Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[Α18] Υπόγεια (διάφορες περιπτώσεις και αυθαιρεσίες επ΄ αυτών)


Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα μια διευκρίνηση. Σε ισόγεια κατοικία με άδεια στην οποία δεν υπάρχει υπόγειο , κατά την κατασκευή της οικοδομής προφανώς η θεμελίωση πήγε πιο κάτω και κατασκευάστηκε υπόγειο στο περίγραμμα του ισογείου.

Το υπόγειο από τη 2 πλευρές η οροφή του είναι στο +0,80 από το διαμορφωμένο έδαφος ενώ στις άλλες είναι επί της ουσίας ισόγειο αφού το δάπεδο του είναι στο ύψος του εδάφους. Αυτό οφείλεται στο ότι στις πλευρές αυτές δεν έχει μπαζωθεί όπως στις άλλες πλευρές. Στην περίπτωση αυτή όλο το υπόγειο πάει με ΥΔ χωρίς μειωτικό συντελεστή?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,3k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παιδιά μια βοήθεια!

Διάβασα σε προηγούμενα post ότι θεωρείτε τις επεκτάσεις των (νομίμως υφισταμένων) υπογείων εκτός του εγκεκριμένου περιγράμματος ως ΥΔΚΧ. Που το βασίζετε αυτό?

 

 

Δεν είναι σωστό αυτό.

Συγγνώμη δεν εξήγησα σωστά.

Σε νομίμως υφιστάμενο υπόγειο χώρο έγινε επέκταση εκτός περιγράμματος κτιρίου. Το τμήμα αυτό της επέκτασης εφάπτεται μεν κατά τη μία πλευρά του με το υπόλοιπο υπόγειο, όμως οι άλλες τρεις πλευρές του είναι εκτεθειμένες (ξεμπαζωμένες) και στη μία από αυτές τις τρεις βρίσκεται η μπαλκονόπορτα. Η αυθαίρετη επέκταση είναι ενιαία με το υπόλοιπο υπόγειο και όλο μαζί είναι τώρα τμήμα κατοικίας, που επικοινωνεί με σκάλα με την υπερκείμενη στάθμη.

Θεωρώντας ότι η στάθμη του υπογείου είναι σήμερα βάσει αδείας, η επέκταση του υπογείου είναι ΥΔΒΧ (αφού από τη μία πλευρά είναι υπόγειο) με 1 λοιπή για ξεμπάζωμα ή ΥΔΚΧ (επειδή από τις τρεις πλευρές είναι ισόγειο)?

Link to comment
Share on other sites

Η άποψη μου είναι ότι, εφόσον βρίσκεται σε υπόγεια στάθμη είναι ΥΔ χώρου με μειωτικό συντελεστή και ταυτοχρόνως και ΥΚ. Επίσης με αναλυτικό το ξεμπάζωμα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ΙΑΣΟΝΑΣ, ευχαριστώ.

+1 γιατί πάντα βοηθάς, γιατί μου είπες αυτό που ήθελα να ακούσω και ...έτσι για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα!! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει στο post 341?

δεδομένου ότι ή ΟΑ δεν προέβλεπε υπόγειο και σήμερα ή στάθμη είναι ουσιαστικά ισόγεια δλδ δεν μπορεί να περιγραφεί σαν υπόγειο βάση του ΓΟΚ τότε θα πρέπει να δηλωθεί σαν ΥΔΚΧ και μάλιστα με ΥΥ

Link to comment
Share on other sites

Σε προηγούμενο post(342-343) που είναι ανάλογη περίπτωση ο Ιάσονας ειπε πως είναι ΥΔ με μειωτικό συντελεστή. Τι διαφορά υπάρχει?

Link to comment
Share on other sites

Στην δικιά σου περίπτωση δεν προβλέπεται το υπόγειο από την ΟΑ για να ισχυριστείς ότι βρίσκεται "σε υπόγεια στάθμη"

επομένως ελέγχεις με τον ΓΟΚ και διαπιστώνεις ότι δεν πληρεί τις προϋποθέσεις βοηθητικού χώρου 

Link to comment
Share on other sites

ΥΥ έχουμε μόνο στην περίπτωση που με την προσθήκη του υπογέιου έχουμε υπερβέι το νόμιμο ύψος της αδειας για όλο το κτίσμα , σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.