Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

H αποθήκη ήταν κύριος χώρος και μέτρησε στη δόμηση; Αν ναι, τότε οκ αναλυτικός για τα κοινά 20 τμ και θα έλεγα και για τα υπόλοιπα 30 που είναι εκτός θέσης, διότι η άδεια είχε υπολογισθεί για 50 τμ σύνολο.

 

Για κάλυψη θα έχεις υπέρβαση τα 20 επιπλέον, αφού τα 50 μετρήσαν στην κάλυψη.

 

Αλλαγή χρήση δεν έχεις.

 

Και τσεκάρεις τι από όλα έχει και παραβίαση Δ.

 

Και σίγουρα πρέπει κάπως να τιμωρήσεις και τη διαφορετική θέση του κτηρίου, την οποία εγώ θα έβαζα επιπλέν λοιπή παράβαση με διαφορετικό αναλυτικό.

Link to comment
Share on other sites

Για τα υπόλοιπα 30τμ, αφού είναι ΕΚΤΟΣ περιγράμματος της ο.α., ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, το αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να πάνε ως ΥΔ+ΥΚ, άσχετα εάν στην ο.α. το σύνολο ήταν 50τμ (ας μην άλλαζε σχήμα). Αυστηρό μεν, αλλά πιστεύω ότι έτσι πρέπει! ΕΑΝ ήταν απλά σε άλλη θέση (ίδια τμ, ίδιο σχήμα κλπ) τότε ΝΑΙ, θα πήγαινε απλά ως αναλυτικός.

 

Για τη διαφορετική θέση, αυτό σου λέω, ότι δεν βάζω επιπλέον αναλυτικό γιατί "τιμωρώ" τα 30τμ με ΥΔ+ΥΚ και τα επιπλέον 20τμ με ΥΔ+ΥΚ+Δ.

Δηλαδή, όλα τα τμ και τα 70, έχουν κάπως μπει στον 4178, οπότε δεν βάζω επιπλέον αλλαγή θέσης.

Link to comment
Share on other sites

Είναι (μάλλον) πιο ακριβό, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι έτσι είναι το σωστό. Σ' ευχαριστώ πολύ!!! :)

Link to comment
Share on other sites

τελικά όταν έχουμε αλλαγή θέσης ενός ολόιδιου κτιρίου όπως στην άδεια, αλλά έχει κλείσει κάποιος χώρος(ΥΔ) που ήταν εντός ΦΟ ανοικτός??

 

Πώς μπαίνουν τέτοιες περιπτώσεις με τον 4178? ή ...αναμένουμε?

Link to comment
Share on other sites

Αν ισχύουν οι προϋποθέσεις, η αλλαγή θέσης είναι παράβαση Κατ. 3 και τα παραπάνω τετραγωνικά πάνε κανονικά ως ΥΔ.

Link to comment
Share on other sites

Κάποια σκέψη για το #77. Και συμπληρώνω Εάν τμήμα κτρίου καταλαμβάνει επιφάνεια όμορου οικοπέδου μπορεί να νομιμοποιηθεί μόνο το τμήμα που είναι στο οικόπεδο του ιδιοκτήτη και το τμήμα που βρίσκεται εντός του όμορου να παραμείνει ως έχει μέχρι να αποφασιστεί αν θα καθαιρεθεί ή θα γίνει μεταβίβαση. Ο νόμος στο Άρθρο 11 παρ.1 εδάφιο ε) προβλέπει την διαδικασία του προσυμφώνου. Και μέχρι να συνταχθεί προσύμφωνο δεν υποβάλλεται δήλωση. 

Link to comment
Share on other sites

Σε παρόμοια περίπτωση με το Ν4014 , μετά από ερώτηση στο ΥΠΕΚΑ, υποβλήθηκαν δηλώσεις και από τους 2 ιδιοκτήτες,με την προοπτική να γίνει μεταβίβαση του καταπατημένου τμήματος και διόρθωση των τίτλων , με βεβαίωση μηχανικού για τα 2 ακίνητα . Στον 4014 δεν προβλέπονταν η διαδικασία προσυμφώνου.

Η γνώμη μου είναι ότι τώρα πρέπει να εφαρμοσθεί η διαδικασία  αρθρ.11.1.ε. Πώς θα γίνει μεταβίβαση,  αν δεν είναι νόμιμο το καταπατημένο τμήμα της οικοδομής;  Αν ρυθμιστεί το καταπατημένο τμήμα αργότερα με άλλη δήλωση  από τον όμορο, θα επιβαρυνθεί τη δαπάνη  κατά πασαν πιθανότητα ο καταπατήσας.Τι θα δείξεις στην κάτοψη στο πλάγιο όριο;Είναι εφικτή η κατεδάφιση της καταπατημένης λωρίδας ,αν στο πλάγιο όριο υπάρχει φέρων σκελετός (υποστηλώματα) και τι θα γίνει με τη δομική τρωτότητα;Ο όμορος ιδιοκτήτης δέχεται έναν αυθαίρετο χώρο στην ιδιοκτησία του;Άρα πολλοί προβληματισμοί!  :sad:

Edited by kskan
Link to comment
Share on other sites

kskan έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Αναρωτιόμουν αν υπήρχε κάτι άλλο που να επέτρεπε να ξεφύγουμε. Παράδειγμα συνταξιούχος μηχανικός έκανε κανονική αποτύπωση αλλά νομιμοποίησε μόνο το τμήμα του κτιρίου εντός του οικοπέδου. Το τμήμα που είναι στο όμορο αποτυπώνεται αλλά δεν νομιμοποιείται.  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.