Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Οικοδομή που μετατοπίστηκε κατά 30 εκ χωρίς αλλαγή του εγκεκριμένου περιγράμματος και χωρίς παραβίαση πρασιάς, πλαγίων αποστάσεων κλπ (σε άλλη σύννομη θέση), αλλά δεν έχουν τηρηθεί τα υψόμετρα της άδειας πως την αντιμετωπίζετε όσον αφορά την μετατοπισή της;

 

Για την ακρίβεια τακτοποιώ ΟΙ στην παραπάνω οικοδομή και δεν ξέρω τι να κάνω με την μετατόπιση τελικά, ειδικά μετά την ερωτοαπάντηση 200 του ΤΕΕ τρίπολης.

jja

η Γ.ιε έχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο για την εφαρμογή της (και γνώμη μου ότι καλά κάνει).

Εσύ από ότι λες ΔΕΝ τηρείς την προϋπόθεση της τελικής στάθμης του εδάφους.

 

Γενικά σε περιπτώσεις σαν και αυτές ο νόμος είναι τρύπιος.

Τέτοιου είδους παραβάσεις θα έπρεπε να τακτοποιούνται από το σύνολο των συνιδιοκτητών και να μην αφορούν την κάθε μία Ο.Ι..

 

Εγώ λοιπόν στην δική σου περίπτωση (δεν μου έτυχε οπότε μιλάω εκ του ασφαλούς) θα έκλεινα τα μάτια,

θα έμπαινα μέσα στην Ο.Ι., θα την εξέταζα, θα έβγαινα πάλι με κλειστά τα μάτια...

Θα το έκανα γιατί απλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο...

Δεν ελέγχω κοινόκτητα μέρη στα οποία έχουν γίνει όλα αυτά που βρήκες....

Link to comment
Share on other sites

Γενικώς αυθαιρεσίες μετατόπισης της θέσης του κτιρίου σε σύννομη θέση που όμως δεν μπορεί να υπαχθεί για οποιονδήποτε λόγο στην κατηγορία 3 δεν υπάρχει καμιά οδηγία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται. Εγώ προσωπικά σε παρόμοια περίπτωση που έχω θα βάλω μια πολεοδομική παράβαση μόνη της τη μετατόπιση του κτιρίου. Δεν ξέρω τί άλλο να κάνω ώστε να μην εκτεθώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

θεωρητικα αν η μετατοπιση πληρει τις προυποθεσεις κατ 3 αλλα εχει γινει κ αυθαιρετο υπογειο αντι μπαζωμα ,ομως οι σταθμες του

περιβαλλοντος χωρου κ του νομιμου τμηματος διατηρουνται πως θα το αντιμετωπιζαμε?

Link to comment
Share on other sites

Από την τροποποίηση του Παραρτήματος Α':

post-48142-0-28377200-1389888472_thumb.jpg

 

Τι θέλει να πει ο ποιητής? Επιβεβαιώνει αυτό που φοβόμασταν? Δηλαδή αρκεί να μην συμπίπτει το περίγραμμα κτηρίου με την ΟΑ για να το θεωρήσουμε ως "χωρίς ΟΑ"? Ακόμα και αν οι υπόλοιπες μελέτες συμπίπτουν 100%? Ενώ ένα κτήριο κατασκευασμένο εντελώς διαφορετικά από την ΟΑ (άλλη κάλυψη, άλλη δόμηση, άλλο ύψος/σχήμα/όλα) και με εντελώς άλλο περίγραμμα που όμως συμπίπτει σε ένα σημείο με το περίγραμμα της ΟΑ, αυτό θεωρείται ότι έχει ΟΑ?

 

Και που κολλάει η τελευταία παράγραφος "Θεωρείται ότι δεν υπάρχει οικοδομική άδεια αποκλειστικά για τις αυθαίρετες κατασκευές που εκτελέστηκαν καθ' υπέρβαση της δόμησης, της κάλυψης, του ύψους και της θέσης των προβλεπόμενων να κατασκευαστούν στην οικοδομική άδεια?". Αυτό αναιρεί το προηγούμενο περί περιγράμματος αφού θεωρεί ότι "χωρίς ΟΑ" νοούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ οι κατασκευές που υπερβαίνουν (ταυτόχρονα) τη δόμηση, την κάλυψη, το ύψος και τη θέση των προβλεπόμενων στην ΟΑ".

 

Link to comment
Share on other sites

Που την βρήκες αυτή την τροποποίηση του Παραρτήματος Α;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

ΦΕΚ 39Β/2014

 

Έλα ντε. Οι τύποι δεν παίζονται. Αυτά που γράφουν οι ίδιοι τα καταλαβαίνουν; Και τα κάναν και ΦΕΚ.

