Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α18] Δώματα - απολήξεις κλιμ/σιων (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Αν οι εργασίες είναι πρόσφατες δεν τακτοποιούνται με το ν. 4178/13. Για να υπάρχει δικαίωμα υπαγωγής πρέπει να έχουν γίνει μέχρι την 28/7/2011. Οι εργασίες αυτές απαιτούν νομιμοποίηση με άδεια δόμησης, αφού πρώτα πληρωθεί πρόστιμο για τις αυθαίρετες κατασκευές.

Το κλείσιμο της οπής κλιμακοστασίου πως το έχει κάνει;

Link to comment
Share on other sites

Οι εργασίες έγιναν πριν ένα μήνα. Η οπή κλείστηκε με σιδηροκατασκευή και από πάνω μπετόν. Διαβάζοντας το συμβόλαιο είδα ότι περιγράφετε μόνο η αγορά του Α ορόφου, δεν αναφέρεται πουθενά ο χώρος της εισόδου με το συγκεκριμένο κλιμακοστάσιο. Όλα αυτά έγιναν πριν αναλάβω την υπόθεση.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε μένει νομιμοποίηση για αυθαίρετη κατασκευή μετά την 28-7-2011 πληρώνοντας το πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης. Το κλιμακοστάσιο που κατεδαφίστηκε αποτελούσε κοινόχρηστο χώρο κατά τη σύσταση ή είχε δοθεί σε αποκλειστική χρήση στο διαμέρισμα;

Link to comment
Share on other sites

Δεδομένου ότι παντελώς αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό, θεωρώ κατ αντιστοιχία ότι και οποιαδήποτε υπέρβαση σε υφιστάμενη απόληξη (με την προϋπόθεση ότι παραμένει απόληξη) υπολογίζεται με αναλυτικό επίσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα! Σε πολυκατοικία με άδεια του 2009, χωρίς σύσταση Ο.Ι. και με περαιωμένη διαδικασία υπαγωγής διαφόρων αυθαιρεσιών στο Ν. 4178/13, έγινε πρόσφατα εγκατάσταση τεσσάρων ηλιακών θερ/νων και τεσσάρων εξ. μονάδων αντλιών θερμότητας, πάνω στην απόληξη κλιμακοστασίου. Μπορώ να δώσω βεβαίωση 4178/13 για το κτίριο ή η αυθαιρεσία συνιστά υπέρβαση ύψους? 

 

Link to comment
Share on other sites

Ηλιακοί και κλιματιστικά κλπ, δεν είναι δόμηση για να μελετάς μεγέθη δόμηση-κάλυψη-ύψος.

Θα ήταν λοιπή παράβαση αν μπορούσε να μπει στον νόμο. Επειδή όμως έχεις ήδη μία δήλωση 4178, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την 1η βεβαίωση. Στην 2η λέει πως: Οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις, εμπίπτουν σε μια από τις εξαιρέσεις της
παρ. 2 του άρθρου 1 του Ν.4178/2013...
που πλέον δεν ισχύει ούτε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Πάνω από την απόληξη κλιμακοστασίου και εκτός του επιτρεπόμενου ύψους της περιοχής

κατασκευάστηκε αυθαίρετα ο μηχανισμός του ανελκυστήρα που δεν προβλεπόταν στην Ο.Α..

Τι είδους αυθαιρεσία υπολογίζω; 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

καλησπέρα συνάδελφοι , έχω απόληξη κλιμακοστασίου στην άδεια η οποία κατόπιν μέτρησης στην πραγματικότητα έχει υπέρβαση ύψους 40 πόντους και ''ξεχειλωμένο'' περίγραμα για 50 πόντους περιμετρικά. Η χρήση παραμένει βοηθητική. Πώς ακριβώς να υπολογίσω τις παραπάνω παραβάσεις, μπορώ και με αναλυτικό? ευχαριστώ!

Edited by gtho
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.