Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Α18] Δώματα - απολήξεις κλιμ/σιων (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Οχι, δεν έχω αποκλειστική χρήση. Πιθανώς να χρειαστώ συναινέσεις (ο ιδιοκτήτης είναι ένας εκ των οικοπεδούχων με την ποσοστό 13/16 αλλά δεν ξέρω τι έχει ακόμα στην κατοχή του, θα το μάθω αν χρειάζεται)

Link to comment
Share on other sites

χμ...

οχι "πιθανον" , αλλα μετά βεβαιοτητας χρειαζεσαι συναινεσεις  ή  χρηση

μπορει σαν οικοπεδούχος  να ειχε τα 13/16

αλλά μετα απο πωλήσεις    ολο και θα εχει λιγωτερα..

 

[και μην  σου πει ..."εχω τον αερα"...δεν ...πιανει...]... :sad:

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

ΕΓΚ. 113/86 - άρθρο 16 ΓΟΚ 85/2000, Παρ.1β: Οι απολήξεις των κλιμακοστασίων και φρεάτων ανελκυστήρων, δεν προσμετρώνται στο σ.δ. όταν βρίσκονται πάνω απ'το μέγιστο ύψος της περιοχής ή του κτιρίου και δεν εξυπηρετούν κανένα χώρο παρά μόνο το δώμα του κτιρίου και τις κατασκευές που επιτρέπονται σύμφωνα με το άρθρο αυτό.

Με βάση το παραπάνω η απόληξη του κλιμακοστασίου και ο χώρος μηχανοστασίου ανελκυστήρα μήπως δεν εξυπηρετούσαν μόνο το δώμα, αλλά υπήρχε και σε εσοχή διαμέρισμα με υπαίθριο χώρο (ανοιχτή βεράντα) ?

Αν ισχύει η υπόθεση τότε δεν υπάρχει υπέρβαση ύψους γιατί το ύψος των αυθαίρετων κατασκευών καλύπτεται από το ύψος της απόληξης και νόμιμης κατασκευής. 

Οπότε, με βάση την παραπάνω υπόθεση έχεις αλλαγή χρήσης (από χώρο που έχει προσμετρήσει στη δόμηση) υπολογιζόμενη με αναλυτικό στα 10 τ.μ του μηχανοστασίου και ΥΔ στα 45 τ.μ.

Επίσης, θα χρειαστείς συναίνεση της πλειοψηφίας γιατί ο χώρος των 10 τ.μ είναι κοινόχρηστος

Ο ανελκυστήρας δεν κατασκευάστηκε?

Link to comment
Share on other sites

Για τις συναινέσεις, όπως προανέφερα Δημήτρη και Παύλε, πρέπει να ελέγξω τι έχει ακόμα ο οικοπεδούχος στο όνομά του κι ανάλογα να πράξω.

 

Το ακίνητο δεν το έχω επισκεφθεί (κλασσική περίπτωση, σου λέει ο πελάτης 'έχω κάνει αυτό, αυτό κι αυτό, κάνε μου μια εκτίμηση' και εσύ του απάντας 'σύμφωνα με αυτά που μου λες και με κάθε επιφύλαξη...τόσο'). Από τις κατόψεις που έχω στα χέρια μου δεν προκύπτει η υπόθεσή σου, φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο το δώμα.

 

Αλλά δεν καταλαβαίνω το πως από την υπόθεσή σου καταλήγεις στο ότι δεν υπάρχει ΥΥ.

Μήπως εννοείς πως, από τη στιγμή που μετράει στο συντελεστή (είτε γιατί όντως εξυπηρετεί άλλο χώρο είτε επειδή έτσι αναφέρει το διάγραμμα κάλυψης) τότε δεν θεωρείται απόληξη, είναι σαν 'τυπικός όροφος' ύψους 2,20μ. Τότε, το μέγιστο εγκεκριμένο ύψος της οικοδομής δεν είναι τα 18μ αλλά τα 18+2,20= 20,20 και γι' αυτό τα 45τμ πάνε ως ΥΔ χωρίς ΥΥ.

Έτσι όμως, ούτε τα 10τμ του μηχανοστασίου θεωρούνται απόληξη και δεν μπορούν να τακτοποιηθούν με αναλυτικό. Θα πρέπει να δηλωθούν μόνο ως αλλαγή χρήσης από ΚΧ σε ΚΧ, χωρίς ΥΔ, χωρίς ΥΥ, σωστά?

 

Ο ανελκυστήρας κατασκευάστηκε, η τηλεμεταφορά δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα, χεχε! Προφανώς, δεν μπορεί και τα 10τμ του μηχανοστασίου να έγιναν κατοικία, αλλά όπως είπα, είναι κατ' εκτίμηση του ιδιοκτήτη σε αυτό το στάδιο...έπονται μετρήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Προ Αϊνστάιν είναι η οικοδομή ? :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Η υπόθεση μου σχετίζεται με τον λόγο που η απόληξη κλιμακοστασίου και ο χώρος του φρεατίου προσμέτρησαν στη δόμηση.Αυτό θέλω να εξακριβωθεί.

Αν για παράδειγμα η απόληξη κατασκευάστηκε σε στάθμη, οπου δίπλα υπήρχε και ένα ρετιρέ τότε τα ύψη καλύπτονται από το ρετιρέ και δεν έχουμε υπέρβαση ύψους της κατασκευής. 

