεσα στα ορια αποκλισσης του 5%. καμια βοηθεια?


 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.