 

Δες το άλλο με τα ύψη και αν καταλάβεις τίποτα.....

 

Εκείνο στον πίνακα 5. Εξαφανίσαν τον χώρο ΒΧ τελείως και όσο για τον ορισμό του χώρου κύριας χρήσης βάσει του 4178/2013 μόνο στην εγκύκλιο 3 λένε το εξής εκπληκτικό. Στην Α3 λένε ΄΄Ως προς την κύρια χρήση χώρου για την υπαγωγή αυθαίρετης κατασκευής στον 4178/2013 λαμβάνεται υπόψην η εγκατεστημένη  προ του 28-07-2011 κύρια χρήση ανεξαρτήτως του ύψους κλπ.΄΄

 

Δεν λένε καν η εγκατεστημένη ΚΧ και ΒΧ. Τελικά η ΒΧ που πήγε εξαφανίστηκε;

Αν λάβουμε τοις μετρητοίς αυτά που γράφουν τότε οι χώροι ΒΧ δεν έχουν καθόλου πρόστιμο που υπολογίζεται με ΥΔ!!!

 

Ρε οι άνθρωποι ή είναι τελείως άσχετοι ή δεν ξέρουν τι γράφουν ή δεν ξέρουν να γράφουν ή ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΖΟΥΡΛΑΝΟΥΝ!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα!

έχω και εγώ τέτοια περίπτωση και μάλιστα πιο πολύπλοκη. Υπάρχει ΟΑ για μια μονοκατοικία 170 τ.μ. Κατασκευάστηκαν μόνο τα 120 στην ίδια θέση και με ίδιο περίγραμμα, ενώ κατασκευάστηκαν σε επαφή με τα 120 τ.μ., αλλά σε άλλη θέση, άλλα 160 τ.μ. και μάλιστα τμήμα αυτών μέσα στις υποχρεωτικές πλάγιες αποστάσεις. Σύνολο δόμησης λοιπόν 120(με ΟΑ) + 160(χωρίς ΟΑ) = 280

 

Κατέληξα(χωρίς βεβαιότητα) ότι, η υπέρβαση δόμησης είναι όλα τα  επιπλέον αυθαίρετα 160 τ.μ. αν και συγκρίνοντας αριθμητικά τα στοιχεία δόμησης της ΟΑ, με το υλοποιημένο η υπέρβαση δόμησης είναι 280 -170(με ΟΑ) = 110 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Ότι ναναι.

 

Έτσι που το πάνε σε λίγο θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε. Δηλαδή σε ακίνητο με άδεια που έχει εφαρμοστεί και με αυθαίρετη επέκταση, θα βάζουμε για την επέκταση χωρίς άδεια και για τα αυθαίρετα του κυρίως κτίσματος της άδειας με άδεια. Και πως θα εφαρμοστεί αυτό στο σύστημα του ΤΕΕ; Και πως θα γίνεται ο διαχωρισμός για το πότε θα μπαίνει με άδεια και πότε όχι; Μέχρι τώρα τουλάχιστον είχαμε ως κριτήριο εάν για το ακίνητο υπήρχε άδεια.

 

Αντί να κατεβάσουν τους συντελεστές επιβάρυνσης του πίνακα 5 ώστε αν τους εφαρμόσεις όλους ταυτόχρονα να μην βγαίνει αποτέλεσμα άνω του 2 (αυτό που θα έπρεπε να κάνουν από την αρχή οι άσχετοι-κρίμα τα λεφτά που παίρνουν-να μην πω τίποτα χειρότερο) κάθονται και πασαλείβουν σε ΦΕΚ ανοησίες.

 

Τώρα μετά από 3 χρόνια κατάλαβαν πως αυτός που έχει άδεια πληρώνει περισσότερα (έτσι όπως είναι οι συντελεστές) από αυτόν που δεν έχει άδεια. Τόση δικαιοσύνη.

 

ΝΤΡΟΠΗ!!!! ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ για όλους εμάς και τους ιδιοκτήτες.

Edited by jja
Link to comment
Share on other sites

 

Τελικώς η καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος "Δηλώσεις 4178" είναι η μη αντιμετώπιση αυτού έως 15.1.2015!!!!

Stop στα πάντα!

Stop διότι συμφέρει τους πελάτες μας!

Stop διότι συμφέρει κι εμάς!

Eίναι απολύτως βέβαιο ότι, θα 'ρθουν καλύτερες εποχές για τις ρυθμίσεις αυθαιρέτων!

Όποιος περιμένει και δεν βιαστεί έχει να κερδίσει!

Θα κερδίσει και χρήμα και χρόνο και φαιά ουσία!!!

Είτε είναι μηχανικός, είτε είναι πελάτης μηχανικού!

Διαδώστε το!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.