Η εγκ. 4 αναφέρει για αυθαίρετες απολήξεις μπορείς να τις υπολογίσεις με αναλυτικό. Στη περίπτωση μας δεν έχουμε αυθαίρετη απόληξη αλλά έχουμε αλλαγή χρήσης από Κ.Χ (αφού μέτρησε στη δόμηση) σε Κ.Χ και μπορείς να κάνεις υπολογισμό με αναλυτικό (χωρίς άλλες υπερβάσεις).

Όταν θα έχεις πλήρη εικόνα το συζητάμε ξανά. 

Καλημέρα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι..Έχω την εξής περίπτωση.Ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι έκανε αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου στο δώμα (ενώ από άδεια προβλέπεται και επιβάλλεται στέγη στη περιοχή) πριν το 2011.Από αεροφωτογραφία δε φαίνεται καθαρά αν υπάρχει απόληξη ή όχι αλλά το περίγραμμα υπάρχει γιατί το κλιμακοστάσιο ήταν εξωτερικό,από την κατασκευή της οικοδομής είχε κάνει επέκταση της σκάλας ως το δώμα και απλά το σκέπασε και μετά με απόληξη ύψους 1,5 μέτρου.Πριν από ένα χρόνο πήγε να κάνει δωμάτιο στο δώμα και κάποιος τον κάρφωσε και έχει καταγραφεί μεν από τη πολεοδομία η τοιχοποιία που πρόλαβε περιμετρικά να τοποθετήσει αλλά δεν έχει αναφερθεί η απόληξη κλιμακοστασίου που έτσι και αλλιώς είναι αυθαίρετη.Άμα το εντάξω εγώ στον Ν.4178/2013 έχω πρόβλημα γιατί μεταγενέστερα του 2011 δεν αναφέρεται σε έκθεση αυτοψίας?

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα αυθαίρετης απόληξης έχει ανοίξει εδώ--->http://www.michanikos.gr/topic/35843-%CE%B118-%CE%B4%CF%8E%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%80%CF%84%CF%8E/page-23

 

Από τα λεγόμενα σου διαφαίνεται ότι δεν έχεις προβεί σε αυτοψία οπότε ίσως μετά την αυτοψία να έχεις πιο έγκυρα δεδομένα για την υπόθεση. Αν δεν έχεις στοιχεία που να αποδεικνύουν την ολοκλήρωση της κατασκευής πριν το 2011, με δεδομένο και την μη καταγραφή από την πολεοδομία, απλούστατα δεν θα κάνεις δήλωση. 

Link to comment
Share on other sites

Eν τω μεταξύ δεν έχει φτιάξει και την υποχρεωτική στέγη από την άδεια γιατί είμαστε σε οικισμό με υποχρεωτική κατασκευή στέγης.Αυτό τώρα το δηλώνω στη δήλωση υπαγωγής και αν ναι πως?Το πρόβλημα του ήταν ότι του έμπαιναν νερά από το κλιμακοστάσιο στο κτίριο για αυτό και το κλεισε.Θα ήθελε ο άνθρωπος να κάνει κανονικά με άδεια το κλιμακοστάσιο κλειστό αλλά λόγω της υποχρεωτικής στέγης από πολεοδομία θέλουν να μπει όλο το δώμα στη δόμηση για να το κάνει αυτό!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Παύλε,

Τελικά η απόληξη δεν μετράει στη δόμηση οπότε θεωρώ το θέμα γνωστό, τέτοιες περιπτώσεις έχουν ήδη αναφερθεί (μια μικροσκοπική χειρόγραφη υποσημείωση ανέφερε για αναθεώρηση άδειας, την οποία βρήκαμε τώρα, άντε να βγάλεις άκρη...). Οπότε τα πρόστιμα πάνε στο Θεό, όπως λέγατε και σε προηγούμενο ποστ, τουλάχιστον είναι πιο μικρό το σπίτι...

 

Εγκυκλοπαιδικά μιλώντας, αν η απόληξη μετράει στη δόμηση, τότε οποιαδήποτε προσθήκη στο ίδιο ύψος δεν θεωρείται ΥΥ γιατί πλέον το εγκεκριμένο ύψος περιλαμβάνει και το ύψος της απόληξης? Αντίστοιχα, αν μετράει στη δόμηση και υπάρχουν αλλαγές στις διαστάσεις της αλλά παραμένει απόληξη, μπορεί να πάει με αναλυτικό?

Link to comment
Share on other sites

καλημερα!

 

εχω μια αποληξη δωματος η οποια στην αδεια εχει στεγη δεξια και αριστερα. στην πραγματικοτητα εχουν γινει δωματιακια κατω απο τη στεγη με 2.72 μεγιστο υψος και 1.35 ελαχιστο. αν παιρνω το μεσο υψος δλδ ειμαι κατω απο 2.5μ. αυτοι οι χωροι θεωρουνται βοηθητικοι η κυριοι; (η πλακα οροφου ειναι απο μπετον, μπορω να το θεωρησω παταρι; επισης το ενα περιλαμβανει μεσα την αποληξη του ασανσερ..)

 

εν τω μεταξυ η πραγματικοτητα ειναι β&γ οροφος μεζονετα και το δωμα σε συνεχεια, αλλα στη συσταση θεωρειται διαφορετικη ιδιοκτησια (αλλα χωρις προσβαση εξωτερικη..)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.